Kumanda Çeşitleri

Garaj Kapısı Kumandası Kopyalama Nasıl Yapılır?

Pek çok kişinin garajı kullanması için gerekli olan garaj kapısı kumandası kopyalama nasıl yapılır? Garaj kapısı kumandası kopyalamanın oldukça kolay yolları vardır. Ayrıca garaj uzaktan kumandasını kopyalamak er ya da geç yapmamız gereken bir işlemdir. Çünkü uzaktan kumandanızı kaybedebilirsiniz ya da yeni kiracıların ihtiyacı olabilir. Garaj uzaktan kumandasının nasıl kopyalanacağını bilmek bu gibi durumlarda hızlı çözümler üretmenize katkı sağlar. Garaj uzaktan kumandaları farklılıklar taşısa da çoğu model için aynı şekilde kopyalama yapılır.

Garaj Kumandasını Kopyalamak İçin Nelere İhtiyaç Duyulur?

İlk olarak bir garaj uzaktan kumandasının nasıl kopyalanacağını bilmek için nelere ihtiyacınız olduğunu bilmelisiniz. Bu durumda ihtiyacınız olan iki ürün uzaktan kumanda ve alıcıdır. Kopyalama işlemini doğru bir şekilde gerçekleştirmek için bu cihazların nasıl çalıştığını anlamanız gerekir.

Garaj Uzaktan Kumandası

Pek çok kişi bu küçük cihazın görünümünü bilir. Görevi, açma ya da kapatma isteklerini alıcıya göndermek ve bizim için kapıyı açmasını sağlamaktır. Ancak tüm kumandalar aynı özellikte değildir. Modele bağlı olarak, bir veya daha çok alıcıyla uyumlu olabilir.

Uzaktan kumandaların çalışma biçimleri farklı yöntemlerle gerçekleşebilir. Bu durum garaja kurulan alıcı sistemiyle yakından ilişkilidir. Kumanda türleri arasında bir başka kumanda tarafından iletilen kodu hafızaya alabilen kopyalama kumandaları vardır. Bu uzaktan kumandaların kopyalanması kolaydır ve aynı çalıştırma komutlarıyla orijinal uzaktan kumandanın tam bir kopyasını oluşturmaya izin verir.

Kumandalar içindeki diğer bir kategori ise sabit olmayan kodla çalışanlardır. Bu kumandalar, her iletimden sonra kapı alıcısı ile anlaşarak her iletim sonrasında kodlarını değiştirir. Bu tür kumandalarla ilgili sorun, kodlarını otomatik olarak değiştirme olanağına sahip olmayan çoğu kumandayla uyumlu olmamasıdır.

Garaj Kapısı Kumandası Kopyalama Nasıl Yapılır?
Garaj Kapısı Kumandası Kopyalama Nasıl Yapılır?

Alıcı

Bu cihaz garaj kapısının içinde bulunur ve uzaktan kumandadan komut aldığında açma sinyalini göndermekten sorumludur. Alıcılar arasında da farklılıklar bulunabilir. Kodlama sistemine göre farklılıklar gösteren alıcı türleri vardır.

Garaj Kapısı Kontrollerinde Güvenlik Nasıl Sağlanır?

Garaj kapısı kontrolleri sadece konfor sağlamakla kalmaz aynı zamanda evimize daha güvenli erişim sağlar. Otomatik kapılar için herhangi bir uzaktan kumanda, üretici veya kurulum şirketi tarafından programlanmış bir kod veya dahili numara ile donatılmıştır.

Garaj kapısının açılabilmesi için kablosuz uzaktan kumanda bir sinyal yani bir kod ve bir frekans yayacaktır. Bu nedenle alıcı, onu aldığında yalnızca değerler eşleşirse kapıyı açacaktır. Ancak uzaktan kumanda üzerinde her biri kendi koduna sahip birden fazla komut olabilir. Bu durumda tüm komutların frekansı alıcınınkiyle aynı olmalıdır. Örneğin, uzaktan kumanda üzerindeki açma tuşunun komutuyla kapatma tuşunun komutu birbirinden farklı kodlara sahiptir.

Bu kodların iki türü vardır. Sabit kodlar daha düşük güvenlik düzeyine sahip ancak kopyalanması daha kolay kodlardır. Değişken kodlar ise şifresinin çözülmesi ve kopyalanması daha zor olan kodlardır. Bu garaj sistemlerinde her basıldığında ve kullanıldığında kodun değiştiği bir kod sistemi vardır. Farklı kodlar sunan garajlar yüksek güvenlikli bir değiştirme koduna sahiptir. Bu şekilde, evinize erişimde yüksek güvenliğe sahip olabilirsiniz.

Adım Adım Bir Garaj Uzaktan Kumandası Nasıl Kopyalanır?

Garaj kumandaları arasında bazı farklılıklar olsa da kumandaların kopyalanmasında genel bir yöntem vardır. Aşağıda, garajdan genel bir uzaktan kumandanın nasıl kopyalanacağını 6 kolay adımda görebilirsiniz:

  • Garajınızın kapısının yakınında durun.
  • Orijinal uzaktan kumandanın iki düğmesine aynı anda basın. Düğmelere birkaç saniye basılı tutun. Bu sayede uzaktan kumandanın programlama modu etkinleşir.
  • Bu işlemi şimdi yeni uzaktan kumanda ile tekrarlayın. Her iki düğmeye aynı anda basın ve programlama modunun etkinleştirilmesini bekleyin.
  • İki uzaktan kumandanın açma düğmelerine aynı anda basın.
  • Kumanda üzerinde farklı düğmeler varsa aynı sırada olacak şekilde bu düğmelere basın.
  • Bu işlem yapıldıktan sonra iki kumandanın garajı açıp açamayacağını ayrı ayrı kontrol edin.

Garajların kontrolünü sağlayan, ev sakinlerinin güvenliğini ve konforunu düşünen birçok teknolojik çözüm vardır. Garaj için sizin en kolay erişiminizi sağlayan ve ihtiyaçlarınıza uygun uzaktan kumandayı seçmeniz en doğrusu olacaktır.

Garaj Uzaktan Kumandalarının Önemi Nedir?

Birçok ev sahibi, garaj uzaktan kumandalarına büyük ölçüde güvenir. Bu sayede garajı uzaktan kontrol edebilirsiniz. Ayrıca evinizin garaj kapısını açıp kapatmak artık arabanızdan çıkmanız gerekmez.

Ayrıca uzaktan kumandayla çalışan bir kapı, hırsızlar tarafından kolayca açılamaz. Ayrıca garaj kapınızı manuel olarak açamadıkları için evinizi hırsızlardan da korumuş olursunuz. Günümüzde uzaktan kumandalarla birlikte akıllı telefonlar da garajınızı kontrol edebilir hale gelmiştir. Genellikle arama yapılarak kapının açılması sağlanır. Bu durum kapınızı daha uzak bir mesafeden açıp kapatmanızı sağlar.

Garaj Kapısı Kumandası Kopyalama Nasıl Yapılır?
Garaj Kapısı Kumandası Kopyalama Nasıl Yapılır?

Uzaktan Kumandam Başka Garajlarla Uyumlu Olur mu?

Tüm uzaktan kumandalar tüm kapılarla çalışmayabilir. Uzaktan kumandanızı satın alma veya değiştirme durumunda satın alma işlemi yapmadan önce uyumluluğunu göz önünde bulundurmak gerekir. Bazı garajların alıcıları farklı sistemlerle ya da kodlarla çalışıyor olabilir. Bu nedenle mevcut uzaktan kumandanız farklı bir garajla uyum sağlamıyor olabilir. Ancak pek çok otoparkta kolay kopyalama yapılabilmesi için klasik tipteki kumandalar kullanılır. Bu nedenle de uzaktan kumandalar yeni alıcının kodlarını edindiğinde açma kapama işlemini kolaylıkla yapacaktır.

Garaj Kapısı Uzaktan Kumandaları Hangi Görevleri Yapar?

Garaj kapısı uzaktan kumandanızdaki düğmelerin sayısı, kontrol etmek istediğiniz işlem sayısına göre belirlenir. Garaj kapısı uzaktan kumandaları dört tuşa kadar mevcuttur. Bu tuşlar genellikle farklı işlevler için kullanılır. Sadece kapı açmak için kullanılanlar olduğu gibi garajı kapatma ya da otopark ışığını yakma gibi görevleri olan kumandalar da mevcuttur.

Ancak çoğu garaj uzaktan kumandası sadece açma için kullanılır. Açma tuşu kapalı garajı açmaya, açık garajı kapatmaya yarar. Bazı otomatik sistemlerde ise açık garaj belirli bir zaman sonra kendisi kapanır. Ayrıca genellikle otoparklarda otomatik olarak yanıp sönen sensörlü ışıklar vardır. Ancak yine de açma, kapatma ya da ışık açma için bu kumandalar programlanabilir.

 

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu