TelevizyonTv Ekran Koruyucu

Ekran Koruyucu Nasıl Takılır?

Ekran koruyucu hassas yapıya sahip olan akıllı telefon ekranlarının dayanıklılığını artıran önemli bir aksesuardır. Akıllı telefon ve tabletlerin en çok korunmaya ihtiyacı olan bölgesi ekranıdır. Darbelere karşı maksimum koruma sağlayan bu kılıflar telefon için olmazsa olmazdır.

Ekran koruyucudan iyi bir performans alabilmek için doğru tekniklerle takmak da son derece önemlidir. Özel geliştirilmiş temizleme mendili ile uygulama yapılacak alan güzelce temizlenmelidir. Daha sonra kurulanmalı ve ekran koruyucu muntazam bir şekilde uygulanmalıdır.

Aplikatör Kullanmadan Yapıştırmak

​​​​Ekran koruyucu takarken profesyonel bir iş çıkarmak için aplikatöre ihtiyaç duyulur. Daha teknik çalışmayı sağlayan bu mekanizma olmadan da muazzam bir işlem yapabilirsiniz. Ekran koruyucu takarken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır. Bunların başında da katmanlar arasında hava boşluğu bırakmamak gelir.

Aplikatör kullanmadan hayalet ekran koruyucu veya diğer koruyucu çeşitlerini takmak istiyorsanız ilk olarak ekranın temiz ve kuruluğuna emin olun. Paket içerisinden çıkan bezler ile ekran temizliğini yapın. Toz zerrecikleri için yapışkan yüzeyli kağıtlardan yararlanabilirsiniz. Erkan koruyucunun en alt tabakasını ayırıp, ekranın alt kenarından yukarı doğru yapıştırmaya başlayın. Son olarak en dış tabakayı çıkarıp atın.

Aplikatör Kullanmak

Ekran koruyucu düşme ve basınca karşı telefonun ekranını korurken kırılabilir bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla belirli aralıklarla ekran koruyucuyu değiştirmek gerekir. Bu iş için geliştirilen aplikatörler sayesinde yeni koruyucu ekranı takmak oldukça kolaydır.

Aplikatör ile ekran koruyucu şu şekilde takılır:

  • Ekran koruyucuyu etiketten ayırın.
  • Telefonu aplikatöre yerleştirin.
  • Mikrofiber bez yardımıyla ekranı temizleyin.
  • Ekran koruyucunun en altındaki katmanı sıyırın.
  • Aplikatörü çekerek ekran koruyucuyu telefon ekranına yapıştırın.
  • Ekranda oluşan hava kabarcıklarından kurtulun.
  • Telefonu aplikatörden ayırın.

Aplikatör ile sadece birkaç dakika içerisinde yeni ekran koruyucunuzu takmış olursunuz. Üstelik hava kabarcıkları ve toz riski de oldukça düşüktür.

Aplikatör Kullanmak

Ekran Koruyucu Takmadan Önce Yapman Gerekenler

Ekran koruyucu akıllı cihazların ekranlarını korumakla kalmayıp aynı zamanda güvenlik açısından da tercih edilen bir üründür. Hayalet ekran olarak bilinen bazı ekran koruyucu çeşitleri, ekranın farklı açılardan görünmesini engelleyen bir özelliğe sahiptir. İster hayalet ekran istersen de normal ekran koruyucu takabilirsin.

Ekran koruyucu takmadan önce yapman gerekenler şu şekildedir:

  • İşe ekran koruyucu alarak başla,
  • Ekran koruyucunun ölçülerinden emin ol,
  • Toz olmayan ve hava sirkülasyonunun az olduğu bir yer bul,
  • Ellerini yıka ve iyice kurula,
  • Ekranı tozdan arındır,

Tüm bu işlemlerden sonra telefonun ekran koruyucu için hazırdır. Nazik ve dikkatli hareketlerle koruyucusu takabilirsin.

Ekran Koruyucu Hava Boşluğu Nasıl Giderilir?

Telefonunuza koruyucu ekranı dikkatlice yerleştirseniz bile bazen hava boşluğu oluşabilir. Bu durumda kuru bir bez yardımı ile hava boşluğu olan kısımları hafifçe bastırarak müdahale edebilirsiniz. Kredi kartı gibi sert fakat hasar oluşturmayacak bir şeylerle de kılıfın ekrana yapışmasını sağlayabilirsiniz.

Hava boşluklarını gidermek için telefonun orta kısmından başlayarak kenarlara doğru nazikçe itme hareketleri yapabilirsiniz. Bu hareketlerle oluşan hava baloncukları kolayca çıkacaktır. Hava boşluklarından kurtulmak için yeni taktığınız ekran koruyucu kılıfı yerinden oynatmamaya özen gösterin.

Ekran Koruyucu Ne İşe Yarar?

Günlük hayatta elimizden düşmeyen akıllı telefon ve tabletlerin ekranları oldukça önemlidir. Bu ekranlar hem monitör hem de klavye işlevi gördüğü için mutlaka korunmalıdır. Düşme, çarpma ve darp durumlarında koruyucu kılıfı olmayan ekranlar hasar görür. Bunun önüne geçmek için ekran koruyucu kullanılır.

Ekran koruyucular sadece tablet ve telefonlar için değil aynı zamanda televizyonlar içinde geliştirilmiştir. TV ekran koruyucu ile televizyon ekranınızı daha dayanıklı bir hale getirebilirsiniz. Özellikle küçük çocukları olanlar bu koruyuculara büyük ilgi gösteriyor.

Ekran Koruyucu Ne İşe Yarar?

Sık Sorulan Sorular

Ekran Koruyucu Nasıl Takılmalı?

Ekran koruyucu, paketteki talimatlara uygun bir şekilde takılmalı.

Ekran Koruyucu Tekrar Nasıl Takılır?

Ekran koruyucular tek kullanımlık olduğu için tekrar tekrar çıkarıp takmak yarar sağlamaz.

Çıkan Ekran Koruyucu Tekrar Takılır Mı?

Ekran koruyucudan iyi bir performans almak istiyorsanız çıkan koruyucuyu tekrar takmaya çalışmamalısınız.

Ekran Koruyucu Baloncuk Nasıl Gider?

Ekran koruyucuda oluşan baloncuk için kuru bir bez yardımıyla ittirme işlemi yapabilirsiniz.

Sonuç

Telefon, tablet, bilgisayar ve televizyon gibi elektronik cihazların en önemli ve hassas bölgeleri ekranlarıdır. Bu ekranlar hasar aldığı zaman cihaz rahatsız edici bir görünüm kazanır veya kullanılmaz bir hal alır. Bu yüzden ekranların dayanıklılığını arttırmak için ekran koruyucu kullanılır.

Birçok markaya ait farklı kalite ve içeriklere sahip koruyucu ekran bulabilirsiniz. merterelektronik.com ayrıcalığı ile ihtiyacınız olan ekran koruyucuları güvenle satın alabilirsiniz. İhtiyacınıza yönelik en iyi markaların ekran koruyucularını hemen sipariş verebilirsiniz. ​​​​

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu