DonanımHaberlerİnternet

En Çok Tercih Edilen 6 Modem

Merhaba özellikle ağ ürünleri ve modem grubunda kullanıcılar ürün satın alırken çok fazla çeşit olduğundan ve bazı özelliklerin karıştırılmasından ötürü zorluk çekmektedir. Bu yazımızda modem almakta zorluk çeken ve tam olarak hangi modem türünü ve modelini alacağına karar veremeyen kullanıcılar için, Modem alırken nelere dikkat etmeliyiz? En çok tercih edilen ve fiyat performans açısından bazı modemleri listeleyeceğiz.

Öncelikle modem nedir, kısaca bahsedecek olursak bilgisayar, telefon vb. cihazların internete ve uzak yerlerdeki bilgisayarlara bağlayan cihazdır. Modem, verileri ses sinyallerine ses sinyallerini verilere dönüştürerek verileri taşımaktadır. Kablosuz modemler kendi içerisinde adsl ve vdsl modem olarak ikiye ayrılmaktadır. Aslında bunlar bağlantı türleridir. Bu türlerin arasındaki fark ise vdsl bağlantının daha hızlı aktarım yapmasıdır. Adsl 16Mbps hız sunarken vdsl 100 Mbps’e kadar hız sunabilmektedir. Adsl bağlantı türünün avantajına gelecek olursak vdsl’e göre çekim mesafesinin daha yüksek olmasıdır. Vdsl ortalama 50 Mbps hızda maksimum 1.5 kilometreye ulaşabilirken, adsl 4 kilometreye kadar ulaşabilmektedir. Ayrıca bu bağlantı türlerini kullanmak için öncelikle bölgenizdeki altyapı vdsl ise vdsl modem, adsl bağlantı türü ise adsl modem kullanmanız gerekmektedir.

Modem Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Modem alırken veya araştırırken farklı farklı modellerde bir çok teknik özellikle karşılaşırız. Bunlardan en çok duyulanı Mbps yani modemin saniyedeki aktarım hızını belirtir. Genel olarak 300, 450, 1000 Mbps olarak değişmektedir. Kullanıcıların en çok düştüğü hata, 300 Mbps modem aldığında o hızda internete erişeceğini düşünmektir. Bu en çok düşülen hatadır. Oysaki ülkemizde henüz bu derece yüksek hızda internet sağlayan bir altyapı bulunmamaktadır. Yani kısacası internet sağlayıcınızın size verdiği erişim hızı neyse o kadar kullanabilirsiniz. Ülkemizde genel olarak kullanıcılar 8, 16, 24, 35 veya 50 Mbps değerindeki paketlere sahiptirler.

Peki modem alırken hangi özelliklere dikkat etmeliyiz konusuna gelecek olursak öncelikle bir kaç noktayı göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Bunlardan bazıları;

  • Bulunduğunuz bölgedeki alt yapı (adsl veya vdsl)
  • Kullanacağınız mekan veya alanın büyüklüğü
  • Ne tür işlemlerler için kullanılacağı

Bu noktaları netleştirdikten sonra alacağınız modemde başlıca şu özelliklere dikkat edilmelidir.

  • Çıkış (İletim) Gücü (dBm):  Kısacası modemin çekim mesafesi diyebiliriz. Örnek; <30dBm(EIRP)
  • Kablosuz Standartları: IEEE 802.11n, 802.11g, 802.11b olarak değişmektedir.
  • Frekans Değeri: Örnek olarak 2.4 Ghz ve 5.0 Ghz gibi özelliklerde belirtilir.
  • Port Çıkışları

Bu özellikler modemlerde arttığı takdirde modemin fiyatı da artmaktadır.

2018 Modem tavsiyeleri
En Çok tercih edilen modemler

En Çok Tercih Edilen 6 Modem Tavsiyesi

Şu anda piyasada satılmakta olan bir çok markanın modemleri mevcuttur. Bunlardan en çok tercih edilenleri ve önerebileceğimiz modelleri sizler için listeledik. Listelediğimiz modem tavsiyeleri arasından kullanım alanınıza ve altyapınıza uygun olanı rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Tabi öncelikle yukarıda belirttiğimiz dikkat edeceğiniz özelliklere göre modem almayı unutmayınız. Aksi halde çekim ve hız sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Daha net olarak fikir almak isterseniz Merterelektronik.com üzerinden veya sayfamızda bulunan iletişim kısmından bizlere mesaj  yazabilirsiniz.

  • Tenda V300 4 Port 300 Mbps Vdsl Modem
  • TP-Link TD-W9970 300 Mbps Kablosuz Fiber Destekli Vdsl2 Modem
  • Zyxel VMG3312 VDSL-ADSL2 Fiber Destekli Modem
  • D-Link DSL-224/T1A 4 Port 300 Mbps Vdsl-Adsl2 Modem
  • Zte ZXHN H108N 4 Port 300 Mbps Adsl2+ Kablosuz Modem
  • TP-Link TD-854W ADSL2 Kablosuz 150 Mbps 4 Port Hiper Hızlı Modem

Listelediğimiz ve tavsiye ettiğimiz yukarıda ki modellerin özelliklerini ve modem fiyatlarını görüntülemek için. Merterelektronik.com ağ modem kategorisinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu