Ağ ÜrünleriYazılar

İnternet-Ethernet Multiswitch Nedir?

Merhabalar,

Günümüzde sitelerde, apartmanlarda, iş merkezlerinde ortaklaşa kullanım, hem ekonomik olması hem de çevre kirliliğine yol açılmaması için tek kullanıcılı çanak anten kurulumu yerine merkezi uydu anten kurulumu tercih edilmektedir. Talep edilen abone ve kanal sayısındaki artışla doğru orantılı olarak merkezi uydu çanak sistemleri akıllı pratik çözümler arasında ilk sırada yer almaktadır.

Bu yazımızda gelecekte klasik uydu santral-multiswitch lerin yerini alabilecek ethernet multiswitch ya da internet multiswitch ya da Coax-Data de denilen internet bağlantısını, merkezi uydu sistemleri olan binalarda, sitelerde, iş merkezlerinde mevcut anten kablosu(coaxiyel kablo) altyapısı üzerinden (ayrı bir kablolamaya gerek kalmadan) internet dağıtmak için kullanılan sistem hakkında bilgi vereceğiz.

coax data internet multiswitch

ethernet multiswitch
ethernet multiswitch, ethernet santral, internet multiswitch

Herhangi bir marka uydu santrali mevcut merkezi apartman uydu sistemleriyle uyumlu aynı kablolama altyapısı üzerinden interneti dağıtmak için kullanılan bağlantılı EOC (Ethernet Over Coax) merkezi switch ünitesi

ethernet-multiswitch-santral

Yerli uydu santrali üreticileri, internetli multiswitch üzerine arge çalışmalarını sürdürmekteler. Yakın zamanda sitelerde, tatil köylerinde görebileceğimiz ethernet uydu santralleri ile birlikte her daire için kullanılacak EOC modemlerde zorunlu hale gelecektir.

EOC Modem Nedir?

Öncelikle EOC nedir açıklayalım; EOC ‘nin açılımı Ethernet Over Coax tır. EOC Router modemler, özellikle network kablosunun çekilmesinin çok zor ve maliyetli olduğu yerlerde hızlı ve pratik çözümler için servis sağlayıcıların işini kolaylaştırıp daha rahat toplu abonelikler yapabilecekleri, hızlı abonelikler için kullanabilecekleri yeni bir çözüm sunacakları uzun süredir beklenen bir ürünlerdir, apartmanlarda mevcut uydu sisteminin kablosu üzerinden internet dağıtan sistemle için ev kullanıcısı tarafında kullanılabilmesine olanak sağlar.

EOC Router Modemlerden birkaç görsel:

eoc modem

İnternet multiswitch sisteminin çalışması için kablosuz koaksiyel modem EOC Modem kullanılması gerekir, internet multiswitchler merkezi uydu sistemine sonlu ya da kaskatlı olarak bağlanabilir.

Uydu dünyasını yakından ilgilendiren bu önemli gelişmeyi yakında takip ediyoruz, arge çalışmalarını ve gelişmeleri yine bu yazımız üzerinden sizlere duyurmaya çalışacağız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu