Genel

Güvenlik Kamerası Çeşitleri Nelerdir?

Güvenlik kameraları geniş alanlarda kullanılan en kaliteli güvenlik sistemleridir. Bu cihazların pek çok çeşitleri de mevcuttur. Böylece konut ve firmalar en uygun modeli satın alıyor. En iyi kameralar ise profesyonel firma tarafından en düşük fiyatlardan satılıyor.

Bu bakımdan ekonomik anlamda avantajlı olmak için güvenlik kamerası sadece kaliteli firmadan satın almanız tavsiye edilir. Bullet, dome, kızılötesi, kablosuz analog, kablosuz ip kameralar, Wi-fi kameralar PTZ kameralar ve dış ortam box güvenlik kameraları gibi birçok seçenekler yer alıyor.

Kameraların gece görüş özelliği de yer alıyor. Bu özellik sayesinde ise gece saatlerindeki tüm yakın ve uzak mesafedeki görüntüleri otomatik olarak kaydediyor. Ürünler TSE belgelidir.

Güvenlik Kamerası Nerelerde Kullanılır?

Lider bir statüye sahip olan güvenlik kamerası daha çok ticari işletmelerde, konutlarda, özel arazili alanlarda ve resmi kamu kuruluşlarında tercih ediliyor. Yüksek kaliteye sahip olması ve maksimum düzeyde güvenlik sağlaması sebebiyle ev güvenlik kamerası profesyonel güvenlik sistemleri firmaları tarafından da tavsiye edilir.

Güvenlik kameraları 360 derece otomatik olarak dönebiliyor. Bu cihazlar aynı zamanda açık ve kapalı spor tesisleri, alışveriş merkezleri, otel ve rezidans gibi farklı sahalar üzerinden de kullanılıyor. Özet olarak araç güvenlik kamerası artık açık ve kapalı ortamların vazgeçilmezleri arasında bulunuyor. Bu cihazların ana işlevi ise işletmelerin korunmasını sağlamasıdır. Güvenlik kameraları fiziksel güvenlik önlemlerine oranla daha güvenilir bir şekilde güvenlik hizmeti sunar.

Güvenlik Kamerası Nerelerde Kullanılır

Güvenlik Kamerası Kaç Metreden Görünür?

Güvenlik kameraların model ve genel özelliklerine göre görüş mesafeleri farklıdır. Bu nedenle kaliteli kameralar ortalama olarak 100 metre mesafelik görüş sağlayabilir. Bu tarz sistemler daha çok geniş alanlarda kullanılır. Güvenlik kameralarının en dikkat çekici nitelikleri arasında uzaktan görüntü almasıdır.

Bu yönü sayesinde güvenlik kamerası kullanıcıların tereddütsüz olarak görüntü incelemesini sağlar. Bu cihazlarda otomatik ve manuel ayarlama olmak üzere toplamda 2 farklı ayarlama tipi yer alıyor. Özellikle zamanınız olmaması durumunda kameranızı otomatik olarak ayarlamanız önerilir.

Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır?

Her bir güvenlik kamerası modelinin çalışma mantığı ise farklıdır. Bu nedenle satın aldığınız kameranın genel nitelikleri ve çalışma mantığını çok iyi düzeyde öğrenmeniz gerekir. Kamera içerisinde yer alan CCTV sistemleri bulunur.

Bu sistem içerisinde ise özel ip kameraları bulunur. IP kameralar ise sensörler sayesinde kayıt altına aldığı görüntüleri doğrudan dijital veriye döndürür. Bu işlemden sonrasında ise ağ uygulaması üzerinden gerekli alana iletebiliyor.

Bunun haricinde güvenlik kamera sistemi uzaktan bağlantı özelliğine de sahiptir. Yani tercihiniz doğrultusunda kaydettiğiniz tüm görüntüleri uzaktan herhangi bir güvenlik kamera sistemine gönderebilirsiniz. Bu işlemi ise sadece birkaç dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Güvenlik Kamerası Nasıl Çalışır

Güvenlik Kamerası Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Sektörden işletmeniz ya da eviniz için kamera seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar da bulunuyor. Bu sistemlerin maksimum kaliteli ve güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz.

  • Piyasadaki ikinci elden satılan kameralardan ve kalitesiz firmalardan kaçınmalısınız. Kamera piksel çekimlerinizin çok iyi düzeyde olmasına ekran boyutunun istediğiniz inç büyüklükte ve satış fiyatının da beklediğiniz düzeyde olmasına dikkat etmelisiniz. Ekonomik bütçenize en uygun modeli satın almalısınız.
  • Bununla birlikte kameranızın marka ve modeli önemlidir. Eski modeller yerine mümkünse yeni nesil ve daha yüksek teknolojili güvenlik kameraları satın alabilirsiniz. Kamera sistemi satın almada ayrıca bir uzmanla birlikte hareket edebilirsiniz.
  • Uzman eşliğinde güvenlik kameranızı en ince ayrıntısına dek inceleyebilirsiniz. Bunun haricinde cihazın sıfır olmasına dikkat etmeniz gerekir. Garanti belgesi ve özel kutusu güvenlik kamerası seti teslim alabilmelisiniz.

Tüm bu ayrıntılar bazında güvenlik kameranızı minimum 5 yıl boyunca güvenle kullanabilirsiniz.

Sonuç

En iyi güvenlik kameralarını https://merterelektronik.com/ sitesinden satın alabilirsiniz. Firma yılların deneyimlerine sahiptir. Yüksek teknolojili güvenlik kameralarının satışlarını yapıyor.

Firmanın kurumsal olması güven sağlıyor. Bu sebeple profesyonel güvenlik sistemleri sitesi 81 ilden tercih ediliyor. İşletme kaliteli ve güvenilir bir şekilde bu cihazların satışını yapıyor. Bu bakımdan sektörün en çok tavsiye edilen firmasıdır.

Firma sitesinden online destek hattı da sunuyor. Böylece güvenlik kameraları satın almada sizlere gerekli tüm destekleri sunuyor. Firma aynı zamanda tüm güvenlik kameraları güncel fiyatlarını düşük bir şekilde sunuyor.

Avrupa kalite standartlarına sahip olan güvenlik kameraları satın almak istediğinizde firmayı tercih edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu