DonanımHaberlerYazılar

En Çok Aranan 5 Tv Main Board Modeli

Televizyonların hayatımıza girmesinden yıllar geçti ve gelişen yeni teknolojilerle cam inceliği kadar ince olan tv modelleri bulunmaktadır. Günümüze kadar üretilen ve ülkemizde hali hazırda kullanılan yüzlerce marka ve model bulunmaktadır. Kimi modellerin tv yedek parçaları rahat bulunabildiği gibi kimi modellerin parçaları  ise piyasada zor bulunmaktadır. En çok sorulan ve ihtiyaç duyulan tv yedek parçalarının başında, tv main board diğer ismiyle tv anakart gelmektedir.

Tv tamiri için gereken bazı parçaların muadilleri olup bunlar veya tüm markalarla uyumlu parçalar kullanılabiliyor. Fakat bu durum tv mainboard modelleri için geçerli değil. Sadece kendi uyumlu marka ve modeline göre kullanılan tv anakartlar da türkiye de sıfır olarak satılmamaktadır.

Yukarıdaki videoyu izleyerek tv ekran tamirini ve örnek tv main board modelini görebilirsiniz.

Tv Main Board Nedir?

Tv mainboard nedir? Kısaca anlatmak gerekirse mainboard, televizyonun genel akımını ve çalışması için içerisinde rom, ram, ses kartı, grafik kartı  gibi parçaları bulunduran yapıdır. Tıpkı bilgisayardaki sistem tv mainboard çeşitlerinde de aynıdır.

Tv main board çeşitleri Tv main board çeşitleri

Tv Main Board Çeşitleri

Genel olarak tv anakart tamiri yapılmayıp değişimi yapılmaktadır. Merterelektronik.com üzerinden sizlere 10 dan fazla markanın 1000’e yakın modeli ile uyumlu tv mainboard çeşitlerini bulabilirsiniz. Başlıca en çok ihtiyaç duyulan markaların başında samsung mainboard, lg mainboard, vestel mainboard gibi televizyon alırken de en çok tercih edilen markaların anakartlarıdır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu