Yazılar

EZ RJ45 Nedir? Nasıl Uygulanır?

Merhabalar;

Bugün pek çoğumuzun bilmediği ama hemen hemen herkesin ağ sistemlerimizde kullandığımız jack yani RJ45 tipinin daha gelişmişi EZ RJ45 hakkında bilgi vereceğiz. Öncelikle RJ45’i tanımlamak gerekirse, üzerinde 8 adet metal bağlantı noktası bulunan konnektördür. Bilgisayarlar arası iletişimde ve bilgisayarların yerel ağa bağlanmasında kullanılan ve ethernet olarak isimlendirilen bağlantı kablolarının ucunda yer alır. Bu bağlantı kablolarının bilgisayar,tv vb. cihazlara bağlanması için geliştirilen portlara verilen isimdir.

EZ RJ45 Nedir? Farkları Nelerdir?

EZRJ45 üzerinde 8 adet metal bağlantı noktası bulunan standart tip RJ45 tipine göre daha hızlı, sağlam ve pratik konnektör türüdür. Tüm RJ45 soketlerinin kulanıldığı tüm cihazlarda kullanılabilir ve kullanımı son derece basittir. Çakma pensesi ile çakıldığında standart tip soketlere göre daha sağlam bir yapı oluşturur.

EZ RJ45 çakma pensesi ile çakıldığında soket ve boot kısmı birbirine kilitlenir ve böylece kullanım esnasında geri kayması engellenir ve soket kabloya sıkıca tutunmuş olur. Ayrıca doğru kablo ile kullanıldığında sağlamlık artıyor ve Fluke test cihazı ile network performans testi yapıldığında RJ45’e göre çok iyi bir performans vermektedir. Patch panel kullanılmayan yerlerde kablo ve soket kaynaklı yaşanan kopma ve bağlantı sorunlarını ortadan kaldıracaktır.

EZ RJ45 Konnektör - Arka kapak
EZ RJ45 Konnektör – Arka kapak

EZ RJ45 Nasıl Uygulanır?

Gelelim EZ RJ45 Nasıl uygulanır konusuna. Bu noktada doğru EZ RJ45 çakma pensesi kullanılmalıdır. EZ RJ45 çakma pensesi soket ve boot kısmını sıkı bir şekilde birbirine kilitler ve kabloyu doğru şekilde sıkıştırmasını sağlar. Kabloların damarlarının düzgünce kesilmesini sağlayarak tüm bu işlemi aynı anda yapar.

EZ RJ45 Çakma Penseleri

Yukarıda videoda gördüğünüz üzere doğru EZ RJ45 çakma pensesi kullanılmalıdır. Piyasada RJ konnektörlerinin bir çok pensesi vardır, fakat doğru olanı bulmakta kullanıcılar kimi zaman zorlanmaktadır. Önerebileceğimiz penseler arasında Powermaster YK-376Z EZ-RJ11 EZ-RJ12 EZ-RJ45 Pense var. Bu pense sadece çok amaçlı olarak kullanılabilmektedir. Konnektör sıkma, kablo sıyırma ve kesme özelliklerine sahiptir. Bu çok fonksiyonlu pense ile aşağıda listelediğimiz konnektör türleri üzerinde işlem yapabilirsiniz.

  • EZ-RJ45
  • EZ-RJ11
  • EZ-RJ12
Önerdiğimiz bu penseye ve diğer konnektör tipleri için uygun olan çeşitlerine Merterelektronik.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Ürünün özelliklerini incelemek ve satın almak için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.
Powermaster YK-376Z EZ RJ45 Sıkma pensesi
Powermaster YK-376Z EZ RJ45 Çakma Pensesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu