InventorYazılar

En Uygun 5 İnvertör Modeli – Fiyatları

Yaz aylarının gelmesi ile inverter bir diğer deyimi ile invertör kullanımları artmaya başladı. Bugün ele aldığımız yazıda genel olarak invertör çeşitlerinden bahsederek tavsiyeler vereceğiz.  Bu doğrultuda satın almadan önce doğru seçim yapmanıza yardımcı olarak ve göz önünde bulundurmanız gereken özelliklerden de bahsedeceğiz. 

Öncelikle İnvertör Nedir? Açıklayalım; Elektriksel bir güç dönüştürme elemanı olarak tanımlanabilen invertör, güç dönüştürücü ya da evirici olarak da adlandırılmaktadır. Yaygın olarak kullanılan inverter kelimesi ise invertörün ingilizcedeki karşılığıdır. İnvertörler, herhangi bir DC kaynaktan aldığı gerilimi işleyerek, sabit veya değişken genlik ve frekanslı AC gerilim elde etmek için kullanılan güç elektroniği devreleridir. 

İnvertörün kullanılma amacısistemdeki kesintileri, dalgalanmaları, dengesizlikleri, harmonikleri vb. önlenerek sistemin daha etkin ve verimli şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Şebekeden gelen gerilim dalgalanmalarını, pikleri, fitre devresinden geçirerek temizleyen invertör cihazı bu etkilerden kaynaklanan motor, mekanik aksam hatalarını azaltır; bu parçaların tamir, bakım maliyetlerini en aza indirir ve ömürlerini uzatır. Ayrıca, invertör reaktif enerjiyi azaltarak tasarruf sağlanmasına imkan verir.

Powermaster invertör

İnvertör Tavsiye 2019

Öncelikle invertör tavsiye vermeden hangi cihazda kullanacağınızı belirlemeniz ve gücüne yani Watt ve Volt değerlerine göre satın almanızı öneririz.  İnvertör çeşitleri tam sinüs ve modified sinüs olmak üzere ikiye ayrılır. Bunların yanı sıra akıllı ve dijital ekranlı modelleri de bulunmaktadır. Herhangi bir model satın almadan önce hangi tip inverter almanızı da belirlemeniz gerekiyor.

İnvertörler genel olarak 300W ile 10.000W arası üretilmektedir. Yüksek Watt değerine sahip modelleri gelişmiş solar panellerde, gelişmiş soğutma sistemleri vb. alanlarda kullanılmaktadır. Genel olarak listelediğimiz 5 ürüne aşağıdaki listeden göz atabilirsiniz.

  • Powermaster 200W 12V Modifeld Sinus İnvertör USB’li
  • Orbus 1000W 24V Modified Sinus İnvertör
  • Mexxsun 12V 3000W Tam Sinüs Akıllı İnvertör
  • Powermaster Modified Sinus İnverter 12V-500W
  • Orbus 24 Volt 2000 Watt Tam Sinüs İnvertör

En Uygun İnvertör Fiyatları

Yukarıda bahsettiğimiz modeller dahil tüm ürünlerde invertör fiyatları değişkenlik göstermektedir. Kullanım tipi değiştikçe istenilen güç arttıkça modellerinde fiyatları artmaktadır. Aşağıdaki bağlantıdan ve Merterelektronik.com üzerinden hesaplı invertör fiyatlarına bakabilir, hemen satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/invertorler-konvertorler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu