GenelMobilYaşam

Ekran Koruyucu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cep telefonları, insan yaşamının ayrılmaz bir parçası haline geldi. Her geçen gün daha yeni ve işlevsel modellerin piyasaya sürüldüğü telefon sektöründe cihazlar da giderek daha hassas hale geliyor. Bu yüzden cep telefonlarının korunması büyük öneme sahip. Gün içerisinde telefonların yere düşmesi, üzerine oturulması ya da çalışma esnasında çeşitli kazalara maruz kalması ekranın kırılmasına yol açabilir. Telefonlarda ekran değişimi son derece maliyetli ve zahmetli bir iştir. Hele ki yeni nesil telefonlar göz önünde bulundurulduğu zaman durum daha da ciddi bir hal alır. Ekran koruyucu ürünleri bu türden sorunların yaşanmaması adına oldukça kullanışlı. Ekranın kaplanmasını sağlayan ve türlü tehlikelere karşı üstün koruma sağlayan bu ürünlerin pek çok türü mevcut.

Her ekran koruyucunun aynı düzeyde koruma sağladığından söz edebilmek olanaksız. Bu yüzden de ekran koruyucu seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcut. Bu hususlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Uyum: Ekran korucular her telefon modeli için ayrı ayrı imal edilir. Kullanılan telefon modeline uygun bir ekran koruyucu seçmek, sorunsuz bir kullanım açısından büyük önem taşır. Aksi halde telefonun ahizesinin kapanması ya da estetik olmayan bir görünümün ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelir.
  • Dayanıklılık: Ekran koruyucuların dayanıklı olması da göz ardı edilmemesi gereken hususlar arasında. Düşme ya da çarpma gibi durumlar karşısında maksimum direnç sağlayabilmesi için tempered glass adı verilen koruyucuların tercih edilmesi önerilir.
  • Sağlığa Zararsız: Düşük kalitede üretilen bazı ekran koruyucular, sürekli temas halinde sağlık için risk oluşturabilir. Bu yüzden alınacak ürünün sağlığa zararlı maddeler içermemesine de özen gösterilmesi gerekir.

Ekran Koruyucular Plastik Mi Olmalı?

Ekran koruyucular genellikle cam ve plastik olmak üzere iki farklı malzemede imal edilirler. Hangisinin daha kullanışlı olduğu konusundaki tartışmalara her zaman rastlanabilir. Alınacak ekran koruyucunun beklenen korumayı sağlayabilmesi adına cam daha kullanışlıdır. Özellikle ısıl işlemlerden geçirilerek dayanıklılığı arttırılmış olan tempered glass camlar, en zorlu darbelere ve çarpmalara karşı bile üstün koruma sağlar. Bu yüzden de ekran koruyucu alırken cam olanların tercih edilmesi daha doğru olur. Ayrıca cam ekrana daha iyi oturacağı için hava boşluğu kalmasını da engeller. Plastik alınacağı durumlarda da koruyucunun esnek olmaması ve sert bir yapıya sahip olması göz önünde bulundurulmalıdır.

Ekran Koruyucular Her Telefona Olur Mu?

Ekran koruyucu alırken dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri de alınacak koruyucu ile telefonun uyumlu olmasıdır. Her ne kadar standart kullanım için imal edilen ekran koruyucular bulunsa da bunlar estetik olmaması ve telefon ile tam uyum sağlayamaması nedeniyle kullanışlı kabul edilmez. Doğrudan bir telefon modeli hedef alınarak üretilen ekran koruyucularda ise durum farklıdır. Koruyucu, telefon ile tam uyum sağlar ve tüm ayrıntıları kapsar. Bu sayede de daha kaliteli korunma sağlanmış olur.

Ekran Koruyucuların Fiyatları

Cep telefonları için imal edilen ekran koruyucu modellerinin fiyatlarına dair kesin bir rakamdan söz edebilmek oldukça zor. Alınacak ekran koruyucunun kalitesi ve dayanıklılığı bu noktada en belirleyici etken. Yüksek ürün çeşitliliği içerisinden doğru ürünü seçebilmek, daha dayanıksız modellere göre bir miktar daha fazla ödeme yapmayı da zorunlu kılar. Bununla birlikte alınacak koruyucu modeli de önemlidir. Bazı telefonlar için geliştirilen koruyucu modelleri, ayrıntılarının fazla olması ya da daha belirgin özellikler nedeniyle yüksek fiyatlı olabilir. Ancak ekran koruyucu seçiminde fiyattan daha çok kaliteye odaklanılması önerilir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu