Led Tv Ledleri

TV Led Bar Tamiri Değişimi Nasıl Yapılır?

Son yıllarda yeni nesil televizyon modellerinin artması ile birlikte eski tip ekran panellerine nazaran daha yeni teknolojilere sahip panelli tv modelleri üretildi. Özellikle Son 6-7 yıl içerisinde üretilen Led, Lcd ekranlı tv modelleri garanti süresi dolmaya yakın veya dolduktan sonra ekran panelinde nokta nokta halinde sönmeler ve kararmalar başlar. Bu durum tv panelinde bulunan led barların yani led tv arka aydınlatmaların bozulduğunun habercisidir. Bu durumda tv led bar değişimi yapılmadığı takdirde panel arızalanmalarına ve yüksek maliyetlere yol açıyor.

Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi led tv panel ledleri 3 tip olarak ayrılmaktadır. Bunlar “E-Led” “D-Led”, S-Led” olarak her televizyon modelinin içerisinde farklılık göstererek bulunmaktadır. Detaylı bilgi için D-Led E-Led Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Bu noktada çözüm olarak tv led bar tamiri veya değişimi yapılması gerekmektedir. Tamir uzman bir teknik personel tarafından edilmelidir. Diğer bir kesin çözüm ise led tv led bar değişimidir. Bunun için tv paneli sökülerek panel üzerinde bulunan led kodlarına göre uygun yeni sıfır tv led alınarak değiştirilmelidir. Değişim konusunu biraz daha teknik detay ile açıklayalım…

Tv Led Bar Değişimi

Led Bar Değişimi

Öncelikle doğru panel kodu bulunarak doğru tv led bar alınmalıdır. Led tv panel ledleri yada tv arka aydınlatmaları; markalara, televizyonların ekran genişliğine yani inç bazında boyutuna, panel numarasına göre değişkenlik göstermektedir. Panel içerisinde şerit halinde konumlandırılmaktadır. Tekli ve çoklu takım adetleri ile geniş bir çeşit ve ürün yelpazesine ulaşan tv led bar değişimi, bazı modeller için çift taraflı bant yardımı ile panel’e bazı modellerde ise panel üzerine geçme veya vidalama yöntemi ile monte edilmektedir.

Bazı televizyon modellerinde değişim kullanıcının teknik becerisi ile gerekli tv led bar tamir seti kullanılarak ve internet üzerinden yardım alınarak değişim yapabilir. Fakat bazı modeller ise mutlaka uzman bir teknik personel tarafından değiştirilmelidir. Aşağıda örnek olarak eklediğimiz tv led bar değişim videosunu izleyerek daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Tv Led Bar Fiyatları

Doğru tv paneli için doğru tv led bar modeli bulmak son yıllarda zor bir haldeydi. Fakat son yıllarda Türkiye’de firmalar tarafından ithalat ağı bir hayli arttı. Bu noktada Merter Elektronik son yıllardan ithal ettiği 2000 den fazla çeşidi kullanıcılarının satışına sundu. Satış öncesi ve satış sonrası uzman personeli ile doğru ürün bulma konusunda destek verilmektedir. Fiyat noktasında 20-200 tl arası marka ve modele göre değişkenlik göstermektedir. En uygun tv led bar fiyatları ile tüm ürün çeşitlerine ulaşmak için Merterelektronik.com adresini ve aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/led-tv-panel-ledleri

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu