Askı AparatlarıTelevizyonYazılar

Askı Aparatı Çeşitleri

Merhabalar;

Evinize, ofisinize ince eleyip sık dokuyup yeni bir televizyon aldınız sonra TV’niz için uygun bir yer planladınız. Sıra geldi TV’nizi en uygun yere monte etmeye. TV’niz için en uygun LCD askı aparatı için araştırma yapmaya başladınız, internetten ve direkt firmalardan askı aparatı kataloglarından baktınız sonuçta çok fazla marka model çeşitli fiyatlarla karşılaştınız. Hangi marka askı aparatı almalıyım, hangisi dayanıklı, paslanır mı, taşır mı gibi sorularla fazlasıyla meşgul oldunuz.

LCD LED Plazma TV askı aparatı seçim noktasında Merter Elektronik piyasadaki en fazla çeşit ve deneyimiyle yanınızda. Aynı zamanda Türkiye’de birçok servisin askı aparatı tedarikçisi konumunda.

Uzun zamandır piyasada önemli yer tutan Powermaster, Elektromer askı aparatları en küçük ölçüden en büyük boyutlara kadar üretim yapmaktadır. Tüketicilere çeşit ve kalitenin yanı sıra en iyi fiyat garantisini de beraberinde sunmaktadır. Powermaster askı aparatları LCD, LED, Plazma TV’ler için her ölçüye özel üretilmektedir. Aynı şekilde Elektromer askı aparatları da en ufak boyutlardan en yüksek boyutlara kadar üretim yapılmaktadır.

Elektromer markasıyla, 37 ekran TV sehpası, 51-55 ekran TV sehpası, ultra ince ipli askı aparatlarının yanı sıra hareketli, ayarlı, tavan tipi ve duvar tipi askı aparatları üretilmektedir. Powermaster markasıyla LCD, LED, Plazma TV ‘ler için farklı konseptlerde, farklı tiplerde ayarlı, hareketli 10″-55″ arası yaklaşık 20 model askı aparatı üretilmektedir.

Tüm askı aparatı çeşitlerimize aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/Aski-Aparatlari—Perdeler,LA_3023-2.html

aski-aparatlari-merter-elektronik

TV Askı Aparatı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Televizyon firmalarının farklı ölçülerde ve farklı modellerde üretim yapmasından dolayı televizyon arkasında bulunan askı aparatı bağlantı delikleri genişlik ve yükseklik farklılıkları göstermektedir.
Örnek:
A firmasının 42 inç televizyonunda aparat bağlantı delikleri arasındaki mesafe 200 mm x 200 mm (genişlik x yükseklik) iken
B firmasının 42 inç televizyonunda aparat bağlantı delikleri arasındaki mesafe 600 mm x 400 mm olabilmektedir.
Askı aparatı tanıtımında yazan 32 inç- 42 inç veya 82 cm-106 cm gibi ekran ölçüleri tüketiciyi yanıltabilmektedir.
Yanılgıya düşmemek için aparat almadan önce televizyonunuzun arkasında bulunan deliklerin birbirine olan uzaklığı (VESA ölçüsü) ile aparatların tanıtımında yazan VESA ölçülerinin  birbiri ile uyumlu olmasına dikkat ediniz.
Televizyonunuzun ağırlığı ile askı aparatının taşıma kapasitesini de ayrıca karşılaştırınız.

Vesa ölçüsü nedir?

VESA standartları, birlikte çalışmayı sağlayan yenilikleri ve pazarın büyümesini teşvik eden ekran ve ekran arayüzü endüstrisi ile ilgili standartlardır. Bu standartlar ekranın boyutuna ve/veya monitörün ağırlığına bağlı olarak donanım üreticileri tarafından montaj deliğinin ayarlanması ve civata boyutu için özel yönergeler sağlar. “VESA” (Video Electronics Standards Association) Video Elektroniği Standartları Birliği’nin baş harflerinden oluşmaktadır. Bu kuruluş, dünya çapındaki 300’den fazla şirketi temsil eden ve kar amacı gütmeyen, her daim gelişmekte ve ilerlemekte olan bir kuruluştur. Üreticiler; her türlü montaj cihazına uyan, ekranın arka tarafındaki dikdörtgen veya kare şeklindeki delik numunesi anlamına gelen bir endüstriyel arayüz standardı üzerinde anlaşmışlardır, yani setördeki Lcd&Plazma TV ve monitörlerin büyük bir bölümü VESA standartları ile uyumludur.

Eğer Lcd, Led ya da Plazma TV veya monitörünüzün arka tarafında bir dizi montaj deliği gözükmüyorsa, delik numunelerinin bulunabilmesi için genellikle ayağın (veya taban) sökülmesi gerekmektedir. Fakat ayak üzerinde elektronik parçalar takılı ise, ayağı asla kendiniz sökmeyin. Bu durumda ekran, bir montaj cihazına bağlanamaz. Böyle durumlarda montaj deliklerinin yerlerinin belirlenmesi için öncelikle kullanım klavuzuna bakmanız gerekir.

Vesa Standart Ölçüleri Tablosu

vesa-olcusu-nedir-merter-Elektronik

Yukarıdaki bilgilerin bir kısmı serend.com.tr ve gittigidiyor.com dan alıntı yapılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu