Haberler

Inter Akıllı Kumanda Nasıl Ayarlanır?

Uydu alıcıları, dijital televizyonları ve bu gibi elektronik araçları çalıştırmak ve kullanıma hazır hale getirmek için Inter Akıllı kumanda nasıl ayarlanır?

İlk adım olarak bunu bilmek gerekiyor. Bu adımdan sonra ise diğer bütün kurulum aşamalarını kolaylıkla ve çabuk bir şekilde halledebildiğinizi fark ettiğinizde, televizyonunuzun karşısında ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte keyifle ve uzmanlaşmış bir halde, kumandaya hakim olabildiğinizi görmeniz mümkün.

Akıllı Kumandalar Artık Daha da Akıllı

Eskiden her elektronik aletin kendine ait ayrı birer kumandası bulunurdu.

Şimdi ise günümüzde hızla gelişen teknoloji sayesinde uydu alıcısından, televizyona, DVD oynatıcısından, uydu alıcısına evdeki tüm elektronik aletleri tek bir akıllı kumandayla yönetmek kolaylığını sağlıyor markalar bize.

Gerekli kurulum ve programlama işlemlerini başardıktan sonra akıllı kumandayla geri kalan cihaz uygulama ayarlarını ve kontrol işlemlerini kolaylıkla halletmek, kanal değiştirmek kadar basit görülüyor.

Akıllı Kumandanızın Aklı Sizsiniz

Akıllı kumanda kullanımı sağladığı rahatlığı ile her kullanım alanına girmiş bulunuyor. Yeni bir elektronik cihaz alıyorsanız eğer elektronik cihazınızı yetkili mağazalardan alırken yapılan uygulama ve program kurulumlarını mutlaka yaptırmanız gerekiyor.

Cihazla baş başa kaldığınızda akıllı kumandayı ambalajından çıkarıp pillerini takmanız kumandanızın, eğer üretimden bir sorunu yoksa çalışması için yeterlidir.

Sonra ise akıllı kumandanızla kontrol edeceğiniz cihazda, gerekli bütün kontrol ayarlarını yapmaya başlayabilmek için sadece şu iki basit işlemi gerçekleştirdiğinizde, akıllı kumandanızı cihaz kurulumuna hazır hale getirmiş olursunuz.

  • İlk adımda, akıllı kumandanızı kullanabilmeniz için cihazınızın pilinin takılması ve (kullanım kılavuzundaki görselden takip ederek de rahatlıkla yapabilirisiniz) kontrol ayarlarının kullanıma hazır hale getirilmesi gerekiyor.
  • İkinci adımda ise kontrol etmeyi tercih ettiğiniz cihazlarla uygunluğunu sağlamak için cihaz kodlamalarını akıllı kumandanızla doğru eşleştirmeniz gerekiyor.

Artık keyifle kahvenizi yudumlarken akıllı kumandanızla evdeki teknolojik üstünlük ve hakimiyeti ele geçirmiş bulunuyorsunuz. Diğer kumandaları kötü gün dostu olarak bir kenara kaldırabilirsiniz.

Akıllı Kumanda İle Artık Teknolojik Üstünlük Elinizde

Evrensel Kumanda Nasıl Ayarlanır?

Teknolojinin hızla gelişiyor ve ilerliyor olması bizim geride kalmamıza neden olmayacaktır tabii. Öyleyse elektronik cihazlar üzerindeki kullanım hakimiyetimizi de ilerletmemiz gerekiyor elbette.

Eskiden elektronik cihazları yönetebilmek için birçok kumanda kullanmak zorundayken artık tek kumandayla hatta daha da ileri teknoloji bizi evde veya iş yerlerinde cihazların başında değilken bile onları yönetebilmek rahatlığını bize sunuyor.

Günümüzde televizyonlarla başlayan internet bağlantılı uygulamalar şimdi diğer elektronik ve dijital cihazlara hatta arabaların işletim sistemlerine kadar ulaşmış durumda. Gelişen teknoloji sayesinde artık daha kolay ve rahat bir şekilde cihazlara hükmedilebiliyor.

Akıllı Kumandaların Cihazlarla Eşleştirilmesi

Tercih edilen cihazı, akıllı kumanda vasıtasıyla yönetmek için doğru kodlama işlemi yapıldığının ve eşleşmenin sağlanabildiğinin gözden geçirilip kontrol edilmesi akıllı kumandanın en uygun şekilde kullanılabilmesini sağlar. Akıllı kumanda üzerindeki tuşlarla kullanmak istediğiniz cihazı seçmeniz gerekiyor öncelikle.

Bu adımda kullanmayı seçtiğiniz cihazınızın menü ya da kontrol paneline ulaşabilmeniz için akıllı kumandanızdaki “ Menü ya da Page tuşlarıyla yapacağınız işleme göre yön tuşlarını kullanarak TV, Müzik ve ses sistemi, uydu alıcısı tuşlarını kullanabilirsiniz. Cihaz seçiminizi de yaptıktan sonra akıllı kumandanızla eşleşmeyi sağlamak için kumandanızın “KOD” tuşuna 2 saniye basılı tutun ve kırımızı ışığın yandığından emin olun.

Kırmızı ışığı gördüğünüzde eşleşmeyi sağlamak istediğiniz cihazın kod numarasını kumandanızdaki klavyeyi kullanarak yazabilirsiniz.

Cihaz kodunu doğru girdikten sonra akıllı kumandanızın ve cihazın eşleşip eşleşmediğini yine aynı tuşlarla kontrol edebilirsiniz. Bir aksaklık olduğunu fark ederseniz işlemi bu sefer dikkatlice tekrarlayın. Eğer yine sorun devam ediyorsa fonksiyon tuşlarını kullanarak bu kez kumanda ve cihaz ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Cihaz eşleştirmelerinde televizyon bağlantısı sağlanırken de aynı işlemler uygulanmakla birlikte akıllı kumandanızı televizyonunuza bağlamak için cep telefonunuzdan “Smart Remote” uygulamasını açarak yeni cihaz ekle seçeneğinden ekleyebilirisiniz.

Ek İşlemde Televizyonunuz görülecek. Bu işlem sonucunda televizyonunuz hala eklenemiyorsa manuel olarak televizyonunuzun IP adresini kullanarak cihazını ekleyebilirsiniz.

Akıllı Kumandanızın Ayarlarına Bir Göz Atalım

Evrensel Kumanda Nasıl Ayarlanır?

Akıllı kumandanızı ayarlayıp kurulum işlemini tamamlamak için ilk cihaza uyguladığınız eşleşme işlemini tekrarlayarak tercih ettiğiniz bir başka cihaza kod numaralarını girerek bağlanabilirsiniz.

Bir sonraki adımda ilk işlemden farklı olarak girilen kod numaralarının onaylamasıyla, akıllı kumandanızın klavyesinden sayı tuşlarını kullanarak 1111numarası arayın.

Az önceki işlem esnasında akıllı kumandanızın yanan kırmızı ışığının bu kez yanıp söndüğünü göreceksiniz. Akıllı kumandanızı, uygulama ve yapılandırma ayarlarını yapmak istediğiniz cihaza yöneltin ve cihazınızın kapandığını gördüğünüzde “KOD’’ tuşuna aynı şekilde 2 saniye basın ve bekleyin.

Kırmızı ışığın sönmesi, akıllı kumandanızın ayarlarının tamamlandığını ve elektronik cihazlarınızla eşleşmenin sağlandığı anlamına geliyor.

Akıllı Kumanda Akılı Kontrol

Daha önce kullanmakta olduğunuz ve akıllı kumandanızla eşleştirme yaptığınız elektronik cihazlarınızdan ister dilediklerinizi isterseniz de tamamını akıllı kumandanızın hafızasından silebilirsiniz.

Bu işlemi yaparken akıllı kumanda hafızasından silmek istediğiniz cihazı seçip yine kumandanızdaki tuşların yardımıyla “KOD” tuşuna daha önce yaptığınız gibi 2 saniye süreyle basılı tutmanız gerekiyor.

Bu kez diğer işlemlerdekinin aksine kırmızı ışıkta bir değişiklik olmayacak fakat. Parmağınızı basılı olan tuştan çekmeden 0000 şeklindeki kodu girin. Sıfır tuşuna, dört kez, arka arkaya bastığınızda akıllı kumandanızın hafızasından istemediğiniz cihazlarınızı ya da tamamının kaydını silebilirsiniz.

Akıllı Kumanda Tercihinde Akıllı Olabilmek

Yapılan alışverişlerde dikkatli olmak tembihlenir hep özellikle ki bu bir teknolojik alet ise cihaz iyiden iyiye araştırılır, incelenir.

Fakat burada bir diğer önemli nokta da akıllı kumanda tercihinde dikkatli olunması hususunda olacak. Çünkü cihaz ve kumanda eşleşmesindeki uyuşmazlık ne kumandanızın ne televizyonunuzun aklından faydalanmanıza izin verecektir.

  • Televizyon ve akıllı kumandalarda uyumluluğun ilk dikkate alınması ve incelenmesi gereken husustur.
  • TV’nin markası kadar modeline de dikkat edilmelidir; Mevcut cihaz için uzaktan kumanda seçilmelidir.
  • Eski kumandanızla, yeni kumanda arasındaki farklar karşılaştırılmalı, tuş kombinasyonunun uygun olduğundan emin olunmadan ürün alınmamalıdır.
  • İnternet bağlantısı ve denetimi seçeneklerine dikkat edilmeli.
  • Ekran klavyesinin tercihinize uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir.

Elektronik cihazların ve aslında onları kullanmamıza en çok yardımcı olan akıllı kumandaları da aynı titizlikle incelemek en uygun olanını tercih etmek, hem rahatınız hem de bütçeniz için artı değer katar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu