HaberlerYazılar

IP TV Nedir? Next YE7805 IP TV

Merhaba, bu yazımızda Next YE7805 IP TV Box tanıtımını yapacağız.

IP TV Nedir?
Memlekette son yıllarda yayılma hızı oldukça fazla olan bir teknoloji IPTV. İnternet üzerinden TV yayınlarının izlenmesi üzerine kurgulanan ve uydu piyasasına yeni bir oyuncu olarak giren IPTV son 2-3 yıldır ciddi yükselişini sürdürüyor. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden istediğiniz içeriği izleyebilmenizi sağlayan teknolojidir. İnternet üzerinden gelen görüntüleri herhangi bir uydu alıcısına ihtiyaç duymadan dijital yayın gibi IPTV kutusu diğer bir deyişle TV Box ile TV nizde izleyebilirsiniz. IPTV cihazınızı televizyonunuza, projeksiyonunuza ya da aktarım yapacağınız diğer cihaza HDMI girişi ile bağlayabilirsiniz.

ip-tv-nedir-ip-tv-nasil-kullanilir

IP TV izleyebilmek için nasıl bir internet bağlantısına sahip olmak gerekir?

İnternet bağlantınız kesinlikle kesintisiz ve hızlı olmalıdır. Hızlı ve kesintisiz internet bağlantısı için ADSL/VDSL/Fiber internet hizmeti veren internet servis sağlayıcıları mevcut bunlarla iletişime geçebilirsiniz. Fakat internetin hızlı olması tek başına yeterli değildir biraz daha açalım..

ip-tv-hakkinda-ip-tv-internet

Kablosuz internette paylaşım kontrolü çok önemlidir aynı zamanda güvenli olmalıdır. Paylaşımlı bağlantılarda kullanıcıların download/upload hareketleri bağlantı hızını yavaşlatacağından IP TV bağlantısı için oldukça önemlidir. IP TV kullanımı internette bir çok uygulamayı aynı anda çalıştıracağından internet bant genişliğininde olabildiğince yüksek olması gerekmektedir.

IP TV ye kısa bir girişten sonra sıra geldi Next YE-7805 TV Box Android IP TV yı tanıtmaya;


Next YE7805 TV Box Android IP TV

Next TV box gelişmiş donanım özellikleriyle, IP TV li cihazlar arasında kısa zamanda önemli yer tutacağa benziyor. Bir çok IP TV yayın yapan linklerin test edilip eklendiği ve sürekli bağlantı takibinin yapıldığı Next YE-7805 Android IP Tv box ilk olarak Merter Elektronik ile piyasaya çıkmıştır. Bu makalenin yazıldığı dakikalarda Next TV Box cihazlar için depomuzda yer planlanmaktadır.

Next YE7805

Android platformu esnekliği ve hızı avantajıyla IP TV linklerindeki kanal geçiş hızı oldukça hızlı ve pratiktir. Cihazda işletim sistemi olarak Android 4.4 kullanılmıştır donanıma ilave olarak 2 GB DDR3 ram ile dengeli çalışması sağlanmıştır. Next TV Box a 10/100/1000M ethernet bağlantısı ile ya da dahili Wi-fi 2.4G ile bağlanabilirsiniz. Ayrıca 3G/4G USB dongle modelleri ile desteklidir.

Sinema keyfini en iyi şekilde yaşamanızı sağlayan Optik SPDIF çıkışları cihazın üzerinde gelmektedir. Next Tv box aynı zamanda bir çok formatta işlev gören bir medya oynatıcıdır. MKV/MPEG/MP4 gibi popüler video formatların yanında JPEG/BMP/PNG gibi resim formatlarınıda görüntüleyebilir.

next-ye-7805-tv-box-ip-tv-ozellik

Next YE-7805 Android IP TV box donanım ve yazılım teknik özellikleri:

  • ARM Quad Cortex A5 1.5G
  • 2 GB DDR3/4G Flash bellek
  • Android 4.4 İşletim sistemi
  • 3D Grafik hızlandırıcı
  • Dahili Wi-Fi 2.4G 802.11b/g/n
  • RJ45 10M/100M/1000M Uyumlu arayüz
  • HDMI 1.4B ve 3.5MM AV Analog çıkış
  • Optik SPDIF çıkış
  • Birçok video, ses ve görüntü formatlarını destekleyen medya oynatıcı
  • Facebook, Youtube, Skype ve oyunlar dahil birçok farklı uygulamayı destekler
  • Çoğu harici 3G/4G USB dongle modellerini destekler

Next YE-7805 Android IP TV box yorumlar, detaylı görseller ve satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu