Elektronik MalzemeHaberlerYazılar

Hangi adaptörü almalıyız? En uygun Adaptör fiyatları

Merhabalar;

Hemen hemen tüm cihazlarımızda adaptör diğer ismiyle şarj aletlerini çok yaygın kullanmaktayız. Günümüzde bu derecede teknolojik cihazlarla iç içeyken adaptörler adeta cihazların değil bizim güç kaynağımız haline geldi. Birçok çeşitli modele sahip olan adaptörler de satın alırken mutlaka cihazınıza göre doğru güç kaynağı seçilmelidir. Aksi durumda hem cihazınız hem sağlığınız zarar görebilir.  Bu yazımızda adaptör alırken nelere dikkat etmeliyiz, çeşitleri nelerdir ve adaptör fiyatları konusuna değineceğiz.

Adaptör Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Birçoğumuzun yaptığı yanlış her adaptör her cihaz için ve uyumlu sanarak kullanmamızdır fakat kullandığınız adaptörler cihazınız ile  güç değerleri doğru orantılı değilse cihazlarınız  zarar görebilir. Bunun nedeni adaptörlerin yalıtabileceği güç değeri ve cihazlarınızın en fazla kaç volt kaç amper desteklediğidir. Olası bir yanlış adaptör kullanımında yüksek voltaj akımını cihazınız kaldıramayacağı için zarar görmesi kaçınılmaz olur.  Kullandığımız standart prizler de adaptörler için önemli bir noktadır. Prizde birden fazla yüksek voltaja sahip adaptör kullanıyorsanız cihazlarınızın sağlığı için akım korumalı priz kullanmanızda yarar var. Akım korumalı prizler hakkında daha detaylı bilgi almak için Akım korumalı priz nedir? Neden kullanmalıyız adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Kısaca adaptör alırken dikkat etmemiz gerekenler;

  • Adaptör giriş ve çıkışları cihazınız ile uyumlu olması gerekmektedir
  • Voltaj ve amper değerleri cihazınızın özelliklerinde belirtilen değere uygun olmalıdır
  • Cihazınızın değerlerine göre düşük amper deki adaptörler cihazınızı yakabilir veya ısı oluşturabilir mutlaka dikkat edilmelidir!

Adaptör alırken yukarıda yazdıklarımıza ve listelediğimiz maddelere mutlaka dikkat ediniz.

Adaptör çeşitleri Adaptör çeşitleri

100’i Aşkın Adaptör Çeşitleri

Kullandığımız cihazların neredeyse tümünü adaptörler sayesinde kullanıyoruz. Şarj aleti veya Adaptör çeşitleri geniş bir model ve özellik hacmine sahiptir.  Özellikle 12V adaptör, 12v 5a ve ya 12 volt 2 amper, 12 volt 3 amper, 12 volt 7 amper gibi 50 ampere kadar değerlere sahip seçenekleri bulunmaktadır. Adaptör kullanımında başlıca cihazlara değinirsek şöyle listeleyebiliriz;

  • Notebook adaptörü
  • Şarj adaptörü
  • Kamera adaptörü
  • Modem adaptörü
  • Led adaptörü
  • Santral adaptörü
  • Regüleli adaptör
  • Ac adaptör
  • Dc adaptör

Bu tarz cihazlar alırken cihazınıza göre doğru orantılı voltaj ve amper değerine sahip adaptörler seçilmelidir. Örnek vermek gerekirse 12v laptop adaptörleri, laptoplar için sık kullanılan bir değerdir.

Adaptör Fiyatları

Dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de adaptör satın alırken ucuz fiyatına aldanmaktır. Piyasa da birçok ucuz ve kalitesiz adaptörler bulunmaktadır. Bu adaptör çeşitlerinin ucuz ve kalitesiz olanlarının çoğu özelliklerinde yazılan volt ve amper değerini sağlamıyor bu sebeple cihazlarınızda ciddi bir tehlikeye yol açıyor.

Merter Elektronik olarak uygun fiyatlı ve kaliteli adaptör fiyatlarını web sayfamızdan inceleyebilirsiniz.  Laptop adaptör fiyatlarından, telefon şarj adaptör fiyatı ve modem adaptör fiyatları ve hatta adaptör uzatma kablosu gibi 100 lerce adaptör ürünlerine merterelektronik.com üzerinden ulaşabilirsiniz

https://www.merterelektronik.com/kategori/adaptor-akuler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu