Oyun ve Eğlence

Oyuncu Mouse’u Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bilgisayar oyunları, günümüzün en sevilen aktivitelerinden biridir. Bu yüzden bilgisayar oyun parçaları, büyük ilgi görüyor. Bu bilgisayar oyun parçalarının başında mouse geliyor. Oyuncu mouse ne kadar iyiyse oyunlardan o kadar keyif alınıyor. Dolayısıyla oyuncu mouse alırken titiz davranılıyor. Aksi halde oyun oynamak keyifli olmuyor ve bir sinirlendiriyor.

Gaming Mouseların Oyun Performansına Etkisi Nedir?

Oyuncu mouse, profesyonel bilgisayar oyuncularının özenle aldıkları bir bilgisayar parçasıdır. Çünkü oyuncu mouse, bilgisayar oyunlarının performansında doğrudan etkilidir. Oyunların performansını arttırmak için büyük ayarlamalar yapmaya gerek yok. Kaliteli oyuncu kablosuz mouse ile küçük donanımsal değişiklik yapılabilir.

İyi bir gaming mouse, bilgisayarın performansını arttırmak için yüksek maliyetler ödememeyi sağlar. Böylelikle oyun oynamanın keyfi daha çok artar.

Bilgisayar oyuncularını, donanım değişikliği yapmak istediğinde ilk mouselarını değiştirir. Çünkü mouse sensörleri, oyunun hızı ve oynanması açısından etkilidir. Sensör sayesinde hemen hamle yapılabilir. Ancak bu kaliteli bir gaming mouse ile mümkündür.

Oyuncu Mouse’u Alırken Hangi Özelliklere Bakılmalı?

Profesyonel bilgisayar oyuncularına oyuncu mouse önerisi sorulduğunda mouse özelliklerine göre tavsiyelerde bulunurlar. Bunun sebebi, her özelliğin oyun performansını ciddi oranda etkilemesidir. Bir oyuncu mouse alınırken özelliklerine muhakkak dikkat edilmelidir.

Dikkat edilmesi gereken özellikler şu şekildedir:

  • DPI (Dot per ınc)
  • Tuş çeşitliliği
  • Makro (Mouse yazılımı)
  • HZ değeri
  • Tasarım
  • Kablolu / Kablosuz
  • Kaliteli malzeme

En iyi oyuncu mouse, bu özelliklerin tamamında yüksek verimlidir. Bu yüzden gaming mouse alırken bu değerler detaylı araştırılmalı ve sonrasında alınmalıdır.

Oyuncu Mouse’u Alırken Hangi Özelliklere Bakılmalı

Oyuncu Mouse Sensör Özellikleri Nasıl Olmalı?

Oyuncu mouse performansını etkileyen en önemli parça şüphesiz sensörlerdir. Sensör, kendi içerisinde optik ve lazerli olarak ikiye ayrılır. Arasındaki farkı anlamak ise oldukça kolaydır. Lazer sensörlü mouselar her yüzeye uyumludur.

Optik sensörlü gaming mouse alırken kullanılan yüzey göz önünde bulundurulmalıdır. Mouse pad ile yüzey kullanımı düzeltilse bile dikkate alınması önemlidir. Her iki sensör çeşidinin kendine özgü avantajı vardır. Optik sensörlü kablosuz oyuncu mouse, lazer sensöre göre hassasiyeti azdır. Lazer sensörlü kablolu oyuncu mouse ise toza daha dayanıklıdır.

Hz değeri, gaming mouse seçiminde dikkat edilen diğer bir unsurdur. Normal kullanımlarda mouse günlük Hz değeri 500 iken oyuncu mouse için bu değer 1000 ve üzeri olmalıdır. Hz değeri ne kadar yüksekse hareket yenileme etkisi o kadar iyidir.

DPI (Dot Per Inc) Değerine Dikkat Edin

Mouse DPI değeri, fare duyarlılığının inç cinsinden ölçülmesidir. Yani gaming mouse, ekranda ne kadar hızlı hareket ediyorsa DPI değeri o kadar yüksektir. Mouse hareketinin hızlı olması, mesafeyi azaltır. Buna bağlı olarak bilgisayar oyunlarının verimi artar.

FPS gibi hızlı oynanması gereken oyunlarda oyuncu mouse DPI hızı 800-1600 DPI arasında olmalıdır. DPI yüksek olduğunda mouse hareket alanı azalır ve oyundan alınan keyif artar.

Makro Mouse Yazılımı ile Öne Geçin

Makro mouse, oyun tutkunlarının ilgi gösterdiği konulardan biri. Bilgisayar oyunu ekipmanlarınız iyi olsa bile destek alınması gerekebilir. Makro mouse, bu konuda kullanılan bir yöntemdir.

Bu yöntemle, savaş türü oyunlarda bazı olayları tekrarlanabilir. Bazı olaylar dizilerini çalıştırması zordur ve uzun sürer. Makro mouse programı bu süreyi kısaltır. İstenilen işlemler, hemen yapılabilir. Tek tuş, birden fazla işlev için kullanılabilir. Kişi kendine özgü mouse tuşlarıyla kısayollar yapabilir.

Makro Mouse Yazılımı ile Öne Geçin

Tuş Çeşitliliği ve Ergonomik Tasarımın Önemi

Oyuncu mouse tasarımı ve tuşların çeşitliliği, kullanım açısından önemlidir. Oyuncu mouse üzerinde birçok tuş görmek mümkündür. Her tuşun bir görevi vardır. Bilgisayar oyuncuları, genellikle bu tuşları kısayol oluşturmak için kullanır.

Saatlerce bilgisayar başında oyun oynayanlar gaming mouse kullanırken ağrı gibi sorunlarla karşılaşmaması gerekir. Tasarımı, kullanımı kolaylaştırmalıdır.

Bu yüzden en iyi oyuncu mouse alınmak isteniyorsa tuş çeşitliliği ve tasarımı göz ardı edilmemelidir.

Sonuç

Bilgisayar oyunları birçok kişinin büyük tutkunudur. Bu yüzden oyun ekipmanlarının kaliteli ve kullanım kolaylığı sağlaması oldukça önemli. Özellikle gaming mouse seçerken çok dikkatli olunmalı, işinde profesyonel bir firmadan alışveriş yapılmalıdır.

Siz de bilgisayar oyunu tutkunuysanız ve kaliteli oyuncu mouse arıyorsanız Merter Elektronik’i tercih etmelisiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey, merterelektronik.com adresini ziyaret etmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu