DonanımHaberlerProfesyonel Ses SistemleriYazılar

2022 Telsiz Mikrofon Modelleri

Günümüz teknoloji çağında hayat kurtaran ürünlerden bir tanesi de telsiz mikrofon çeşitleridir. Günlük yaşamımızda kimi zaman bir konferansta kimi zaman bir cafede, ibadethanelerde, düğünlerde, konserlerde veya bir mağazanın açılışında bile çok yaygın olarak kullanmakta olduğumuz işlerimizi kolaylaştıran aletlerdir. Birçok alt kategoriye ayrılan telsiz mikrofonlar da örneğin sık sık telefonlarda gördüğümüz fiyat performans kelimesi bu noktada karşımıza çıkıyor. Piyasada kablosuz mikrofon çeşitlerinde de ekonomik ürünlerden yüksek fiyatlı ürünlere kadar birçok ürün bulunmaktadır. Bu ürünler kendi bazıdan detaylı özelliklere ayrılmaktadır. Kablosuz mikrofonlar 2 ayrı kategoriye ayıran başlıca özellik UHF ve VHF bandına sahip olan telsiz mikrofonlardır. Bu noktada telsiz mikrofon alırken UHF ve VHF bandına mutlaka dikkat etmeliyiz.

Telsiz Mikrofonlar

Telsiz Mikrofon Modellerinde VHF ve UHF NEDİR?

Telsiz mikrofonlar için önemli bir nokta da frekans bandı aralığıdır. VHF açılımı (Very High Frequency) olan bu band 30MHz hızdan başlayarak 300Mhz hıza kadar ulaşan frekans aralığındır. Metre bazında ise 2-10 metre aralığında bir radyo frekans değerine sahiptir. VHF telsiz mikrofonlar avantajı ise kısa ve orta frekans dalgalarında dışarıdan gelen gürültüleri azaltmasıdır. Çok performanslı bir ürüne ihtiyacınız yoksa ekonomik fiyatlara sahip olan VHF telsiz mikrofon satın alabilirsiniz.

UHF açılımı (Ultra High Frequency) band tipi, VHF frekans aralığının bittiği yerde devreye giriyor yani 300MHz ila 3GHz frekans aralığını kapsar.  UHF bandında dışarıdan gelen gürültü yani atmosferik sesler VHF telsiz mikrofona göre çok çok azdır. Bu nedenle UHF telsiz mikrofonlar hassas işlerinizde kullanmak için oldukça uygun bir üründür. VHF modeline göre oldukça performanslı, ses yalıtımı iyi, çekim mesafesi yüksek bir telsiz mikrofon tipidir.

VHF-UHF Nedir? VHF-UHF Nedir?

Telsiz Mikrofon Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Öncelikle kablosuz mikrofon alırken kullanım alanınızın belirli veya belirlemeniz gerekir.  Örneğin; konferans salonlarında, eğlence merkezlerinde, camilerde, müzik seslendirmelerinizde vb. kullanım mekânlarınıza göre ürün seçmeniz gerekmektedir. Kullanım alanınıza göre alacağınız telsiz mikrofonların çekim gücü, frekans aralığı,  çalışma süresine dikkat ederek almalıyız.

Bir diğer konu ise bir ürün alırken en çok dikkat ettiğimiz fiyat konusudur. Yazımızın başında da ekonomik fiyatlı ürünlerden yüksek fiyata kadar birçok kablosuz mikrofon seti olduğunu belirtmiştik.

Kablosuz Mikrofon Fiyatları

Gelelim fiyat konusuna telsiz mikrofon fiyatlarını merterelektronik.com da ekonomik fiyat performans ürünlerinden, yüksek performanslı telsiz mikrofon markalarını inceleyebilirsiniz. Marka olarak bünyemizde;

  • Magicvoice
  • Roof
  • Etc
  • Osawa
  • Gold Audio
  • Intro-x
  • Tuig
  • Dexun

gibi kaliteli ürünler barındıran markalar bulunmaktadır. Telsiz mikrofonların fiyatlarını incelemek için;

https://www.merterelektronik.com/kategori/telsiz-mikrofonlar

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu