Uydu Alıcısı

Uydu Alıcı Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

Teknolojinin faydalarından daha çok yararlanabilmek için uydu alıcı bilgisayara nasıl bağlanır? sorusunun cevabını mutlaka bilmemiz gerekiyor. Bu sorunu cevabını bilmek bizlerin uydulardan gelen sinyalleri bilgisayar ulaştırmamızı sağlar.

Örneğin yüksek sesle film izlemeniz, uydudan gelen TV kanallarını izlemenin yolları da uydu alıcısını bilgisayara bağlamaktan geçer. Yani uydu alıcılarını bilgisayara bağladığınız zaman bilgisayarınızı adeta bir televizyon gibi kullanabilirsiniz. Bunun için de yapmanız gereken şeyler basittir.

İlk olarak bilgisayarınızı uydu alıcısına uydu kablolarıyla bağlamanız gerekir. Kablolar sayesinde uydudan gelen sinyaller bilgisayarınıza gidecektir.

Aynı zamanda bu işlemi yaparken de uydu alıcıyı bilgisayarınıza bağlamanız için uydu alıcının bilgisayarınıza yakın bir yerde bulunmalıdır. Jak bilgisayarınıza sinyalleri kolayca gönderecektir. Bilgisayarınızın başlat bölümünden TV sinyali ayarlama seçeneğine tıklamanız ardından da uydu alıcınızı bilgisayara bağlamaya başlayabilirsiniz.

Uydu Alıcısı

Günümüzde sıkça kullanılan televizyonların bizlere saydıkları olanaklar saymakla bitmez. Televizyon diğer teknolojik aletleri kullanırken bile bize kolaylık sağlayabilecek bir alettir.

Uydu alıcıların televizyona bağlanabiliyor olma özelliği birçok kullanıcı tarafından sevilen bir özelliktir. Televizyonlara bildiğiniz gibi birçok sinyal gelir. Bu sinyallerin hepsinin bilgisayarda bulunması mümkün değildir fakat bu sinyalleri bilgisayara bağlamak mümkündür.

Uydu alıcısının çalışma stratejisi ise uyduya gelen mikrodalga sinyallerinin LNB ile uydu sinyallerine dönüşmesi şeklindedir. Uydu alıcıları ise kendi içlerinde SD ve HB olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Uydu Alıcı Bilgisayara Nasıl Bağlanır?
Uydu Alıcı Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

Uydu Alıcısını Ayarlama

Uydu alıcıları teknolojinin gelişimi sayesinde küçük boyutlara indirgenerek üretilmiş teknolojik ürünlerdir. Örneğin radyo anteninin kullanılması uydu alıcılarının kullanılmasından boyutlarının büyüklüklerinden dolayı çok daha zor olabilir.

Fakat uydu alıcılarında böyle bir durum söz konusu değildir çünkü uydu alıcıları boyutlarının uygun oluşundan dolayı ve taşınma kolaylığından dolayı kullanıcılara hemen hemen hiç zorluk çıkartmaz. Uydu alıcılarının bağlanması için de yapılması gereken ilk adım scart kablosunu televizyona bağlamak ve prizi ise adaptöre bağlamak olmalıdır.

Daha sonra da çanak anteni TV alıcısına bağlamanız gerekir. Üzerinde ışık yanan parçayı da televizyonun üst kısmına yapıştırırsanız kumanda hareketlerinizi rahatça takip edebilirsiniz. Bu adımların sonunda uydu alıcınızı kurmuş olursunuz. Eğer bilgisayarınızda Türksat4A yüklüyse daha fazla işlem yapmanıza gerek yoktur ama eğer yüklü değilse de Türksat4A yükleyebilirsiniz.

Uydu Alıcısını Bilgisayara Bağlarken Uygulamamız Gereken Adımlar

Bilgisayarınızı televizyon gibi kullanmanız için yapmanız gereken şeyler size oldukça pratik gelecektir. Uydu alıcınızı televizyona bağladıktan sonra televizyonunuza gelen sinyalleri jakın olduğu kabloyu ve uydunuzdan gelen kabloyu jaka bağlamanız gerekir.

Bu jakı takarak televizyonun girişini bilgisayarınıza bağlamış olacaksınız. Daha sonra ”TV sinyalleri ayarlama” kısmından sinyalleri ayarladığınızda artık bilgisayarınızı minik bir televizyon gibi kullanabilirsiniz.

Uydu Alıcısı Frekansı Ayarlama

Frekans kelimesi size bu işin zorluğunu çağrıştırabilir fakat bu düşüncelerinizin yanlış olabileceğini anlayabileceksiniz. Uydular kurulduktan sonra kanalların frekansları zamanla değişim gösterebilir.

Kanalları tekrar takip edebilmeniz için de elbette frekans ayarları yapmanız zorunlu hale gelir. Bunu yapmak için de öncelikle televizyonunuzdan kanal listesini silip menü seçeneğine tıklayarak uydu listesine gelmeniz gerekir.

Buradan da Türksat 42’yi seçmeniz gerekir. Sonrasında arama kısmından arama yapmalısınız. Bu işlemi yaptığınızda ekranınıza kanalın istediği frekans sonuçları gelecektir. Bu frekans bilgilerini bilgisayarınıza girerek izlemek istediğiniz kanalın frekansını saniyeler içinde ayarlayabilirsiniz.

Uydu Alıcısı Güncelleme Nasıl Yapılır?

Uydu alıcınızı güncellemek için bazı ayarlamalar yapmanız gerekebilir, böylelikle güncel kanallara da ulaşırsınız.

Bunun için de otomatik kanal arama bölümlerinden şebeke arama komutunu açık hale getirmeniz gerekir. Bunu yaptığınızda bilgisayarınıza güncel kanal listesi gelir.

Bilgisayara Uydu Alıcısı Bağlamanın Avantajları

Gelişen teknolojinin bize getirdiği çok fazla avantajlar vardır. Bu avantajlardan faydalanabilmemiz için de öncelikli olarak bu avantajların ne olduğunu bilmemiz gerekir.

Uydu alıcısının kullanım avantajlarını bilmek bizim bu avantajlarda daha rahat faydalanabilmemiz için bizlere oldukça faydalı olacağından dolayı mutlaka uydu alıcılarının kullanım avantajlarını bilmemiz gerekir. Uydu alıcılarının bilgisayarlarımıza bağlanabiliyor olmasının da şu şekillerde avantajları vardır;

  • Bilgisayarlarınıza kanalları seyretmek için ayrıca uygulamalar yüklemenize gerek kalmaz. Trafik paketlerinin ücretini karşılamanız gerekmez.
  • Uzak yerlerde rahatça kanalları seyredebilirsiniz.
  • Bu sistemin kurulumu kolaydır. Hatta bu sistemin kullanımı öyle kolaydır ki bu sistemi ilk defa kuracak olanlar bile kolayca kurabilir.
  • Çok kaliteli sinyale ve iyi görüntü elde edersiniz.

    Uydu Alıcı Bilgisayara Nasıl Bağlanır?
    Uydu Alıcı Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

Tuner İle Bağlantı Kurmak

Triclor alıcısını bilgisayarınıza bağlamak istiyor olabilirsiniz. Triclor ağ bağlantıları arasındaki sinyali sağlar. Bu bağlantıları tuner sayesinde kurabilirsiniz. Uzmanlar kablo ile teknolojinin uyumluluğuna dikkat edilmesi gerektiğini söyler.

Switch ve ve tuner konnektörlerine sadece uyumlu kablolar sayesinde bağlanılabilir. Ayarlayıcıyı ise Total Commander kullanarak bağlayabilirsiniz. Bunun için de FTP sunucusuna ihtiyacınız vardır. Ayarlayıcı için verileri kaydetmelisiniz. Daha sonra da görünüşü organize etmek için operatöre bağlanabilirsiniz.

Tuner Seçenekleri

Alıcının bir bilgisayar monitörüne nasıl bağlanacağını öğrenmek bu adımları ve sonraki adımları iyice öğrenmekle mümkün olacaktır. Tuner standart dvb’de kanalları oynatma kalitesinde değişkenlik gösterebilir fakat analog modda çalışabilen dvb’ler kullanarak daha iyi bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Ayarları Doğru Bir Şekilde Yapmak

Bilgisayarınızdan ücretsiz bir şekilde kanalları izlemek ve takip etmek için operatörlerin birisinden paylaşım dosyalarını indirmeniz gerekir.

Daha sonra ucuz bir abonelik yapmanız gerekir. Dijital alıcıyı cihazdaki uygun yere takmanız gerekir. Sonrasında ise uygulamanız gereken adımlar şu şekildedir;

  • Aygıtlarla genelde yükleme diskleri beraber gelmektedir. Bu diskleri PC sürücüsüne eklemelisiniz.
  • Kurulum Sihirbazı açıldığında yüklemek istediğinizi onaylayın.
  • Yazılım yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Tekrar giriş yapıp bilgisayarınızdan dilediğiniz TV kanalını açın.

Televizyonunuzu istediğiniz zaman bilgisayarınızdan izlemenizin mümkün olduğunu bilmek içinizi ferahlatabilir. İşinizin teknoloji sayesinde oldukça kolaylaştığı için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu