Haberler

iP TV Uydu Alıcısı Nedir?

Daha önce ele aldığımız yazımızda genel olarak IP TV nedir? Sorusunu cevaplayarak detaylarından bahsetmiştik. Bugün ele alacağımız konu ise uydu alıcılarında için IP TV ne anlama geliyor ve nasıl çalışıyor konusu. Son yıllarda Türkiye’de kullanımı oldukça artan IP TV özelliğine sahip uydu alıcısı modelleri oldukça tercih edilmektedir.

Çanaksız uydu alıcısı olarak da bilinen IP TV özellikli cihazlar, adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir anten ve uydu sinyali olmadan, televizyonların kablolu veya kablosuz bir ağ üzerinden yayın almasını sağlar. Eğer ki bir Smart TV’niz var ise herhangi bir uydu alıcısına ihtiyaç duymadan var olan uygulamalar üzerinden IP TV özelliğini kullanabilirsiniz. Fakat bu özellik yok ise IP TV özelliğine sahip bir uydu alıcısı almanız gerekmektedir.

ip tv

Ip Tv Uydu Alıcılarında Nasıl Çalışır?

IpTv İngilizce açılımı “Internet Protocol Television” kısaltmasından gelmektedir. Yani İnternet protokolleri üzerinden görüntü ve ses aktarımıdır. Öncelikle bu özelliği kullanabilmek için televizyonumuzda bir ağ bağlantısının olması gereklidir.  Bu bağlantıyı da antensiz uydu alıcısı dediğimiz ip tv özelliği bulunan cihazlar ile sağlıyoruz. Çanaksız uydu alıcılar sayesinde hem ip tv özelliği kullanıp hem de internet ortamında gezinmenize olanak sağlıyor.

IpTV özellikli bir cihaz aldıktan sonra internet üzerinden şifreli yayınları izleyebilmek için iptv server satın almak gerekiyor. İnternet üzerinde server hizmeti sunan birçok sağlayıcı mevcut. Dilediğiniz sağlayıcı üzerinden satın alarak, televizyonunuzun veya uydu alıcınızın Mac adresi üzerinden kurulum yaptırabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir anten ve uydu bağlantısı olmadan ağ bağlantısı üzerinden yayınları seyredebiliyoruz. Akıcı bir şekilde yayın izlemek içinde internet bağlantınızın 10 ile 100 Mbps arasında olması gerekmektedir.

IPTV özelliğine sahip çanaksız uydu alıcısı modellerini incelemek ve hemen satın almak için aşağıdaki bağlantıya gidebilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/canaksiz-uydu-alicilar

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu