Elektronik MalzemeYazılar

Akü Şarj Cihazı Tavsiye – Nasıl Kullanılır?

Merhabalar; Bugünkü ele aldığımız konumuz akü şarj cihazı çeşitleri, kullanımı ve akü şarj cihazı tavsiye üzerine olacak. Öncelikle bir akü şarj aleti satın almadan veya bakmadan önce sahip olduğumuz akü tipini, giriş voltajı, amper değerlerini, akünüzün kapasitesini bilmelisiniz. Kullandığınız akü tipi jel akü de olabilir kuru akü de olabilir. Olası bir yanlış akü tercihi ve kullanımında aküye zarar gelme ve ölme ihtimali artar. Ancak doğru akü seçimi ile avantajlarından faydalanabilirsiniz. Akünüzün ömrünü 2-3 katına çıkarabilir, boşta duran akülerinizin raf ömrünü de uzatabilirsiniz. Aynı zamanda şarj cihazları boşalan bir akünüzü doğru bir ürünle de kurtarma imkanı sunuyor.

Akü Şarj Cihazı Tavsiye

Öncelikle doğru akü için doğru akü şarj aleti kullanmanızı belirttik. Bu noktada akünüzün tipine ve üzerinde bulunan Volt değerine göre alacağınız cihazın desteklediği Volt değerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Örnek olarak 6V bir akü şarj adaptörü, 12V bir araç aküsünü şarj edemez. Piyasada hemen hemen tüm aküler için şarj aleti bulunmaktadır. Akü şarj cihazı tavsiye vermeden önce önerimiz mutlaka araştırarak kaliteli bir ürün tercih etmenizdir. Yeni üretilen modellerde aynı anda 6-12V arası tercih yapılabiliyor, led ışık göstergeleri ile anlık şarj durumu görünebiliyor. Otomatik olarak akü tipini tanıyabiliyor.

Aşağıda genel olarak tüm kategorilerden oluşturduğumuz listedeki ürünlere göz atarak akünüzün çeşidine ve değerlerine göre dilediğiniz modeli kullanabilirsiniz.

  • Powermaster C-9303 6-12V
  • Ataba AT-7012 7 Kademeli
  • Powermaster 60100 6V-1A Akü Şarj Adaptörü
  • Orbus 12V 9A 3 Sistemli Akü Şarj Aleti
  • Powermaster 13905 12V-5A 

Akü Şarj Cihazı Kullanımı

Öncelikle almış olduğunuz ürünün mutlaka kullanım kılavuzunu okuyarak istediğiniz akım ve voltaj değerlerini seçip şarja bağlayın. Her ürünün farklı kullanım türleri mevcuttur. Öncelikli olarak akünüzü şarj etmeden önce güvenli bir ortamda olduğunuzdan emin olun. Şarj alanının havadar olmasına dikkat edin. Akü şarj cihazı kullanımı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları aşağıda listeledik.

  • Akü üzerini temizleyerek toz kapaklarını açın. Uzun süre kullanılmayan akülerde sülfatlaşma meydana gelir. Öncelikle bu durumda sert halindeki plakaları çözmek için yavaş şarj uygulayabilirsiniz.
  • Akünüzü şarj cihazına bağlarken öncelikle + sonra – kutupları bağlamanız gerekmektedir.
  • Şarj ettikten sonra uçları ayırmadan önce mutlaka ilk olarak şarj cihazını kapatın.
  • Şarjın tamamen dolduğunu cihaz göstergesinden görebilirsiniz.

Aşağıdaki tabloda akülerin şarj değerleri ve sürelerine ulaşabilir, inceleyebilirsiniz.

Akü Şarj Tavsiye

Akü Şarj Cihazı Fiyatları

Akünüz için satın alacağınız akü şarj cihazı fiyatları modellerine ve kalitesine göre piyasada değişkenlik göstermektedir. Piyasada 30 ile 1000 lira arası cihazlar bulunmaktadır. Akünüz için uygun şarj aletini Merterelektronik.com üzerinden doğru volt ve çeşidini bularak hesaplı fiyatlarla satın alabilir, aşağıdaki bağlantıdan tüm çeşitlere ulaşabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/aku-sarj-cihazlari

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu