Güvenlik Kameraları

Güvenlik Kamera Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?

Günümüz şartlarında birçok ev veya işletme için güvenlik kamera sistemleri oldukça önemlidir ve biz bu yazımızda güvenlik kamera sistemleri montajı nasıl yapılır? Sorusunun cevabını vereceğiz. İnsanlar hem kendilerini hem de değerli eşyalarını koruyabilmek adına evlerine veya işyerlerine güvenlik sistemleri kurarak kendilerini ve değerli eşyalarını korumak adına önlemler almaktadır. Profesyonel bir ekip tarafından yapılması gereken bu sistemler günümüz şartlarında tak çalıştır dediğimiz birçok sistem geliştirilerek güvenlik sistemleri kurulumunu oldukça kolaylaştırmıştır.

Güvenlik Kamera Sistemleri Kurulum Gereksinimleri Nelerdir?

Bu durum güvenlik sisteminin yapısı istenilen özelliklere göre değişmektedir. Karmaşık yapıda olan ve birçok kameranın kullanıldığı sistemler tak çalıştır sistemlerine göre oldukça karmaşık ve uzun süren süreçler istemektedir. Bu gereksinimler belirlenmeden önce ilk olarak kamera sisteminin planı yapılmalıdır. Planlaması yapılmadan satın alınan kamera sistemleri kurulum süreci başladıktan sonra oluşabilecek değişikliklerin alınan sisteme uygun olmaması halinde sistemin yetersiz kalmasına sebep olacaktır. İlk olarak güvenlik açıkları tespit edilmeli ve bu açıkların uygun sistem seçilmelidir.

Kablolama İşlemi Nasıl Yapılır?

Satın alınan güvenlik kamera sistemi kurulumu için sistem kabloları ile birlikte alıcısına teslim edilir. Her sistem için farklı tipte kablo tercihi yapılmalıdır. Bu tiplerden bazıları;

  • Standart DVR sistemleri için tercih edeceğiniz kablo türü koaksiyel kablolardır.
  • NVR güvenlik kamera sistemleri kurulurken cat5 ve cat6 kabloları kullanılmaktadır.

Kablo tercihi güvenlik kamera sistemleri oluşturulurken yapılması gereken en önemli tercihlerden biridir. Kaliteli kablo seçimi sinyal gücü ve görüntü kalitesini etkileyen en önemli faktörlerdendir. DVR güvenlik kamera sistemlerime NVR güvenlik kamera sistemlerine göre kablolama süreci nedeniyle daha uzun sürecektir.

Güvenlik Kamera Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?
Güvenlik Kamera Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?

Güvenlik Kameralarının Yerleştirileceği Yerler Nasıl Belirlenmelidir?

Güvenlik kamera sistemlerinde dikkat edilmesi gereken en önemli husus güvenlik kameralarının nerelere yerleştirileceğidir. Güvenlik kameraları yerleştirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey kör noktanın bulunmamasıdır. Güvenlik kamera sistemleri yerleştirilirken bazı noktaların kullanım miktarı fazla olduğu taktirde birden fazla kamera farklı açıdan bu alanı görebilmelidir. Özellikle giriş noktalarını net bir şekilde gören en az bir kameranın sisteme entegre edilmiş olması gerekmektedir. Dış alana yerleştirilecek olan güvenlik kameraları iç alana yerleştirilecek olan güvenlik kameralarına göre daha korunaklı bir durumda olmalıdır.

Aydınlatma ve Mercek Parlaması

Genellikle güvenlik kamera sistemleri kurulurken göz ardı edilen ve dikkat edilmeyen en önemli unsur ışıktır. Güvenlik kamera sistemlerinde kullanılan kameralar ışığa maruz kaldığı taktirde beyaz bir görüntü vermektedir. Buda kurulan sistemlerde açıklar ve zafiyetler oluşturmaktadır.

Aydınlatma seçenekleri güvenlik kameralarının arkasında kalacak şekilde güvenlik kameraları yerleştirilmelidir. Aydınlatmalar uygun pozisyonda olmadığı taktirde mercek parlaması adı verilen parlama yaşanmaktadır.

Güvenlik Kameralarının Erişilebilir Olması Doğru Mudur?

Güvenlik Sistemlerinde kullanılan kameralar yerleştirirken kameralara ulaşılması zor yerlerde olması en önemli unsurlardan biridir. Ulaşılması zor yerlerde bulunan kameraların kırılması veya devre dışı bırakılması zor olacaktır. Bu nedenle güvenlik kameraları korunaklı ve ulaşılması zor alanlarda bulunmalıdır.

Güvenlik Kameraları Kablosuz Bağlantı

Gelişen teknolojiler ile güvenlik kameralarına kablosuz olarak da ulaşım sağlanabilmektedir. Bu nedenle güvenlik kameralarınızın tamamı kullanacağınız Wi-Fi ağınız içerisinde tam sinyal alınacak şekilde yerleştirilmelidir. Yetersiz Wi-Fi sinyal gücü görüntü kalitesinde düşüşlere, kayıt ve uzaktan izleyebilme gibi birçok özellikten mahrum kalmanıza sebep olabilir. Sorunlu bir Wi-Fi ağı bulunduğu takdirde kesinlikle bir SD kart bulundurarak kurduğunuz güvenlik sisteminin büyük sorunlar yaşandığı anlarda kayıt almasını sağlayabilirsiniz.

Güvenlik Kameraları Görünür Olmalı Mı?

Güvenlik kamera sistemleri oluşturan kişilerin en çok sorduğu sorulardan biri olan güvenlik kameraları görünür olmalı mıdır sorusunun cevabı şu şekildedir. Güvenlik kameralarına görünür yerde olmazsa hırsızlık olaylarına olmasını engelleyen en büyük faktörlerden biridir. Güvenlik kameralarının görünür olması bu olayların önüne geçmekte ve bu olaylara karşı bir caydırıcılık oluşturmaktadır.

Güvenlik Kamera Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?
Güvenlik Kamera Sistemleri Montajı Nasıl Yapılır?

Güvenlik Kamerası Kurulumu İle Alakalı İpuçları

  • Kamera sistemleri kesinlikle bir kayıt cihazına bağlanmalıdır.
  • Kameraların yerleştirileceği alan üzerine açılan delikler kesinlikle kontrol edilmeli ve ölçülmelidir.
  • Kurulum işlemi gerçekleştirilirken kamera açıları kamera yerleştirilmesi esnasında sürekli olarak kontrol edilmelidir.
  • Kameralar yerleştirilmeden önce yapılan hesaplamalar da hatalar yapılmış olabilir. Bu nedenle kameralar yerleştirildikten sonra kör nokta olup olmadığı kontrol edilmelidir.
  • Gelişen teknoloji ile birlikte güvenlik kamera sistemlerinde de akıllı telefonlar ile kontrol sağlamaktadır. Kurulum esnasında kamera görüntüleri akıllı telefon aracılığı ile sürekli olarak incelenmelidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Güvenlik kamera sistemlerinin en çok odaklanması gereken noktaların çok iyi belirlenmesi gerekmektedir.
  • Yaşanan herhangi bir hırsızlık durumunda olayın çözümü için en önemli noktalar giriş ve çıkış noktalarıdır. Bu nedenle giriş ve çıkış noktalarını odaklanan kamera sayısı artırılmalıdır. Bu giriş çıkış noktalarını gören kameralarda aydınlatmaya çok dikkat edilmelidir. Kesinlikle kör nokta bulunmamalıdır.
  • Görüntülenecek olan tüm alan için kör noktaların tamamı ortadan kaldırılmış olmalıdır.
  • Kameraların tamamını kolay ulaşılabilir olmayacak yerlere yerleştirerek kameraların zarar görmesi veya kapatılması gibi problemlerin oluşmaması sağlanmalıdır.
  • Güvenlik kamera sistemlerinin en çok dikkat edilmesi gereken durumlarından biri olan aydınlatmanın çok iyi hesaplanıp kameraların bu aydınlatmaya göre yerleştirilmesi gerekmektedir.

Güvenlik Kamera Sistemleri Nasıl Seçilmelidir?

Güvenlik kamera sistemlerinde kesinlikle birinci öncelik fiyat olmamalıdır. Bu kamera sistemlerinin kalitesi ve size sunduğu hizmet her zaman fiyatın önünde olmalı ve kamera sistemi buna göre seçilmelidir. Kurmuş olduğunuz kamera sistemi kurulduktan sonra da size sürekli olarak hizmet verebilecek olan firmalarla çalışılmalıdır. Oluşturulan kaliteli sistem oluşturulma amacını yerine getiremez ise kurulan sistemin hiçbir anlamı kalmaz. Bu nedenle öncelik kalite olmalı ve sonrasında fiyat değerlendirmesi yapılmalıdır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu