Güvenlik Kameraları

Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Kurulur?

Güvenlik kamera sistemleri nasıl kurulur? Sorusuna cevaben; bulunduğunuz alanı en güvenli kontrol etme biçimi güvenlik kameralarıdır. Alınan tedbir, güvenliği sağlamak olduğu için kamera sistemlerinde istenilen taahhütlerin sipariş ve montajına kadar her aşama oldukça önem taşır. Bunun için güvenlik kamera sistemlerinin kurulumu için uzman ekiplere ihtiyaç duyulur.

Güvenlik kamera sistemlerinin kurulumu gerçekleşmeden kameranın kurulum yapılacağı konumu belirlenir. Kamera kurulumunun yapılacağı konum, alınacak görüntülerde kameranın önünde ağaç, gün içinde güneş ışınlarının kamera önüne denk gelmesi gibi engellerin bulunmaması gerekir.

Güvenlik kameralarının bulunacağı konu belirlendikten sonra güvenlik kameralarından görüntü alma sistemi olan Dijital Kayıt Cihazının (DVR) konumlanacağı yer belirlenir. Dijital Kayıt Cihazının bulunacağı konum monitöre yakın olmalı ve kablolamaya elverişli bir alan olmalıdır.

Dijital Kayıt Cihazının da konumu belirlendikten sonra kablolama işlemleri başlatılır. Güvenlik kamera sistemlerinde her kamera için farklı farklı kablolar çekilir. Bu kablolar için 2+1 kamera kablosu veya 4+1 kamera kablosu yaygın olarak tercih edilir.

Güvenlik kamerası sistemleri kablolama işlemleri sağlandıktan sonra kamera montajları yapılır. Kamera montajı yapılırken kablolama esnasında bağlanan kabloların ucu ile kamera ucu birbirine dikkatlice bağlanır.

Bu kablolama sayesinde kameradan ses, video, görüntü alınır. Yeni teknoloji ürünü olan güvenlik kamera sistemlerin bazılarında kablolama ve montajlama işlemleri bittikten sonra hard diske ihtiyaç duyulur.

Güvenlik kamerası hard disk bağlantısı, Dijital Kayıt Cihazı (DVR) içerinde ek olarak hard disk bulunmadığında yapılır. Dijital Kayıt Cihazı içerisinde olan data bağlantısı ve besleme gibi işlemler sağlandıktan sonra görüntüleme bağlantısı ile görüntü elde edilir.

Güvenlik kamera sistemlerinden alınan görüntüler monitör, televizyon, telefon gibi cihazlar ile Dijital Kayıt Cihazı üzerinde yer alan VGA, HDMI çıkışları ile bağlantıları gerçekleştirdikten sonra artık güvenlik kamerası sistemi kurulumu tamamlanmış hale gelir.

Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Kurulur?
Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Kurulur?

Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

Güvenlik kamera sistemleri içerisinde bulunan IP kamera sensörleri sayesinde kayıt altına alınan görüntüler dijital takip platformlarına iletilir.

Güvenlik kamera sistemleri monitör, televizyon gibi cihazlara bağlantılar gönderirken telefonlarınızdan da uzak erişim ile canlı olarak izleyebilir veya kayıt altındaki görüntüleri dilediğiniz yerde ve zamanda kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Her kameraya ait farklı IP sunucularının yazılımları sayesinde kameralarınıza özel alarm, görüntüleme, ses kayıt, video kayıt, görüntüleme açısı gibi çok avantajlı olanaklar sağlar. IP kameralarının montaj esnasında Wi-Fi desteği ile kurulumu gerçekleşir ve bu sayede uzaktan erişim sağlanır.

İnternet ağı ile çalışan IP kamera sistemleri ile güvenlik kamera sistemlerinize eşleştirildiğinde görüntü kayıt depolama sorunsuz ve güvenli hale gelir.

Güvenlik kamera sistemlerinde görüntüleri video kayıt ile depolaması işyerinizde, evinizde ve birçok alanda güvenliğinizi sağlamada önemli rol oynar. Bu sayede oluşabilecek riskleri, hırsızlık ve daha nicesi olan suçları önlemede büyük ölçüde katkı sağlar.

Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Olmalı?

Güvenlik kamera sistemleri nasıl olmalıdır sorusuna cevaben; öncelikle kamera sistemlerinizi nerede ne amaçla kullanmak istediğiniz belirlemeniz gerekir.

Kablolu ve kablosuz olarak ikiye ayrılan kamera sistemleri kullanım alanına göre ve kullanıcının tercihine göre değişiklik gösterir. Evinizin içerisinde kullanacağınız kablosuz kamera görüntülerinde kamera özelliklerine bağlı olarak görüntüleri canlı olarak uzaklık mesafesine göre görüntüler elde edilir.

Ancak işyeri, mülk, değerli eşyalarınızın bulunduğu mekanlar için kablolu kamera sistemleri faydalı olacaktır. Bu sayede kamera sistemlerinize eklediğiniz parolalar sayesinde görüntülerin üçüncü kişiler tarafında ele geçirilmesinin önlemiş olursunuz.

Bunun yanı sıra görüntüleri canlı izleyebilir, video depolama özelliği ile daha sonradan izleyebilir ve bulunduğunuz konum, görüntü almak istediğiniz cihaz veya cihazlar fark etmeksizin kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Güvenlik Kamerası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenlik kamerası satın almadan önce kullanım alanlarına göre mutlaka uzman kişilere danışılmalıdır. Genel olarak güvenlik kamerası seçerken dikkat edilmesi gerekenler; kullanım alanları, teknolojiye uyumluluğu ve çözünürlüğe oldukça dikkat edilmesi gerekir.

AHD Kamera Kurulumu

AHD kamera sistemi kurulumu, CCTV altyapısını kullanmakta olan son teknoloji ürünüdür. AHD kamera kurulumu ile yüksek çözünürlükte görüntüler elde edilir. Yine kamera için uygun bir konum belirlenir ve görüntü kayıt cihazının da yerleşimi ona uygun yapılır. HDMI çıkışı olan AHD kameradan alınan görüntüleri telefon, televizyon, bilgisayar gibi araçlardan canlı veya kayıt sonrası olarak izleyebilirsiniz.

Kurulan sistem genel olarak 500 metreye kadar açı alarak görüntüleri kayıt altına alır. AHD kamera sisteminin en büyük avantajı kablo sisteminin gizli olmasıdır. Bu sayede güvenlik kamera sistemlerinizi güvenle kullanabilirsiniz.

CCTV Kamera Kurulumu

  • CCTV Güvenlik kamerası,
  • Kamera lensleri,
  • Kamera adaptörü,
  • BNC Jack,
  • Power Jack,
  • DVR ya da DMR dijital kayıt cihazı ve görüntü kaydetmeyi sağlayan kayıt kartları,
  • İç ve dış ortam koruması,
  • İç ve dış ortam koruma ayağı,
  • Yeterli miktarda kablo

Bu malzemeler ile gerekli kurulum sağlanır. Gerekli kontroller sonrası kullanıcı kullanıma çok kolay başlayabilir. CCTV kamera kablosu olarak 2+1 ya da 3+1 kablo kullanılır.

2+1 kamera kablosu sinyallerin ve gücün iletilebilmesi için kullanılır. 4+1 kamera kablosu ise ortam seslerini kaydetmek isteyen kullanıcılar için kullanılır.

Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Kurulur?
Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Kurulur?

Termal Kameralar Nedir?

Kızılötesi dalga boyu sayesinde sıcak modelleri algılayan termal kameralar ortam enerjisini ölçmek için kullanılır. Algılayıcı ve lenslerden oluşan bu kameralar genelde karakol, petrol ofisleri gibi alanlarda kullanılır.

Uzun Menzilli Kameralar Nedir?

Uzak açılı güvenlik sorunlarını kayıt altına alması için kullanılır. Anlık bildirim özelliği ile tüm alanlarınız daha güvenli hale gelir.

Harekete Duyarlı Kablosuz Kameralar Nedir?

İnternet veya elektriğin olmadığı anlarda dahil görüntü alan kameralardır. Gece modunda veya gün ışığının az olduğu alanlarda flaş özelliği ile görüntüleri ne ve yüksek çözünürlük ile izleyebilirsiniz.

IP Kamera Sistemleri Nedir?

Günümüz teknolojisinde çok fazla tercih edilen kamera sistemidir. Yüksek çözünürlük ve hareket algılama özelliği ile tüm görüntüleri güvenle izleyebilir ve size özel kamera parolası ile görüntüleriniz üçüncü şahıslar tarafından ele geçirilemez hale gelir.

Özel kullanım alanlarında ev, iş, mülk, değerli hazineler gibi sahip olunan alanların güvenliğini korumak güvenlik sistemleri sayesinde gerçekleşir. Nerede olursak olalım canlı olarak sahip olunan alanların görüntüsünü izlemeyi isteriz. Bu da ancak güvenlik kamera sistemleri ile gerçekleşir.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu