HaberlerYaşam

ABS Plastik Nedir? Kullanım Alanı

Öncelikle açılımı “Akrilonitril Bütadien Stiren” olan maddenin kimyasal formülü (C8H8+C4H6+C3H3N)x) ‘dir. ABS plastik nedir? Nerelerde kullanılır sorusuna gelicek olursak, kalıp yolu ile üretilen bir çok üründe yaygın olarak kullanılan hafif ve sert polimer maddedir. Örnek olarak kumandalarda, oyuncaklarda, koruyucu kasklarda,  bilgisayar ve tv kasalarında ve boru malzemeleri vb. ürünlerde kullanılır.

ABS plastiği asit ve bazlara karşı dayanıklı olduğu gibi elektriksel yalıtımı da çok iyidir. ABS plastik malzemesi,  polibütadien içerisinde stiren akrilonitrilin polimerizasyonu ile elde edilen bir kopolimerdir. İçerdiği madde oranları %20 akrilonitril, %20 bütadien, %60 stiren şeklinde oluşarak malzemenin karakteristiklerini meydana getirmektedir. Stiren maddesi plastiğe parlaklık ve iyi yüzey verir. -20 ve 60 derece sıcaklık aralığında kullanılabilir. Çevreye zararlı olmaması ve dayanıklı gövdeler kullanılan ürünlerde yer alması en önemli özelliklerindendir.

ABS polimer madde 1940’lardan beri kullanılmaktadır. Şu anda dünyadaki en büyük hammadde üreticisi Tayvan’dadır.  

ABS Plastik
http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve.php?size=1&id=37236796

ABS Plastik Özellikleri

  • Çevreye zarar vermeyen polimer maddedir
  • İyi elektriksel yalıtıma sahiptir
  • Kimyasal direnci daha fazladır
  • Üretimi daha kolaydır
  • Hafif ve yüksek darbelere dayanıklı yapıya sahiptir
  • Su ve rutubetten etkilenmez
  • İyi bir yüzey kalitesi barındırır

Bir çok üründe olduğu gibi, çoğu zaman kullandığımız kumandalarda da abs polimer madde kullanılmaktadır. Weko marka kumandalar da çevreye zarar vermeyen dayanıklı ABS plastik madde kullanılarak üretilmektedir. Weko kumandaların ithatlatçısı hakkında bilgi almak için daha önceki yazımızı okuyabilirsiniz.

Tüm bayilerimiz için hazırladığımız kumanda kataloğu online pdf versiyonu Merterelektronik.com’da yayınlandı. Basım aşamasında olan kumanda kataloğu basımdan sonra tüm bayilerimize ücretsiz olarak gönderilecektir. 2000’den fazla kumanda çeşitleri ve katalog için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Merter Elektronik Kumanda Çeşitleri

         

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu