Elektronik MalzemeMobilTelefon AksesuarYaşam

Powerbank Satın Almadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Cep telefonları başta olmak üzere mobil cihazlar gündelik hayatın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Öyle ki pek çok insan artık yanında en az bir mobil cihaz bulunduruyor. İletişim kurma işlevinin yanı sıra çok sayıda işin bir arada takip edilmesini mümkün kılan ve daha farklı görevleri üstlenen bu cihazlar, tüm gün çalışabilmek için şarja gereksinim duyar. Ancak mobil cihazların şarj kapasiteleri, genellikle gün boyu yoğun bir kullanımı desteklemez ve yarıda bırakabilir. Bu da insanlar tarafından istenmeyen bir durumdur. Powerbank cihazları, bu doğrultuda önemli bir boşluğu dolduruyor. Son yıllarda daha yaygın hale gelen bu cihazların pek çok türü mevcut. Elbette tüm cihazlardan aynı kalite ve performansı beklemek de mümkün değil. Bu yüzden de powerbank alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcut. Bu hususların göz önünde bulundurulması, alınacak cihazın uzun süre sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesini sağlar.

Powerbank Kapasiteleri

Powerbank seçiminde üzerinde durulması gereken en önemli husus kapasite. Günümüzde farklı gereksinimleri karşılayabilmek adına geliştirilen çeşitli kapasite olanaklarından söz edebilmek mümkün. Bu doğrultuda 1500 ila 2000 mAh kapasiteden başlayarak, 100.000 mAh kapasiteye kadar ulaşabilen cihazların var olduğu söylenebilir. Powerbank seçiminde, günlük kullanım gereksiniminin iyi belirlenmesi ve bunu karşılayacak güce sahip bir cihaz alınması önerilir. Ortalama 3000 mAh bataryaya sahip olduğu düşünülen bir telefonun gün içerisinde birkaç kez şarj edilebilmesi için 10.000 mAh kapasiteli bir powerbank almak yeterli olur. Elbette gün içerisinde birden fazla cihazın kullanılabilme ihtimalinin olduğu durumlarda, daha yüksek kapasitelere başvurulması önerilir. Yüksek kapasiteli cihaz seçimi yapmak, cihazın daha fazla yer kaplamasına yol açabileceği gibi; satın alma maliyetinin yüksek olmasını da beraberinde getirir.

Powerbank Port Sayısı Kaç Olmalıdır?

Powerbank cihazları ile mobil cihazlar arasında bağlantı kurabilmek için portlar kullanılır. Cihaz üzerinde bulunan port sayısı, aynı anda kaç cihazın bağlanabileceğini gösterir. Port sayısı bakımından da cihaz çeşitleri oldukça fazladır. Tek porttan oluşan cihazlar olduğu gibi, bu sayının dört ve daha fazlasına çıkabildiği powerbank cihazları da mevcut. Bu çeşitlilik arasından seçim yaparken, gün içerisinde aynı anda kaç cihazın şarj edilmesine gereksinim duyulduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Mobil şarj istasyonu olarak da adlandırılan bu cihazlarda birden fazla cihazın aynı anda şarj edilebilmesi mümkün. Üstelik birden fazla cihazın şarj edilmesi, diğer cihazların şarj edilmelerine herhangi bir olumsuz etkide bulunmaz. Ancak bu durum, cihazın mevcut kapasitesinin hızlı bir şekilde azalmasına yol açar.

Powerbank Boyutu Önemli Mi?

Mobil şarj istasyonu seçiminde üzerinde durulması gereken bir diğer husus da powerbank boyutu. Bu cihazlar ilk ortaya çıktıkları dönemde, küçük kapasiteli olanlarının bile oldukça büyük bir hacmi vardı. Ancak zaman içerisinde teknolojinin gelişmesine paralel olarak, powerbank boyutları daha küçük hale geldi. Günümüzde küçük bir cepte bile rahatlıkla taşınabilecek mobil şarj istasyonlarından söz edebilmek mümkün. Elbette bu noktada kapasite esas belirleyici etken. Powerbank cihazlarının kapasitelerinin artması, bağlantılı olarak boyutlarının da büyümesi anlamına gelir. Günde bir ya da birkaç kez telefon şarj etmek amacıyla satın alınacak cihazların çok büyük kapasiteli olması gerekmez. Bu gibi kullanım amaçları için cepte taşınabilir küçük cihazlar alınabilir. Ancak gün içerisinde birden fazla cihazın şarj edilmesi gereken durumlarda; ya da arazi koşullarında elektriğe ulaşmanın birkaç gün boyunca mümkün olmaması halinde daha yüksek kapasiteli cihazların tercih edilmesi gerekir. Bu da doğal olarak boyutun büyümesi anlamına gelir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu