Ev ElektroniğiYazılar

Neden Akım Korumalı Priz Kullanmalıyız

Akım Korumalı Priz Nedir?

Akım korumalı prizler cihazınızı (Pc, Laptop, Tablet, Televizyon, Cep telefonu vb.) ya da bileşenlerini yüksek voltajdan korumaktır. Aynı zamanda dalgalanma, gürültülere, karşı da cihazlarınızın bu durumlardan etkilenme oranını düşüren priz çeşitleridir.

Akım Korumalı Prizlerin Önemi

Modern ve yeni nesil cihazların korumasız ve emniyetsiz yapısından dolayı şebekeden gelen elektriğin bozucu etkilerine karşı korunması ve tüketicinin zarar görmemesi açısından, dikkat edilmesi gereken hususların önemi artmaktadır.

Akım korumalı prizler hassas elektronik cihazlarda Elektriksel darbe koruyucu (Surge), Gürültü önleyici (Noise) ve maksimum gerilim sınırlayıcı olarak kullanılan ürünlerdir. Bu özelliklere sahip olmayan kalitesiz prizler, Elektronik cihazlarımızın (Pc, Laptop, Tablet, Cep telefonu, Televizyon) arızalanmasına kalıcı hasarlar almasına ve ömürlerinin kısalmasına neden olur.

Hassas elektronik cihazları (Pc, Laptop, Tablet, Cep telefonu, Televizyon, Monitör) Akım korumalı prizler (Enerji koruma prizi) ile kullanmalıyız. Normal elektrik şebeke hattından gelen bir elektrik yanlış cihazlarımızı hemen bozabileceği gibi kalıcı hasarlara da yol açabilir, biz fark edemesekte elektrik üzerindeki değişimler kullandığımız elektronik cihazlarda istenmeyen durumlarla sonuçlanabiliyor ve cihazların ömrünü de önemli ölçüde azaltıyor.

Akım Korumalı Priz Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekli?

  • İlk olarak malzeme kalite önemlidir. Dayanıklı ve yanmaya karşı korumalı malzemeden üretilen bu prizler de bu özellik önemlidir.
  • Akım korumalı prizler de Jule değeri de önem taşımaktadır. Bu değer Akım korumalı prizlerin Akım koruma ömrünü ifade eder. Bazı Akım korumalı prizde led ışık mevcuttur ve bu led ışık Akım korumalı prizin Jule değerinin çalışıp çalışmadığını gösterir böylelikle Akım korumalı prizin hala akım koruması yapıp yapmadığını takip edebilirsiniz.

Tüm güvenilir marka ve kaliteli Akım korum prizlerini merterelektronik.com adresinden temin edebilirsiniz.

Bu yazı webkenti.net ve webtekno.com’dan özet ve alıntılar ile ortaya çıkmıştır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu