DonanımHaberler

En Çok Satılan 5 Lnb Çeşidi

Lnb’ler ile ilgili daha önce dro ve pll teknolojisi nedir? Yazısını paylaşmıştık. Bahsettiğimiz teknolojiler yeni nesil üretilen lnb modellerinde ortaya çıktı. Bugün ki yazımızda lnb hakkında genel bilgi ve en çok tercih edilen lnb çeşitlerine ve lnb fiyatlarına değineceğiz.

Öncelikle lnb nedir açıklayalım; Uydu alıcılarına önce çanak antenlerden bağlantı gelir, antenlere ise sinyaller gelir, bu sinyaller oldukça zayıftır. Bu sinyalleri güçlü bir şekilde toplamak için çanağın odağına lnb monte edilerek, bu zayıf sinyalleri güçlendirme görevi görür.

Lnb Çeşitleri

Özellikle son çıkan mag marka roket lnb ürünleriyle çeşitler bir hayli arttı. Lnb’ler tek çıkışlı ile 8 çıkışlı olmak üzere sıralanmaktadır. Çıkış tiplerinden ziyade lnb modeli öne çıkmaktadır. Birçok model olduğunu belirttiğimiz gibi yeni nesil lnb satın alırken dro ve pll teknolojisine sahip lnb tercih etmekte fayda vardır. Lnb tercih ederken de çalışma koşulları, güç tüketimi ve gürültü oranı gibi özellikleri göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. En çok tercih edilen lnb çeşitlerini sıralayacak olursak;

  • Roket Lnb
  • Slim Lnb
  • Santral Lnb
  • Universal Lnb
  • Multifeed Monoblock Lnb

Gibi birçok farklı lnb çeşitleri bulunmaktadır.

Lnb Fiyatları

Lnb ürünlerinde fiyatlar modellere göre 20 ile 100 TL arası değişkenlik göstermektedir. Eğer ki hava değişiminden dolayı zaman zaman uydu alıcınız da görüntü gitmeleri yaşanıyorsa veya yeni bir lnb ihtiyacınız varsa mag lnb ürünlerini tercih edebilirsiniz.  Yeni nesil slim roket lnb modelleri dahil bir çok lnb çeşidi bulunan Merter Elektronikte, lnb fiyatlarını ve kullanım alanınıza ve tercih edeceğiniz özelliklere göre ürünleri görüntüleyebilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/lnb-cesitleri

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu