HaberlerYaşam

Cep Telefonlarında Taksit Süresi Uzatıldı

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir düzenleme ise 31 Ocak 2019 tarihine kadar 3 bin 500 TL’yi aşan cep telefonlarını banka kredisi ile 12 aya kadar taksitle alabilmek için adım atılmıştı. Sektör temsilcilerinin ısrarları sonucunda bugün sona erecek uygulama Nisan ayı sonuna kadar devam edecek.

Cep telefonlarında taksit süresi uzuyor

Konuyla ilgili açıklama BDDK Başkanı tarafından yapıldı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, 3 bin 500 lirayı aşan cep telefonu kredilerinde 12 ay vadenin Nisan sonuna kadar devam edeceğini duyurdu.

Daha önce yapılan düzenlemede Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmeliğin 12/A maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan “cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamaz” ibaresi “tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı, fiyatı 3 bin 500 Türk lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 12 ayı, fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 6 ayı aşamaz” şeklinde değiştirildi.

Aynı yönetmeliğe geçici 4’üncü madde eklenerek, “Fiyatı 3 bin 500 Türk lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerde 6 ay olan vade sınırı 31 Ocak 2019’a kadar 12 ay olarak uygulanır.” ifadelerine yer verildi.

Kredi kartı ile taksit yapılamıyor

Son düzenlemelerde sonra bireysel kredi kartları ile cep telefonlarını taksitle alabilme imkanı ortadan kaldırılmıştı. Sadece şirket kredi kartlarına ile taksitle telefon satışı yapılıyor. 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu