GenelGüvenlik KameralarıKamera Test AletleriOto Ses ve GörüntüProfesyonel Ses Sistemleri

Güvenlik Kamerası Ne Kadar İnternet Harcar? Kamera Sistemleri İçin İnternet Şart Mı?

Kentlerin giderek daha kalabalık hale gelmeye başlaması, çeşitli alanlarda güvenlik gereksiniminin de üst düzeye çıkmasın neden olmuştur. Güvenliğin sağlanabilmesi için kullanılan araç ve yöntemlerin sayısı her geçen gün artsa da güvenlik kamerası halen daha bu alanda en sık başvurulan araçlar arasındadır. Kamera teknolojilerinde yaşanan gelişmeler, daha gelişmiş ve işlevsel özelliklere sahip güvenlik kameralarının imal edilmesini sağlamaktadır. Bu kameraların bazıları internet bağlantısına gereksinim duyarken, bazılarında da internetsiz kullanım olanağı bulunur.

Güvenlik Kamerası Ne Kadar İnternet Harcar?

Çalışmak için internet bağlantısına gereksinim duyan güvenlik kameraları, çok fazla internet harcamaz. IP güvenlik kamerası olarak da adlandırılan bu sistemler, kameradan elde edilen görüntülerin online olarak farklı yerlerde bulunan cihazlardan izlenmesini sağlar. Güvenlik kamerasından elde edilen görüntülerin izlenmesi için gereken internet, izleme işleminin sağlandığı cihazdan temin edilir. Kameranın kendisinin çalışması için sınırlı bir internet paketi yeterli olur. Elbette tüketilecek internet miktarı ile sisteme dahil edilmiş olan kamera sayısı arasında doğrudan bir bağlantı bulunur.

Kamera Sistemleri İçin İnternet Şart Mı?

Güvenlik kamerası sistemleri için internet her zaman zorunlu değildir. Kamera sistemlerini açık devre ve kapalı devre sistemler olmak üzere iki başlık altında incelemek mümkündür. Kapalı devre kamera sistemleri için internet bağlantısı gerekmez. Bu sistemler, bir kayıt bilgisayarı ve kameradan oluşur. Aralarındaki bağlantı da kablo ile sağlanır. Kapalı devre kamera sistemlerine dışarıdan erişim olanağı bulunmaz. Açık devre kamera sistemlerinde ise bağlantı internet üzerinden sağlandığı için internet bağlantısı şarttır.

Güvenlik Kameraları İnternetsiz İzlenebilir Mi?

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerin internet olmadan izlenebilmesi için kapalı devre kamera sistemi kullanılması gerekir. Ancak kapalı devre güvenlik kamerası ile görüntülerin uzaktan izlenmesi yani korunmak istenilen alanın her an gözetim altında tutulması mümkün değildir. Bu tür kameralarda elde edilen görüntüler bir kayıt cihazına ya da bilgisayar belleğine kaydedilir. Daha sonra bu görüntüler yeniden izlenebilir. Kapalı devre kamera sistemlerinde görüntüler eş zamanlı değil, sonradan izlenir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu