Güvenlik KameralarıHaberlerYazılar

HD-TVI Nedir? Avantajları Neler?

Merhabalar, güvenlik pazarında son dönemlerde adını çok sıkça duyduğumuz HD-TVI teknolojisi hakkında nedir, AHD, CVI, TVI teknolojilerinden farkları nelerdir, avantajları nelerdir bunlar hakkında bilgi paylaşımı yapmak istedik. Konu uzmanlarının makalelerinden de alıntılar yaptığımız “HD-TVI Nedir? Avantajları Neler?” yazımız sizlerle.

HD-TVI Nasıl Bir Teknoloji

HD-TVI teknolojisi; açılımı “High Definition Transport Video Interface olan teknoloji 2017 itibariyle kamera sistemlerinde en gelişmiş teknoloji olarak adından söz ettirmektedir. Analog görüntü işleme teknolojisinin geldiği son nokta HD-TVI dır. Önceki teknolojilerde standart koaksiyel kablo vasıtasıyla HD yüksek çözünürlüklü görüntüyü iletme işini yapan teknoloji olarak HD-CVI bilinmekteydi. HD-TVI kamera teknolojisi Techpoint firması tarafından geliştirilmiştir ve bu teknolojinin geliştirilmesinde en önemli etmen olarak analog kamera sistemlerinde yılların getirdiği deneyime sahip Techwell şirketinin ürettiği chipset ler gösterilmektedir. HD-TVI teknolojisi Hikvision Haikon tarafından yönetilen ve birçok CCTV kamera üreticisi tarafından kabul edilen üretimi yapılan günümüz standartlarındandır.

HD-TVI teknolojisi
HD-TVI teknolojisi ve diğer teknolojiler

Yeni teknolojiye geçmek isteyenler için HD-TVI kameraların büyük avantajı önceki CCTV kablolama yapısı üzerinden HD-TVI kamera ve kayıt cihazlarını bağlanabilir olmasıdır. IP kamera sistemine geçmek hem kamera sistemi bakımından hem de network yapısının değişmesine sebep olacağından HD-TVI kamera teknolojisi çoğu alanda tercih sebebi olmaktadır. Düşük bantta çalışan, hızlı iletim, gecikme oranı düşüklüğü gibi avantajlarıyla diğer teknolojilerden bir adım ön plana çıkmaktadır.

Hikvision Haikon Standardı HD-TVI Kameralar

Üstün kaliteli Haikon güvenlik sistemi ekipmanları pazarda ön planda yer almaktadır. HD-TVI kamera teknolojisine sahip Haikon kameralar ülkemizdeki diğer güvenlik kameraları markalarından birkaç gömlek üstte konumlandırılabilirler. Hikvision uzmanlaştığı Haikon kameralar güvenlik sistemleri konusunda en ileri teknolojilerde üretim yapmakta ve ürünlerinde kullandığı üstün teknoloji tüm dünyada güvenle kullanılmaktadır. Haikon kamera çeşitleri; IP kamera, AHD kamera, HD-TVI kamera olarak gruplandırılabilir.

serkantunali.com dan alıntı yapılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu