HaberlerYaşam

Cep Telefonlarında Taksit Sayısı Arttırıldı!

Son zamanlarda döviz kurlarının yükselmesiyle birlikte telefon fiyatları da bir hayli artmıştı. Hal böyle olup fiyatlar yükselmişken firmaların telefon satış sayısı azalmıştı. Daha önce maksimum 6 ay’a kadar taksit yapılabilen telefonlarda artık 12 ay’a kadar taksit yapılabilecek. Yapılan resmi açıklama ile cep telefonu taksit sayısı arttırıldı

Resmi Gazete üzerinden yapılan duyuru ile birlikte cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullanılan kredilerin taksit sayısı artırıldı.

Duyuru göre artık taksit sayısı; tablet ve bilgisayar satışlarında altıyı, fiyatı 3,500 TL‘ye kadar olan cep telefonu satışlarında 12′yi, bu fiyatın üzerinde olan cep telefonu satışlarında ise 6‘yı aşamayacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun (BDDK) akıllı telefon, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesine ilişkin yönetmeliği Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

31 Ocak 2019 Tarihine Kadar Geçerli Olacak

Buna göre Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “akıllı telefon, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamaz” ibaresi “tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı, fiyatı 3 bin 500 Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 12 ayı, fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamaz” şeklinde değiştirildi.

Aynı yönetmeliğe geçici madde eklenerek, “Fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan akıllı telefon alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 6 ay olan vade sınırı 31 Ocak 2019‘a kadar 12 ay olarak uygulanır” ifadelerine yer verildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu