DonanımElektronik MalzemeHaberlerYazılar

Akım Korumalı Priz Nedir? Neden Kullanmalıyız?

Merhaba, bu yazımızda size akım korumalı priz nedir, neden kullanmalıyız, faydaları ve fiyatları hakkında bilgi vereceğiz. Artık yıllardır kullandığımız standart priz tiplerinin yerini akım korumalı prizler almaya başlıyor.  Artık sık sık haberlerde de duyduğumuz “şarj aleti patladı” “priz yandı” gibi haberler git gide yaygınlaştı ve kullandığımız bu tip standart prizler kalitesizse büyük risk taşımaktasınız çünkü olası bir yüksek voltaj geldiğinde kullandığınız prizinizin yanma veya patlama ihtimali çok yüksektir. Bu yüzden sağlığımız çok önemli olduğu için mutlaka kaliteli ve akım korumalı priz kullanmalıyız.

Akım Korumalı Priz Nedir?

Akım korumalı priz kısaca aslında prize gelen yüksek gerilime sahip elektriği yalıtarak, yüksek gerilimden koruyarak priz üzerinde takılı olan cihazlarınızı korur. Dikkat edilmesi gereken bir konuda akım korumalı priz çeşitlerinin güç özellikleridir. Prizinizin maksimum alabileceği güç değeri 2000W ise, 2400W bir cihaz taktığınızda priziniz gücü kesecektir. Bu nedenle priz alırken maksimum güç değerini göz önünde bulundurun. Bir diğer nokta ise jule değeridir, bu değer prizin yüksek voltajda kaç birime kadar dayanabileceğini belirtir. Alacağınız akım korumalı prizde, Jule değeri yüksek olursa prizin kullanım ömrü uzar.

Örneğin; standart tip bir prizde telefonunuz şarj oluyor ve o sırada prize yüksek akıma sahip elektrik yüklenirse, hem prizin hem de şarj cihazınız ile telefonunuzun bataryasının patlama riski oldukça yüksektir. Bir diğer bu riski arttıran ise standart tip prizde tüm alanları dolu kullanmalıdır gene bir örnek ile anlatmak gerekirse; 4 lü bir priz kullanıyorsunuz ve 4 alanda da bir cihaz takılı tam bu sırada gelen yüksek gerilimi priziniz kaldıramayacağı için yüksek ihtimal yanacaktır.

Akım korumalı priz Akım Korumalı Priz

Neden Akım Korumalı Priz Kullanmalıyız?

Öncelikle evinizde, ofisinizde, okullarda yani kısacası priz kullanacak cihazınızın çok olduğu yerlerde mutlaka kullanmalıyız ki olası bir yüksek gerilimde önce sağlığımız sonra cihazlarımız zarar görmesin hemde bulunduğumuz ortam zarar görmesin. Derseniz ki ben prize 1 tane cihaz takıyorum gerek var  mı? Eğer ki; 1 tane dahi cihaz kullansanız bile prizde bulunduğunuz ortam, mekandan yüksek gerilim hattı geçiyorsa, cihazınıza zarar gelme olasılığı oldukça yüksektir.

Bu bahsettiğimiz noktalarda veya hem kendi sağlığınız hem de prizde kullandığınız cihazlarınızın sağlığı ve güvenliği için mutlaka akım koruyucu priz kullanınız.

Akım Korumalı Priz Çeşitleri

Enerji koruyucu prizler piyasada bir çok çeşide sahiptir. Bunlar tekli, 2,’li, 4’lü, 6’lı ve usb portuna da sahip bir çok çeşit bulunmaktadır. Ayrıca yeni model akıllı akım korumalı prizler de vardır. Bu akıllı akım korumalı prizler sayesinden uzaktan kumanda veya akıllı telefonunuz ile prizinize gelen güç akışını kontrol edebilir ve belirlediğiniz zaman aralığını ayarlayıp o saatlerde güç kontrolünü ayarlayabilirsiniz.

Powermaster akım korumalı priz Doğa Dostu Powermaster Akım Korumalı Priz

Akım Koruyucu Priz Fiyatları

Akım korumalı priz fiyatlarına bakacak olursak piyasada 20tl ye bile priz bulunmakta fakat kalite açısından sorgulamak gerekir. Bu çeşit ucuz ve markası belirsiz olan ürünleri kesinlikle almanızı tavsiye etmeyiz.

Mert-er Elektronik olarak sizlere akım koruyucu priz tavsiye vererek, kaliteli ve fiyatına göre çok kullanışlı akım korumalı priz ürünlerini sunuyoruz.. Marka olarak örnek verirsek;

  • Philips Akım Korumalı Priz
  • Powermaster Akım Korumalı Priz
  • S-Link Akım Korumalı Priz

Bu markalara ve benzeri markalara ait birçok akım korumalı priz fiyatlarını görüntüleyebilirsiniz.

Yukarıda saydığımız markalardan Powermaster Akım Korumalı Priz ürünlerine dikkat çekeceğiz. Özellikle fiyatına göre aşırı yüklenmeye karşı güç dedektörü, plastik kalitesi, bakır kablo yapısı, çocuk koruma kilidi gibi özellikleriyle öne çıkan, powermaster akım korumalı priz çeşitlerini merterelektronik.com olarak önermekteyiz.

10’dan fazla akım korumalı priz çeşidine aşağıdaki sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/akim-korumali-prizler-1

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu