Kumanda Çeşitleri

Klima Kumanda Kodları

Klima kumandalarının kaybolması veya arızalanması nedeniyle tercih edilen üniversal klimaların ayarlanması için klima kumanda kodları bilinmesi oldukça önem taşır.

Klima kumandalarının kaybedilmesi halinde tedarik edilmesi için insanlar çoğu zaman zorlanmaktadır. Bu tür durumlarda üniversal klima kumandaları adeta bir kurtarıcı rolü üstlenmektedir. Akıllı kumandalar frekans tuşundan ayarlanarak klimaya göre düzenlenebilmektedir.

Akıllı Klima Kumanda Ayarları Nasıl Yapılır?

Klima kumandasının ayarları yapılırken ilk olarak pil takıldıktan sonra S tuşuna basarak aramaya geçilmesi gerekir. Bu tuşa her basıldığında ekran yer alan değer +1 olarak artmaktadır.

Klimanın frekansı algılanması halinde kumandada dıt dıt diye ses gelir. İkaz sesi geldikten sonra sağ tarafta yer alan ok tuşuna basarak işlem bitirilebilir. Her marka ve modele göre kumanda kodları farklılık gösteriyor.

Akıllı Kumanda Kodlarının Girilmesi

Klimanın markasına ve modeline göre değişen kumanda kodu için turbo tuşu ile kod girilir. Kodun tüm haneleri girdikten sonra gülücük simgeli tuşa basılır. Cihaz kodu eksiksiz ve doğru bir şekilde girildikten klimaya doğru tutularak standart açma tuşu ile klimanızı açabilirsiniz.

Klima Sistemi Nasıl Çalışır?

Hem yazın hem de kışın kullanılan klima özelikle sıcak yaz günlerinde kattığı serinlik nedeniyle çokça tercih ediliyor. Kullanılan ortamda hava sıcaklığını kontrol eden ve mekanın iklimlendirilmesinde önemli bir rolü bulunuyor. Evlerde, işyerlerinde, alışveriş merkezlerinde, araçlarda, hastanelerde ve birçok alanda kendine yer bulan klimaların kendilerine göre has bir prensibi bulunuyor.

Klima Kumanda Kodları
Klima Kumanda Kodları

Klima Kumandası Telefona Bağlanır Mı?

Teknolojinin önemli ürünleri arasında yer alan akıllı telefonlar gündelik hayatta birçok işin halledilmesinde önemli rol oynar. Cep telefonuna yüklenecek bazı uygulamalar sayesinde klima, TV, uydu alıcısı, ev otomasyonu, ses sistemi, projektör ve disk oynatıcıları kontrol edilebilir. İnternet üzerinden cihaza yüklenen uygulamaya gerekli tanımlamaları yaptıktan sonra test etmek için cihaza doğru tutarak deneyebilirsiniz.

Akıllı Klima Kumandası Nedir?

Evlerde kullanılan son teknoloji ürünlerinin kontrol edilmesinde akıllı kumandalar büyük kolaylık sunuyor. Evlerde bulunan klima, televizyon, müzik seti, uydu alıcısı gibi cihazlar için ayrı ayrı kumandaların kullanılması karmaşıklığa neden olabiliyor. Cihazların orijinal kumandaları tercih etmek yerine akıllı kumandaların kullanılması kullanıcılara büyük avantajlar sunar. Cihazların kumandalarını kaybolması veya zarar görmesi halinde akıllı kumandalar ile gerekli kodlamalar yaparak bu soruna çözüm bulunabilir.

Akıllı Uzaktan Kumandanın Kodlanması Nasıl Yapılır?

Akıllı kumandadan tam olarak verim alabilmek için kontrolü yapılacak cihaza ait kodun girilmesi ve ayarlanması oldukça önem taşır. Örnek olarak akıllı kumanda klimalarda kullanılacaksa klimanın markasına göre kod numaralarının cihaza tanıtımı yapılmalıdır.

Eğer aynı anda birden fazla cihazda akıllı kumanda kullanılacaksa her cihaz için ayrı bir kod ayarı yapılması gerekir. Cihazlara ait kod numaraları genellikle cihazın kitapçığında veya markanın internet web sitesinde yer alıyor.

Akıllı kumanda ayarı yapılırken ilk olarak kumandanın ayarlar kısmından ilgili cihaz seçilmesi gerekir. İstenilen cihaz seçimi yapıldıktan sonra kumanda üzerinde bulunan kod ekleme tuşuna basılarak kırmızı ışık yandığı görülecektir.

Akıllı Kumanda Ayarı Yapılırken İzlenecek Adımlar

Akıllı kumanda ayarı yapılırken seçilen cihaz için aşağıda yer alan adımları şu şekilde takip edebilirsiniz.

  • Akıllı kumandadan cihaz seçimi yaparak kodu girin.
  • Girilen kod numarasını onaylayarak kırmızı ışığın sönmesi beklenmelidir.
  • Cihaz ayarları dikkatli bir şekilde tamamlayarak işlemi bitirin.

Yukarıda yer alan aşamalar doğru ve eksiksiz bir şekilde yapılması ile yeni akıllı kumandanız cihazla eşlenmiş olur.

Akıllı Klima Kumandanın Teknik Özellikleri Nelerdir?

Akıllı kumandalar adından anlaşıldığı gibi birçok cihazı tanıyarak akıllı bir şekilde çalışır. Bu cihazlara akıllı kumanda denenmesinin temel nedeni tek bir cihaz için değil aynı anda birçok cihazın kontrolü ideal olarak kullanılır.

Klima kumandalarının bozulması halinde tercih edilen akıllı kumandalar insanlara birçok yenilik sunuyor. Bu yenilikler insanlara kolaylık, güven ve değişim ihtiyaçlarını karşılıyor. Otomatik kapı sistemleri ve otomasyon sistemlerinin yaygınlaşmasıyla akıllı kumanda sistemlerine ihtiyaç giderek büyüyor.

Akıllı Klima Kumandası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Akıllı kumandaların kullanılması için istenilen cihazın kod numarasının bilinmesi ve tanıtılması gerekir. Ancak cihaz için yapılan tüm ayarlar doğru bir şekilde yapılsa bile akıllı kumanda satın alınırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor.

Evde, işyerlerinde ve birçok alanda kullanılan akıllı kumandalar tercih edilirken klima ile uyumlu olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Ayrıca alınan kumandanın cihazın marka ve modelini de desteklemesi gerekir. Kumanda üzerinde yer alan tuş kombinasyonlarına ve birden fazla cihaz çalıştırma fonksiyonuna sahip olması gerekir. Tüm bu detaylar dikkatli bir şekilde araştırıldıktan sonra klimanın özelliklerine göre akıllı kumanda bulmanız mümkündür.

Klima Kumanda Kodları
Klima Kumanda Kodları

Klimanın Uzaktan Kumandası Neden Çalışmıyor?

Yaz aylarında daha çok klimaların kullanım sırasında beklenmeyen bazı davranışlar sergileyebiliyor. Doğru bir şekilde çalışma klima için doğru teşhislerin ortaya konulması için bazı adımlar takip edilmelidir.

İlk olarak klimanıza ait kumandanın pillerini kontrol ederek yeni piller takabilirsiniz. Klimanı iç ünitesi ile kumanda arasında uzaklığı düşürerek komut vermeye çalışabilirsiniz. Ayrıca ortam bulunan aydınlatma ürünleri kumandanın sinyaline engel olabileceği gibi uzak mesafede kumandanın düzgün çalışmasına engel olabilir.

Birçok kumanda türünde olduğu klima kumandalarının alt kısmında reset düğmesi yer alır. Küçük bir düğme şeklimde yer alan bu tuşa basarak kumandayı resetleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra tekrardan açma kapama düğmesine basarak kumandayı test edebilirsiniz.

Klima kumandasına eğer görüntü gelip dereceleri ayarlayamıyorsanız veya çok yüksek görünüyorsa açma kapama düğmesine basmanız gerekir. Room Temp tuşuna 5 saniye basılı tutmanız halinde ekrana sıcaklık dereceleri gelecektir. Böylelikle sıcaklık ayar tuşuna her basıldığına sıcaklık 1 derece düşecek veya artacaktır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu