Uydu Alıcısı

En İyi Uydu Alıcısı Hangisi?

2022 yılında uydu alıcılarının daha çok yaygınlaşmasıyla beraber sizlere en iyi uydu alıcısı hangisi? hakkında detaylı bilgiler sunacağız. Günümüzde birçok marka teknolojiden yararlanarak gelişmiş özelliklere sahip uydu alıcılarını üretiyor. Bundan dolayı insanlar uydu seçiminde epey zorlanmaktadır. Uydu kullanıcıları için farklı özellikleri sahip en iyi 4k android, HD, mini, linux ve IpTV uydu alıcıları bulunuyor.

Uydu Alıcısı Ne İşe Yarar?

Uydu alıcısı oldukça önemli bir görev üstlenmektedir. Uydu tarafından gönderilen mikrodalga sinyaller ilk olarak LNB aracılığıyla uydu alıcısına iletilir. Bundan sonra sinyallerin işlenerek televizyonda görüntü vermesi için bir cihaza ihtiyaç duyulur. Televizyonda bu görüntü çevirme işini yapan cihaz ise uydu alıcısı oluyor. Uydu alıcısı sayesinde birçok kanal tek bir televizyonda izlenme imkanı sunuluyor.

Kullanıcılar Tarafından En Çok Tercih Edilen Uydu Alıcıları

Uydu alıcısı satın alınmadan kişinin beklentileri önem taşıyor. Sadece belli kanallara sahip olmak için kolay ve maliyetsiz cihazlara sahip olunabilir. Ancak farklı özelliklere sahip uydu cihazları tercih edilerek yüksek performans alınabilir.

En çok tercih edilen uydu alıcılarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Hiremco turbo 4K linux uydu alıcısı,
  • Novacom Spybox S11 Cı 4K turbo uydu alıcısı,
  • Dreamstar DreaMini HD uydu alıcısı,
  • Next Minix 2000 HD FTA Digital uydu alıcısı,
  • Next Nextstar Kanky full HD uydu alıcısı,
  • Magbox Pluton Kasalı full HD uydu alıcısı,
  • Redline TS4000 HD Plus uydu alıcısı,
  • Goldmaster Micro HD Flash uydu alıcısı,

Yukarıda yer alan uydu cihazları birçok özelliğe sahip olması nedeniyle uygun olanın seçilmesi oldukça önem taşıyor.

En İyi Uydu Alıcısı Hangisi?
En İyi Uydu Alıcısı Hangisi?

Hiremco Turbo 4K Linux Uydu Alıcısı

Uydu cihazları markları arasında eski bir geçmişe sahip Hiremco 4K kalitesinde görüntü ve video hizmeti sağlıyor. Hem uydu yayını hem de akıllı televizyon hizmetleri bir arada sunan marka kullanıcılar tarafından çokça tercih ediliyor. Kullanımı oldukça kolay ve pratik olan cihaz Wi-fi, USB ve HDMİ bağlantılara sahiptir. Cihazın kumandasında YouTube, VOD ve WebTV gibi özel tuşlar bulunuyor. Son teknoloji ürünü olan Linux sistemine sahip cihaz aynı zamanda kullanıcılara teletex, altyazı ve dil seçeneği sunuyor.

Novacom Spybox S11 Cı 4K Turbo Uydu Alıcısı

Novacam markası sahip olduğu 4K özelliği ile izleyicilerin beklentilerini sonuna kadar karşılıyor. IpTV özelliği ile izleyicilerin televizyon keyfini üst seviye çıkarıyor. Modüllü aboneliklerinin kullanımına uygun cihaz markası yüksek performans ve görüntü kalitesi de sunuyor. Ayrıca akılla telefona indirilecek uygulama sayesinde cihaza kolayca bağlanabilir.

Dreamstar DreaMini HD Uydu Alıcısı

Dreamstar markasının cihazı 192*1080 piksel çözünürlüğe ve yüksek HD kalitesine sahip özelliği bulunuyor. USB ve HDMİ giriş desteklerinin kutu üzerinde yer alması kolaylık sunuyor. Dahili YouTube uygulaması sayesinde istenilen videolara erişilebilir. Ayrıca Dreamstar uydu alıcısı 4K ve Ultra HD televizyonlarla uyumlu bir yapısı bulunuyor. Bu cihaz küçük yapısı daha az yer kaplıyor. Full HD özelliği yanında aynı zamanda yüzlerce kanalı hafızasına alması sayesinde kullanıcılara pek çok avantaj sunuyor.

Next Minix 2000 HD FTA Digital Uydu Alıcısı

Next markasının sunduğu bu ürün izleyicilere yüksek standartlar sağlıyor. Özellikler arasında USB modem desteği, güncel yazılımlar ve kanal yelpazesi yer alıyor. Ayrıca belek ve işlemci kapasitesi sayesinde hızlı ve kesintisiz kullanım sunuyor. Cihaz kapasitesi 10.000 televizyon ve radyo kanalından oluşuyor. Geniş ve basit arayüz sayesinde kullanıcıların kullanımı da kolaylaşıyor.

Next Nextstar Kanky Full HD Uydu Alıcısı

Next markası tarafından 2019 yılında piyasa sürülen bu cihaz kullanıcıların adeta bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. USB, HDMİ ve Wi-fi bağlantıları mevcut olan bu cihaz tek kumanda ile hem televizyon hem de cihaz kontrol edilebiliyor. Yaklaşık 5.000 kanal kapasitesi bulunan cihaz HD görüntü ve yüksek performansa da sahiptir. İzleyicilere cihaz dil. altyazı ve teletex destekleri sunar. Next markasının tüm ürünlerinde yer alan düzenli yazılım güncellemesi yapması kullanıcılara kolaylık sunuyor.

En İyi Uydu Alıcısı Hangisi?
En İyi Uydu Alıcısı Hangisi?

Magbox Pluton Kasalı Full HD Uydu Alıcısı

Magbox marka uydu alıcısında ekran format ve kör tarama seçenekleri bulunuyor. Ayrıca bununla beraber otomatik ve manuel kanal güncelleme özelliği de bulunuyor. Kurulumu oldukça basit ve kolay cihaz içerisinde ebeveyn desteği ve kilit desteği de bulunuyor. Zamanlayıcı sayesinde izlenen yayınlar kolayca kaydedilebilir. Yaklaşık olarak 200 uydu ve 5.000’ne yakın kanal kapasitesi bulunuyor. Uydu cihazında scart, USB ve HDMİ girişleri bulunuyor. Teletex, dil ve altyazı seçenekleri yanında full HD görüntü ve yüksek çözünürlüklü yayınların izlenmesi oldukça kolaydır.

Redline TS4000 HD Plus Uydu Alıcısı

Kurulumu oldukça kolay ve basit olan markanın uydu cihazında HDMİ, Ethernet, USB, Wi-fi, kart okuyucu ve scart girişleri bulunuyor. 1080 piksel çözünürlüğe sahip yüksek kaliteli görüntü kapasiteye sahiptir. Yaklaşık olarak 8.000 kanal kapasitesine sahip bu cihaz IpTV, YouTube ve akıllı kumandayı da desteliyor. Düzenli olarak cihaz tarafından yapılan güncellemeler kullanıcılara büyük kolaylıklar sunmaktadır.

Goldmaster Micro HD Flash Uydu Alıcısı

Bilinen markalar içinde en çok ön plana çıkan Goldmaster’ın bu uydu alıcısı adeta bir performans ürünüdür. Cihazın en önemli özelikleri arasında durdur, kaydet ve oynat seçenekleri bulunuyor. Kulanım kılavuzunda yer alan bilgiler sayesinde kolay bir şekilde kurulum yapılarak kullanılabilir. Cihazın küçük yapısı sayesinde televizyonun arkasında kolayca kullanılabilir.

Uydu Alıcısı Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Uydu alıcıları sahip olduğu özelikler ve gelişmiş düzeylerine göre analog, sd, HD ve 4K şeklinde üretilirler. Günümüzde birçok çeşit ve farklı özellik yelpazesi olan cihazlar arasında seçim yapılması da oldukça zordur. Uydu cihazı tercih edilirken cihazın menü, garanti, teknik destek, yazılım güncellemesi gibi hususların göz önünde bulundurulması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu