Haberlerİnternet

Google Translate Yenilendi – Artık Dökümanlar Çevrilebilecek

Google hizmetlerinden en çok kullanılanlar arasında olan Google Translate (Çeviri) hizmeti güncellendi. 12 yıl önce faaliyete giren hizmette 103 dil arasında toplam 30 trilyon cümle çevirisi yaptığını açıklayan Google, hizmetinin web sürümünün yeni bir güncelleme aldığını duyurdu.

Tasarımı yenilenen Google Çeviri’ye gelen en büyük özellik ise belge ve dökümanların çevrilme özelliği oldu. Google çeviri sayfasında metin kısmının hemen yanına “Dökümanlar” sekmesi eklendi. Bu özellik ile kullanıcılar artık, bilgisayarlarında bulunan dosyaları doğrudan Google Translate üzerinde ekleyerek istediği dil üzerine çevrilmesini gerçekleştirebilecek. Şu anda bu özellik, doc, docx, odf, pdf, ppt, pptx, ps, rtf, txt, xls ve xlsx uzantılı dosyaları destekliyor.

Google Translate Tasarımında Yenilik

Bir diğer eklenen özellik ise çevirilere Etiketler eklenmesi oldu. Minimalize tasarım ile güncellenen Google Translate diğer hizmetlerle daha tutarlı ve uyumlu bir görünümüyle daha rahat gezinme sunuyor. Yeni güncellenen arayüz çoğu kullanıcı tarafından görüntülendi ve bir kaç güne dünya üzerinde tamamen etkin hale gelecek.

Google translate tasarım yenilendi Google translate tasarım yenilendi

Yenilenen web sitesinin kullanıcılara ekran boyutuna göre dinamik olarak ayarlama imkanı da verdiği belirtilen Google’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Düzenli olarak kullandığınız veya aradığınız önemli çevirileri kaydetmek ve düzenlemek için kayıtlı her bir çeviriye etiket ekledik. Böylece birden çok dil konuşuyorsanız, çevirilerinizi tek bir tıklamayla sıralayabilir ve gruplayabilirsiniz” denildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu