DonanımHaberler

Akım Korumalı Priz Tavsiyeleri 2022

“Yazımızı okuyarak, akım korumalı priz hakkında bilgi edinebilir, hangi ürünleri tercih edeceğiniz hakkında net fikir sahibi olabilir ve akım korumalı priz tavsiyeleri kısmına bakabilirsiniz.”

Standart tip prizler artık yerini yavaş yavaş akım korumalı priz modellerine bırakıyor diyebiliriz. Akım korumalı priz nedir? kısaca değinecek olursak, prize gelen yüksek akıma sahip elektriği yalıtarak prizde takılı olan cihazlarınızın zarar görmesini engeller. Standart tip priz kullanırken olası bir yüksek akıma sahip elektrikte cihazlarınızın zarar görme olasılığı daha yüksektir. Genellikte yüksek gerilime sahip elektrik geldiğinde cihazlarımızın aniden kapandığını hatta şalter attığını görüyoruz, ayrıca  aniden kapanan cihazların sıklıkla ana kartı , motoru yanmaktadır. Bu tür vakaların önüne geçmek için akım korumalı priz kullanmakta önemli derecede fayda olacaktır. Bu konuda kullanım alanınıza ve kullanılacak cihaz tiplerine göre, akım korumalı priz tavsiye vererek  doğru priz seçiminde yardımcı olacağız.

Akım Korumalı Priz Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle akım korumalı priz almadan önce kullanım alanınızın ve hangi cihazlar için kullanacağımızı belirlememiz lazım. Bir çok elektronik cihaz çeşidi olduğu gibi bir o kadar da akım korumalı priz modelleri vardır ve bu modeller değişken özelliklere sahiptir. Başlıca özelliklerine değinecek olursak watt, volt, joule değerleri enerji korumalı priz alırken mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu başlıca özellikler prizde kullanacağınız cihazların watt, voltaj değerleri ile doğru orantılı olmalıdır. Örneğin 2500 watt değere kadar kullanılabilen bir priz aldığınızda, kullanacağınız cihazlarında toplam ihtiyaç duyduğu watt bazında elektrik 2500w geçmemelidir. Bir diğer önemli değer ise joule değeridir. Priz özelliklerinde belirtilen joule değeri maksimum akım koruma kapasitesini belirtir.

Akım Korumalı Priz Tavsiyeleri Akım Korumalı Priz Tavsiye

Akım Korumalı Priz Çeşitleri ve Tavsiyeleri

Öncelikle piyasada bir çok akım korumalı priz ürünleri olduğu için mutlaka yukarıda bahsettiğimiz değerleri belirtilen ürünler almanızı öneririz. Yeni nesil akım korumalı prizler sadece priz çıkışları ile değil yanında ekstra usb çıkış portları ile geliyor. Böylelikle adaptör kullanım derdimiz ortadan kalkıyor.

“Gelelim kullandığımız cihazlar için hangi akım korumalı priz çeşitlerini tercih edebiliriz.”

Öncelikle yüksek akım alan ve priz kullanımında en dikkat edilmesi gerekilen cihazlar; Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, klima, bulaşık makinesi vb. yüksek watt değerine sahip cihazlar için mutllaka joule değeri 400 den yüksek olan priz kullanımı tavsiye edilir. Bu tür cihazlar için aşağıda listelediğimiz prizlerden tercih edip rahatlıkla kullanabilirsiniz.

  • Tunçmatik 5’li Akım Korumalı Priz -Tsk6134
  • Powermaster Tekli Akım Korumalı Priz 2 Usb çıkışlı
  • Frontline Fridge Guard Tekli Akım Korumalı Priz (Tekli kullanımda önerilir. Buzdolabı,Fırın vb. cihazlar için.)
  • Philips SPN 3080B 8’li Akım Korumalı Priz

“Televizyon, Telefon, Notebook, Ses sistemleri, Ofis cihazları vb. ürünler için, aşağıda listelediğimiz fiyat performans akım korumalı prizlerini rahatlıkla kullanabilirsiniz.”

  • Powermaster 3 Usb girişli Aşırı Yük Korumalı 3’lü priz
  • Tunçmatik 3’lü Akım Korumalı Priz -Tsk5082
  • Powermaster 2 Usb girişli 2’li Akım Korumalı Priz (Portatif kullanım alanlarında özellikle tavsiye ediyoruz.)
  • Philips SPN 3040C-10 4’lü Akım Korumalı Priz

Yukarıda belirtmiş olduğumuz priz modellerini inceleyip kullanım cihaz tiplerine göre tercih edebilirsiniz. Ürünleri google.com üzerinden aratarak ya da merterelektronik.com üzerinden akım korumalı priz çeşitlerini inceleyebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu