Cami Ses Sistemleri

Camilerde En Çok Kullanılan Hoparlör Modelleri

Merhabalar;

Daha önce Cami Ses Sistemi Kurulumunda Kullanılan Ekipmanlar başlıklı yazımızı sizlerle paylaşarak, genel olarak cami içerisinde kullanılan ekipmanlardan bahsetmiştik. Bugün en çok sorulan ve ihtiyaç duyulan ekipman olan cami hoparlör modellerini ele alacağız.

Öncelikle cami için hoparlör satın almadan önce mutlaka bir cami seslendirme uzmanına danışılmalı ve tavsiyesine göre ortama uygun modeller tercih edilmektedir. Cami hoparlörü tercih ederken konuma göre ve iç ortam büyüklüğüne göre bakılmalıdır. Hoparlör gücü, iç ortama yaydığı akustiğe ve anfi ile uyumluluğuna dikkat edilmelidir. Cami hoparlör çeşitleri, hat trafolu-trafosuz, minare hoparlörü, horn hoparlör, iç mekan sütun hoparlör çeşitlerinin yanı sıra su geçirmez modelleri de bulunmaktadır. Cami ezan hoparlörü tercih ederken de ürünün empedans, watt değerlerine dikkat edilmelidir.

Cami Hoparlör Modelleri

Cami içi ve dışı olarak hoparlör çeşitleri ayrı ayrı özelliklere sahiptirler. Dışarısı için yani ezan sesi için horn hoparlör tercih edilmelidir. Cami içerisinde ise duvar tipi veya sütün hoparlör kullanılmaktadır. Cami büyüklüğüne göre hoparlör alınmalı, hoparlör özelliklerine göre de cami içi ses kalitesini sağlamak için anfi alınmalıdır. Aşağıda cami hoparlör tavsiye listemizdeki ürünlere göz atarak özellikleri hakkında daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

  • Magicvoice MV-48 2 Yollu Horn Hoparlör
  • Magicvoice MV-25TRF 16 Cm 80W 2 Yollu Trafolu Sütun Hoparlör 
  • Magicvoice MV-28TRF 2×13 Cm 3 Yollu 40W
  • Magicvoice MV-36 11 Cm Trafolu 20 W
Cami hoparlörü
Cami hoparlörü

Cami Hoparlör Fiyatları

Yukarıda tavsiye verdiğimiz 4 model harici piyasada satılan birçok model bulunmaktadır. Bahsettiğimiz çeşitlere göre cami içi dışı vb. ve özelliklere göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Cami içi seslendirme kurulumundan önce mutlaka bir uzmana danışılmalı ve ayrı ayrı teklifler alınmalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz modellere ve daha fazla cami hoparlörü fiyatları, çeşitlerine ve seslendirme ekipmanlarının hepsine aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Seslendirme uzmanlarımızdan destek alarak önerilen modelleri Merterelektronik.com üzerinden hesaplı fiyatlarla satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/cami-hoparloru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu