Haberler

Evrensel Kumanda Nasıl Ayarlanır?

Evinde birden çok elektronik cihazı kontrol etmek isteyen ya da uzaktan kumandaları bozulan pek çok kişi için iyi bir alternatif olan evrensel kumanda nasıl ayarlanır?

Evrensel Uzaktan Kumanda Nedir?

Her elektronik cihaz için uygun olan bir kumanda aksesuar görevini iyi bir şekilde yerine getirir. Ancak ne kadar çok cihaz olursa kafa karışıklığı da o kadar büyük olur. Çoğu zaman, evin içinde kaybolan bir kumandayı aramak için harcadığınız zaman bile her şeyi kontrol edebilen tek bir cihaza sahip olmak, her şeyi değiştireceğine bizi ikna etmek için yeterli bir sebeptir. Evrensel uzaktan kumandalar diğer uzaktan kumandalara daha büyük ve daha ağır olabilir. Ancak tüm özelliklerini yerine getirirler ve hayatımızı çok daha fazla kolaylaştırırlar.

Evrensel Uzaktan Kumanda Neden Gereklidir?

Evrensel Uzaktan Kumanda Neden Gereklidir?

Akıllı telefonlar taşınabilir bir uzaktan kumanda haline gelmeden önce evrensel kumandalar bu rolü çok başarılı bir şekilde yerine getiriyordu. Evde ne kadar çok elektronik cihaza sahip olursanız onları kontrol etmek için de o kadar fazla cihaza ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir.

Bu yüzden biri televizyon için, diğeri video oynatma sistemi için, biri ses sistemi için olan farklı uzaktan kumandalar bulunur. Bu durum kesinlikle hiçbir zaman pratik bir yöntem değildir. Bu nedenle evrensel uzaktan kumandalar bu sorunu çözmek için ideal bir alternatiftir.

Evrensel Uzaktan Kumanda ile Normal Uzaktan Kumandalar Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Evrensel bir uzaktan kumanda, farklı markalara veya işletim sistemlerine sahip olsalar bile farklı cihazları entegre etmek için akıllı teknolojik sistemi kullanır. İlk başta, televizyon kontrolü için bir alternatif olarak piyasaya sürülen bu ürün evde çok fazla elektronik eşyası olanlar için önemli bir seçenek haline gelmiştir.

Günümüzde piyasada çok geniş bir model yelpazesi vardır ve en güncel modeller en iyi özelliklere sahiptir. Geçmişte sadece her üretici tarafından programlanan benzersiz kodlarla çalışmakla sınırlı olan geleneksel evrensel uzaktan kumandalara güveniyorduk. Bu cihazlar daha modern modellerle aynı rolü oynamayı başarırlar. Ancak çok sayıda cihazla uyumlu olmamaları ve bağlantı kurabilecekleri sınırlı sayıda elektronik işleve sahip olmaları nedeniyle biraz daha geri planda kalmış durumdadır.

Evrensel Uzaktan Kumanda Nasıl Çalışır?

Bugün sahip olduğumuz en modern uzaktan kumanda alternatifi, işlevlerini yerine getirmek için akıllı teknolojinin tüm özelliklerine sahip olan akıllı evrensel uzaktan kumandalardır. Bu modellerin bazı benzersiz avantajları söz konusudur. Bu cihazlar tamamen bir Wi-Fi bağlantısı üzerinden çalışabilirler. Aynı anda birden fazla cihazı kontrol edebilirler. Bu cihazı isteğinize göre özelleştirmek için programlanabilir düğmeleri var ve bazı cihazları eşleştirmeye gerek kalmadan otomatik olarak tanıyabiliyor.

Bazı evrensel kumandalar pek çok ürünle uyumludur ve aynı anda 15’e kadar cihazı kontrol edebilir. Evrensel kumandalar üzerinde bir LCD ekran, şarj edilebilir piller, USB bağlantısı ve işlevlerine yardımcı olmak için özel yazılımlar sunuluyor. Evrensel uzaktan kumandaların çeşitliliği gerçekten çok geniştir ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmak için model çeşitliliğini araştırarak size en uygun olanı bulmak önemlidir.

Hangi Evrensel Uzaktan Kumanda Seçilmelidir?

Evrensel uzaktan kumandaların çok avantajlı oldukları önemli bir gerçektir. Ancak hangi cihazın seçileceği sizin için bir karmaşık durum olabilir. İlk olarak, evde çok fazla akıllı cihazınız olmadığında çok pahalı ve tam özellikli bir kontrol cihazı satın almanın bir anlamı yoktur. Akıllı teknolojiler yalnızca benzer özellikler gösteren diğer cihazlarla çalışır. Bu nedenle bir akıllı uzaktan kumanda işlevlerini yalnızca bu tür diğer cihazlarda gerçekleştirebilir.

Uzaktan erişime ihtiyaç duyan çok fazla elektroniği olmayanlar için, sadece temel ihtiyacı karşılayan daha uygun fiyatlı bir model aramak sizin için uygun olabilir. Uzaktan kumandayı sadece televizyon izlemek ve sesi açmak için kullanmak istiyorsanız bu alternatifler kesinlikle işinizi görecektir. Ancak ses sistemi kontrolü ya da sinema sistemi kontrolünü çok kullananlar için kumandanın kat ettiği mesafeye dikkat etmek önemlidir.

Bunun için cihazdan 200 metre uzaklığa kadar çalışabilen daha uygun modelleri tercih edebilirsiniz. Televizyon ve multimedya elektroniği için ise yaklaşık 30 metre uzaklıkta olan çok daha düşük kapsama alanına sahip uzaktan kumandalar yeterli olacaktır.

Evrensel Uzaktan Kumandaların Hangi Alternatifleri Vardır?

Evrensel uzaktan kumandalar sizin ihtiyaçlarınıza göre çeşitlenen alternatiflere sahiptir. Eğer uzaktan kumandayı televizyonlar, kablolu TV alıcıları, dijital dönüştürücüler ve DVD’lerle kullanmak istiyorsanız bu cihazlarla uyumlu olmaları gerekir. Tüm bu cihazların yanı sıra akıllı teknolojiye sahip cihazlarla da entegre olabilen çok amaçlı alternatifler de söz konusudur. Aynı zamanda otomatik kilitler ve akıllı lambalar gibi akıllı evlerde kullanılan uzaktan kumandalar için de bu durum geçerlidir.

Günümüzde bilgisayar oyunlarını televizyonla bütünleştiren modeller bile bulunuyor. Bir uzaktan kumanda aynı anda bir televizyon uzaktan kumandası, klavye ve fare olarak çalışan 3’ü 1 arada bir akıllı cihaz olabilir. Bu cihazlardan biri ile oyununuzu kesmeye gerek kalmadan oyun içerisinde kullanılan klavye ve fare üzerinden direkt olarak TV üzerinden kanal değiştirebilmeniz mümkündür. Bu cihazı diğer cihazlara entegre etmek farklı bir şekilde gerçekleştirilir. Ancak tüm özelliklerini mükemmel bir şekilde yerine getirir.

Tüm bu farklı özellikleri göz önünde bulundurarak bu seçeneklerden hangisinin evinizde bulunan cihazlara uygun olduğunu değerlendirerek sizin için en mükemmel evrensel uzaktan kumandayı edinebilirsiniz.

Evrensel Uzaktan Kumanda Nasıl Ayarlanır?

Evrensel Kumanda Nasıl Ayarlanır?

Evrensel uzaktan kumandanızı ayarlamak için belirli adımları takip etmeniz gerekir.

Bu adımlar şu şekildedir:

  • Evrensel uzaktan kumandanızda programlamak istediğiniz cihaz tipinin tuşuna basın, cihazın ışığı bir kez yanıp sönecektir.
  • Cihazın ışığı iki kez yanıp sönene kadar SET tuşunu basılı tutun, ardından bırakın.
  • Uzaktan kumandadaki sayı tuşlarını kullanarak cihazının markasına karşılık gelen kodu girin. Kodları uzaktan kumanda kullanım klavuzunda ya da internette bulabilirsiniz.
  • Ardından girdiğiniz kod geçerliyse cihaz ışığı ışığı iki kez yanıp sönmelidir. Eğer ışık iki kez yanıp sönmezse, bu adımları tekrarlayın.
  • Uzaktan kumandayı cihaza doğrultun ve STANDBY/POWER tuşuna basın. Eğer farklı cihazları programlamak istiyorsanız tüm adımları tekrarlayarak devam etmelisiniz.

Bu yöntem dışında bazı evrensel uzaktan kumandalarda farklı yöntemler de kullanılabilir. Bu yöntemler için kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu