HaberlerYaşam

Halk Kütüphanesi Artık E-Devlet Uygulamasında

Her geçen gün bünyesine yeni kolaylıklar sunan servisler ekleyen e-Devlet’e son olarak “Halk Kütüphanesi” eklendi. Henüz yeni kullanıcıların kullanımına sunulan uygulama ile halk kütüphanelerine üye olma, e-kitaplara erişme ve katalog taraması yapılabiliyor. Uygulama sayesinde artık kullanıcılar dilediği yerde e-devlet bilgileriyle dijital ortamda kitap okuyabilecek.

E-Devlet tarafından vatandaşlara yapılan duyuru ise şu şekilde:

“e-Devlet Kapısı üzerinden veya ‘Kütüphanem Cepte’ mobil uygulaması aracılığıyla e-Devlet portalına bağlanarak, istediğiniz halk kütüphanesine ‘e-üyelik’ yapabilir, anında ‘e-kitaplara’ erişebilir, katalog taraması yapabilir, ödünç aldığınız kitapların süresini uzatabilir, üyelik bilgilerinizi güncelleyebilir, kayıt yaptırdığınız halk kütüphanesini değiştirebilir ve bütün halk kütüphanelerinin hizmet bilgilerine erişebilirsiniz.”

Eğer ki e-Devlet şifresine sahip iseniz kütüphanem cepte uygulaması ile üyelik oluşturarak elektronik ortamda e-kitap okuyabilirsiniz. İos ve android mobil cihazların uygulama marketinden uygulamayı indirebilirsiniz. Uygulamayı e-devlet ile kullanmak için mutlaka şifreniz olması gerekmektedir. Son olarak e-kitap okumak isteyenler sadece mobil cihazlardan erişebilecektir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu