Uydu Sistemleri

Anten Kablosu Nedir? En İyi Anten Kablosu Nasıl Olur?

Anten kablosu, uydu yayınlarının kaliteli ve sorunsuz bir şekilde izlenebilmesi için çanak anten, LNB ve uydu alıcısı ürünleri arasında elektronik iletim yapılmasını sağlayan korumalı bir kablo çeşididir. Tüketici tarafından anten kablosu isminin dışında uydu kablosu, lnb kablosu ve koaksiyel kablo isimleriyle de bilinir.

Bu yazımızda sizlere anten kablosunun çeşitlerini, kaliteli anten kablosunun nasıl olması gerektiğini ve anten kablosunun çanak anten, LNB ve uydu alıcısı ürünlerine nasıl bağlanacağını aktaracağız. Bu yazı sayesinde ev, işyeri ya da dış mekanda kullanacağınız anten kablosu çeşitlerini ihtiyacınıza en uygun şekilde belirleyebilir ve ürünleriniz arasında görüntü aktarımını en iyi şekilde yaparak kaliteli ve sorunsuz bir yayın izleme keyfine erişebilirsiniz.

 

mag rg6/u6 100 metre anten kablosu

 

En İyi Anten Kablosu Nasıl Olur?

Anten kablosunun kalitesi içerisinde kullanılan malzemelere göre değişmektedir ve yayınların sorunsuz bir şekilde izlenebilmesi için kaliteli anten kablosu kullanılması gerekmektedir. Anten kablosunun elektronik iletimi en iyi şekilde yapabilmesi için içerisinde bakır iletken ve bakır kaplamalı folyo kullanılan anten kabloları tercih edilmelidir.

Anten kabloları hem iç mekanda hem de dış mekanda kullanılabilmektedir. Eğer güneş ışınlarına, neme ve suya karşı dayanıklı olmayan bir kablo tercih ederseniz anten kablonuzun zamanla elektronik iletimi zayıflayabilir ve yayın kalitenizde düşme yaşayabilirsiniz. Bu nedenle satın alacağınız uydu anten kablosunun daha uzun ömürlü olması ve dış mekanda da sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için anten kablosunun dış kaplamasının güneş ışınları, nem ve suya karşı dayanıklı olması gerekmektedir.

Anten kablosunun elektronik iletimi en iyi şekilde yapabilmesi için önemli bir diğer etken de düşük sinyal zayıflama değerine sahip olmasıdır. Anten kablosunun sinyal zayıflama değeri ne kadar düşük olur ise yayın kalitesi o kadar sorunsuz ve kaliteli bir şekilde olur.

Anten Kablosu Nasıl Bağlanır?

Anten kablosunu uydu alıcınıza bağlayabilmeniz için anten kablosunun iki ucunda da fiş (konnektör) takılı olması gerekmektedir. Bu sebeple, satın alacağınız anten kablosunu uydu alıcısına sorunsuz bir şekilde bağlayabilmek için tv anten kablosunun iki ucunda da konnektör takılı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

Anten kabloları elektrikçilerin ihtiyaçlarına uygun olarak da tasarlandığı için satın alacağınız anten kablosunun uçlarında F konnektör takılı olmayabilir. Özellikle 50 metre ve üzerinde uzunluğuna sahip anten kablolarının uçlarında konnektörlerin takılı olmadığını görebilirsiniz. Çünkü 50 metre, 100 metre gibi büyük uzunluğa sahip anten kabloları genellikle elektrikçilerin ihtiyacına uygun olarak tasarlanmıştır ve elektrikçiler düzenli anten kablosu kurulumu yaptığı için daha uzun boyutlu anten kablosu alıp kendi ihtiyaçlarına göre keserek anten kablosu bağlamayı tercih ederler.

Eğer anten kablosunun uçlarına konnektör takmakla uğraşmak istemiyorsanız aşağıdaki bağlantıya tıklayarak F Konnektörlü Hazır Anten Kablosu ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/hazir-anten-kablosu

 

f konnektörlü hazır anten kablosu

 

Anten Kablosu Fiyatları

Anten kablosu fiyatları, yukarıda bulunan “En İyi Anten Kablosu Nasıl Olur?” bölümünde de bahsettiğimiz üzere anten kablosunun içerisinde kullanılan malzemelerin kalitesi ve anten kablosunun uzunluğuna göre değişmektedir.

Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak anten kablosu modellerini görebilir ve ihtiyacınıza en uygun anten kablosunu satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/anten-kablolari

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu