Ağ ÜrünleriTelevizyonUydu AlıcısıYaşam

IP TV Nedir? Nasıl Kullanılır? IP TV Yasal Mıdır? Avantajları Nelerdir?

Uydu bağlantılı analog yayınların maliyetlerinin sürekli olarak yükselmesi, herkese açık yayınlarda içerik kalitesinin düşmesi ve mobil yaşamın giderek daha önemli hale gelmesi insanların yeni arayışlara yönelmesine neden oluyor. IP TV de bu noktada ön plana çıkan alternatifler arasında yer alıyor. Internet Protocol TV kelimelerinin kısaltılması olan bu teknoloji sayesinde, dünyanın farklı bölgelerinden yapılan televizyon yayınları uydu alıcılara ya da çanaklara gereksinim kalmadan izlenebiliyor. IP TV’nin izleyicilerine sunmuş olduğu daha farklı pek çok olanak bulunuyor. Ancak IP TV hakkında son zamanlarda pek çok iddia ve tartışma oraya atılıyor. Bu yolla yapılan yayınların yasal olmadığı ve IP TV izleyicilerine cezai yaptırım uygulanabileceği farklı internet sitelerinde söylenip duruyor. IP TV’ye dair merak ettiğiniz tüm soruları sizin için bu yazımızda yanıtladık.

IP TV Nasıl Çalışır? Avantajları Nelerdir?

IP TV’nin oldukça basit bir çalışma mantığı bulunuyor. Analog yayıncılıkta uydular tarafından yayılan sinyaller, uydu alıcılar tarafından yakalanıyor ve işlendikten sonra görüntü haline getirilerek televizyonlara aktarılıyor. IP TV yayınlarında ise uydu alıcılar aradan çıkıyor ve uydu sinyalleri doğrudan internet frekanslarına gönderiliyor. İşlenen bu sinyaller hem televizyonlardan hem de çeşitli mobil cihazlardan izlenebiliyor.

IP TV kullanıcılarına aşağıdaki yararları sağlıyor:

  • IP TV, bireylerin fiziki ortamlara hapsolmasının önüne geçiyor. Mobil cihazlar ile istenilen her yerden televizyon yayınlarının takip edilebilmesini mümkün kılan bu teknoloji, geniş bir hareket özgürlüğü sunuyor.
  • IP TV, uydu cihazında yer alan kanallarla sınırlı kalınması gibi dezavantajları da engelliyor. Artık bireyler dünya üzerinde yapılan tüm televizyon yayınlarına kolayca erişim sağlayabiliyor.
  • IP TV, maliyet olarak uydu alıcılarından ya da analog yayınlardan daha uygun maliyet sunuyor. Bu yöntemle televizyon izlemek isteyen bireyler, düşük ücretlerle çok sayıda kanalı kolayca takip edebiliyor.

IP TV İzlemek Yasal Mı?

IP TV yasal mı sorusu son zamanlarda sıklıkla soruluyor ve bazı internet sitelerinde IP TV izleyenlerin çeşitli yaptırımlarla karşılaşacağı söyleniyor. Ancak bir önceki cümlede de belirtildiği gibi, bunların hepsi söylentiden ibaret. Türkiye’de IP TV üzerinden yayın yapan pek çok yasal uygulama bulunuyor. Türk Telekom tarafından sunulan Tivibu, bu uygulamaların en bilineni olarak ön plana çıkıyor. İzlenmek istenilen kanal tarafından yasal olarak izin verilmiş yayınları izlemenin herhangi bir sakıncası bulunmuyor. Ancak ücretli kanalların ya da sahibi tarafından izin verilmeyen yayınların bu yolla kaçak olarak izlenmesinin bazı yaptırımları bulunuyor. Bu yüzden de IP TV üzerinden yasal yayınların izlenmesi tavsiye ediliyor. Ayrıca suç teşkil eden yayınları izlemek veya yasadışı yayınlar yaparak IP TV üzerinden yayılmasını sağlamanın da cezai yaptırımları bulunuyor. Bahsedilen kurallar ihlal edilmediği sürece, IP TV’nin gönül rahatlığı ile izlenebilmesi mümkün.

IP TV Box Nereden Alınır?

IP TV box almak isteyenlerin başvurabilecekleri pek çok firma bulunuyor. Özellikle bu analog yayıncılığın giderek geride kalmaya başlaması ile birlikte, IP TV gibi hizmetlerin satışında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Ancak kaliteli IP TV box ürünlerini alabilmek için doğru firma seçimi büyük önem taşıyor. Merter Elektronik bu noktada ön plana çıkan firmalar arasında yer alıyor. Birbirinden farklı ve kaliteli IP TV kutularını müşterilerine sunan Merter Elektronik, bu sayede herkesin kolayca internet üzerinden televizyon yayını izleyebilmesine olanak tanıyor. IP TV box almak için Merter Elektronik’in web sitesini ziyaret edebilir; dilerseniz web sitesinde bulunan iletişim kanalları aracılığı ile irtibata geçerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu