Tv Ekran KoruyucuYazılar

Gözlerinizi Tv Ekran Koruyucu İle Koruyun

Merhaba daha önce, Tv ekran koruyucular da mavi ışık filtresi hakkında bir yazı paylaşmıştık. Bu yazımızda tv ekran koruyucuların önlediği mavi ışık zararlarını ve ışığı filtreleyen yapıyı inceleyeceğiz. Ekranlardan yayılan mavi ışığın zararı gözlerimize çok olduğu gibi bu zararın bilinirliği halk arasında çok az. Yurt dışında bu konu ile ilgili ciddi araştırmalar ve önlemler alınmaktadır. Fakat ülkemizde en yaygın önlem gözlük kullanmaktır. Henüz yerel medyada yeni yeni yer alan bu konu, harward üniversitesi tarafından yapılan araştırmalara göre çok büyük,  göz ve ruhsal sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

İlk Önlem Tv Ekran Koruyucu

Bildiğiniz üzere bizi en çok mavi ışık zararına maruz bırakan cihazlar, akıllı telefonlar ve televizyonlar’dır. Toplum olarak elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonlar için artık bazı üreticiler fabrika çıkışında mavi ışık filtresi adında uygulamalar koymaktadır. Burada ki amaç yüksek parlaklık veren ekranların kullanıcının gözüne olumsuz yönde etki etmemesidir.

Fakat televizyonlar için henüz böyle bir şey mümkün değildir. Herhangi bir yazılım ile mavi ışığın önüne geçilemiyor. Burada devreye daha önceki yazılarımızda da vurguladığımız mavi ışık filtresine sahip tv ekran koruyucu modeli devreye giriyor. Yeni nesil yüksek parlaklık değerlerine sahip televizyonların görüntüsü her ne kadar bize hoş gelse de arkasında yatan bir zarar vardır. Amerika uluslararası sağlık kütüphanesinin araştırmalarına göre televizyonlar karşısında yoğun mavi ışığa maruz kaldığımızda göz rahatsızlıklarına ve ruhsal bozukluklara yol açmaktadır.

Hal böyle iken göz sağlığımızı korumak için televizyon izlemekten vazgeçmek yerine, hem sağlığımızı hemde tv ekran panelini koruyan, tv ekran koruyucu cam kullanmakta fayda var. Tv üzerinden gelen UV 400 zararlı ışınları filtreliyor ve göz retinasına gelecek zararı önlüyor.

mavi ışık filtreli tv ekran koruyucu
mavi ışık filtreli tv ekran koruyucu

 Tv Ekran Koruyucu İle Tv Kırılmalarına Son

Yukarıda en büyük özelliği olan göz sağlığımızı koruyan mavi ışık filtresinden bahsettik. Bir diğer özelliği olan bununla da maddiyatı koruyan tv koruyucular, görüntü kaybını bozmadan ağır darbelere karşı yüksek koruma sağlar ve tv ekranına göre 10 kat daha sağlam olduğu belirtilmektedir. Olası bir tv ekran paneline gelen zararda ciddi ekran değişim maliyetleri çıkmaktadır. Kısacası bu tür sağlık sorunları ve ekran değişim maliyetleriyle karşılaşmamak için tv ekran koruyucu kullanmak fayda sağlayacaktır.

Mavi Işık Zararları

Yerel medyada sık sık adı geçen mavi ışık zararları için cnn türk haber kanalının yaptığı röportaj ve haberi izleyebilirsiniz.

Kaynak : www.cnnturk.com

Tv Ekran Koruyucu Fiyatları

Merter Elektronik tarafından satışa sunulan hem göz sağlığını hem de tv ekran panelini koruyan modeller, 15″ ile 85″ arası tüm televizyonlarla uyumludur. Bu modellerin yanı sıra notebook ve monitörler için gizlilik filtresine sahip kırılmaz koruyucular bulunmaktadır. Ürünleri incelemek ve tv ekran koruyucu fiyatlarına görüntülemek için aşağıdaki bağlantıdan kategorisine ulaşabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/tv-ekran-koruyucu

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu