DonanımHaberler

Tv Ekran Panel Tamiri Nerede Nasıl Yapılıyor?

Merhabalar, bu yazımızda LCD, LED, Plazma televizyon sahiplerinin TV ekran ya da panellerinde zamanla ortaya çıkan arızalardan, sorunlardan, darbelerden dolayı ekran çatlamaları, kırılmaları gibi problemlerin çözümlerinden bahsedeceğiz.

TV ekranları diğer bir deyişle TV Panelleri marka modele göre dayanıklılıkları ve garanti süreleri değişmektedir. Genellikle televizyonlarda 2-3 yıl garanti süresi verilir ve bu süre geçtikten sonra birçok markada TV ‘ler yavaş yavaş arızalanmaya başlar.

TV servislerinin en çok karşılaştığı sorunların başında TV ekran panel sorunları gelmektedir. Ne kadar tamir bilgisine sahip olursanız olun TV Ekran Tamiri nasıl yapılır sorusunun cevabı eğer TV panel tamir test cihazınız yoksa mümkün değildir.

tv panel ekran değişimi
Merter Elektronik Tv Panel Ekran Değişimi Hizmetimiz 212 414 8 414 Dahili: 130-131

LCD panel onarımı özel cihazlarla yapılmakta, bireysel çabayla TV Panel Tamiri yapmak mümkün değildir. Ekran kırıldı çatladı, renkler dağıldı, yatay çizgi çıktı, dikey çizgi çıktı vb. sorunlarla karşılaştıysanız TV panelinde sorun olduğunun habercisidir.

Başına bu durum gelenler, panel fiyatlarını araştıranlar bilirler; TV panel fiyatları neredeyse bir televizyon kadar yüksek olabiliyor. Bu durumda çözümler değerlendirildiğinde TV panel tamiri en hesaplı ve akıllı yöntem olarak ön plana çıkıyor. Peki televizyonumuzu en kısa sürede ekonomik nerede yaptıracağız?

TV Ekran Sorun Tespiti Nasıl Yapılır?

TV ekranlarında oluşan sorunların birçoğu öncelerde TV servisleri tarafından TV panel değişimine yönlendirilirdi. Bu da zamanla insanların aklında TV ekranında herhangi bir problem olduğunda “eyvah gitti televizyon” gibi endişelere yol açmıştır. TV panel sorunlarını tek düze indirgemek buna istinaden direkt panel değişimi söylemi hatalı bir tutumdur.

Günümüzde TV Panel Onarımı noktasında oldukça fazla yol gidildi. Aynı şekilde ülkemizde de profesyonel anlamda TV panel tamiri yapan şirketler mevcuttur.

TV panel fiyatlarından bahsetmiştik, birçok modelde neredeyse TV fiyatlarına eşdeğer rakamlardadır. Bu yüzden yeni TV paneline karar vermeden önce bu konuda uzman olan TV servislerinin kontrolünden geçirilmelidir.

Profesyonel ekipler LCD, LED, Plazma TV ‘ler için özel panel test cihazlarında kontrollerini gerçekleştirdikten sonra olabildiğince giderilebilecek bir problem söz konusu ise öncelikle panel tamirine yönlendirirler. Son dönemde ekranın bölgesel kararması gibi durumlarda ise sorun çoğunlukla Led TV Panel Ledlerinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi sorunlarda da TV Backlight çubuk ledlerin değiştirilmesi gerekmektedir.

TV Panel Tamiri/Değişimi Nerede Yaptırılır?

Televizyon ekranlarının sorun tespiti ve tamir işleminin öneminden bahsettik. Alanlarında uzman, profesyonel TV tamir hizmeti veren TV servislerinden destek almanızda fayda vardır.

Yeterli bilgiye sahip olmayan sorun tespiti yapmayan servislerden genellikle direkt tv panel değişimi yönlendirme gibi öneriler duyabilirsiniz bu yüzden güvenilir TV servislerine ulaşmanız gerekir.

TV Panel Fiyatları

Son yıllarda en çok aranan TV Panel Fiyatları ve Led TV panel ledleri çeşitlerine en uygun fiyatlarla en çok çeşit avantajıyla https://merterelektronik.com üzerinden ve aşağıdaki bağlantıdan ulaşıp, hemen satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/tv-panel

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu