GenelMobilTelefon AksesuarTv Ekran Koruyucu

Ekran Koruyucu Cam Ne İşe Yarar?

Cep telefonları başta olmak üzere mobil cihazlar artık gündelik yaşamın ayrılmaz birer parçası haline geldi. Teknik özelliklerinin artmasına paralel olarak, fiyat olarak da sürekli daha pahalı hale gelen bu cihazların dikkatli bir şekilde kullanılması büyük öneme sahip. Ancak zaman zaman istenmeyen kazalar meydana gelebilmekte ve düşme, çarpma ya da daha farklı nedenlerden dolayı mobil cihazların ekranlarında kırılma ve çatlamalar görülebilmektedir. Ekran koruyucu cam bu gibi beklenmeyen durumlar karşısında mobil cihazların korunmasını ve kullanım ömürlerinin uzatılmasını sağlar.

Ekran Koruyucu Cam Nasıl Kullanılır?

Ekran koruyucu cam kullanımının bazı püf noktaları bulunur. Bu noktaların göz önünde bulundurulması, alınacak üründen beklenilen performansın sağlanmasına yardımcı olur. Her şeyden önce telefon ya da mobil cihaz modeli ile uyumlu bir cam seçilmesi gerekir. Günümüzde her ne kadar pek çok kırılmaz cam türüne ulaşabilmek mümkün olsa da doğrudan bir model için imal edilmemiş, genel kullanım amacına yönelik camların kullanılması doğru olmaz. Bu tür camlar hem cihazı tam olarak korumaz hem de ahize, kulaklık ya da ön kamera gibi donanımların kapanmasına yol açabilir. Bu yüzden de telefon modeline uygun cam seçimi yapılması gerekir. Ayrıca alınacak ürünün plastik mi yoksa cam mı olacağı da sıkça tartışılan konulara arasında yer alır. Sert plastik malzemeler, cep telefonları ve diğer mobil cihazlar için yeterince koruyucu değildir. Bu yüzden de tempered glass denilen temperli camların kullanılması önerilir. Bu camlar hem hafif hem de son derece dayanıklı bir yapıya sahiptir. Ayrıca cam olmalarından dolayı sağlık açısından herhangi bir soruna da yol açmaz. Son olarak da camın uygulaması esnasında dikkatli olunması gerekir. Doğru uygulama yapılmaması durumunda cam ile ekran arasında boşluk kalabilir ve bu boşluk ekran yüzeyinde istenmeyen bir görünümün yaşanmasına yol açabilir. Hiç hava kalmayacak şekilde camın uygulanması durumunda, cam ekranı tam olarak kavrar ve pürüzsüz bir görünüm sunar.

Ekran Koruyucu Cam Ne İşe Yarar?

Ekran koruyucu camların pek çok işlevinden söz edebilmek mümkün. Bu işlevlerin başında, ekranların düşme ve çarpma gibi durumlar karşısında korunmasını sağlamak ilk sırada yer alıyor. Zaten ekran koruyucu cam uygulaması yaptıran hemen herkes de bu camları kırılmaz özelliklerinden dolayı tercih ediyor. Ancak ekran koruyucu camların bir dizi farklı özelliklerinden söz edebilmek de mümkün:

  • Ekran koruyucu cam cep telefonlarının ya da diğer mobil cihazların temiz kalmasını sağlar. Kir, yağ ya da daha farklı etkenler kırılmaz camda kalır ve camın kaldırılmasından sonra telefon halen daha ilk günkü haliyle kalır.
  • Kaliteli ekran koruyucularda bulunan AR koruyucular, telefondan doğan UV ışınlarına daha az maruz kalınmasını ve gözlerin korunmasını sağlar.
  • Ekran koruyucular, parlak yapıları dolayısıyla telefonun kullanılmadığı durumlarda parlak ve estetik bir görünüm sunar.

Ekran Koruyucu Cam Fiyatları

Günümüzde ekran koruyucu cam konusunda büyük bir çeşitlilik olduğundan söz etmek mümkün. Ancak tüm ekran koruyucu camların aynı derecede kaliteli ve koruyucu olduğunu beklemek doğru değil. Ürün konusundaki bu çeşitlilik, aynı zamanda fiyatlar noktasında da geçerli. Ekran koruyucu cam fiyatları hakkında kesin bir rakamdan söz edebilmek olanaksız. Zira bu ürünlerin fiyatlarının belirlenmesinde etkili olan pek çok husus mevcut. Ancak ekran koruyucu cam alırken, fiyattan daha çok kaliteye odaklanılması daha önemli. Yalnızca fiyatına göre ürün seçimi yapmak, alınacak ürünün bir dizi olumsuzluğunu da kabullenmek anlamına gelir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu