Yazılar

En İyi Çanak Anten Tavsiyesi 2022

Merhabalar; Bugünkü tavsiye konumuz çanak anten.

Günümüz çağında hemen hemen hepimizin evinde televizyon bulunmaktadır veya yeni bir eve ilk televizyon alınır ve izlemek için uydu alıcısı sistemleri kurulur. Uydu alıcı sistemleri içerisinde bulunan en önemli parçalar arasında olan çanak antenler, yayın yapan kanalların frekanslarını, uydular ile bağlantı yaparak görüntüleri ve yayın kanallarını televizyonlara ulaştırır. Son zamanlarda artan çeşitlilik ile kullanıcılar kullanım tipine göre uygun boyut ve özelliklere sahip çanak antenleri tercih edebiliyor. Çeşitlerde ise Parabol, Offset, Flat, Multifocus olarak değişik tipte çanak antenler vardır. Tabi ki çanak anten sistemi yanı sıra ek ekipmanlarda alınması gerekiyor. Bunlardan önemli olanları, lnb, anten kablosu, f konektör vb. ürünlerdir.

Satın alacağınız çanak anten ne kadar özellikleri donanımlı ve kaliteli olursa o kadar iyi ve kesintisiz sinyal alınabilir. Özellikle kış aylarında ve Anadolu tarafında bazı kesimlerde, karlı ve yağmurlu havalarda sinyal zayıf ve yayın donmaları gibi sorunlar ile karşılaşmamak için mutlaka kaliteli bir marka tercih edilmelidir.

Bir diğer etken ise kuvvetli rüzgarlar, özellikle yüksek binalarda ve kış aylarında artarak çanak anteni sarsarak, sağlıklı yayın ve sinyal almayı engeller ve antenlerin ömürleri de kısalır. Tam bu noktada delikli çanak anten kullanımı doğru isabet olacaktır. Anten üzerinde bulunan hava geçiş delikleri ile esen rüzgarlarda daha az sallanması sağlanır. Böylelikle kötü hava şartlarında yayın gidip gelmeleri en aza indirgenir.

En İyi Çanak Anten Modelleri

Öncelikle kullanım alanına ve alacağınız yayın kalitesini belirleyerek çanak anten seçmelisiniz. Ülkemizde en sık kullanılan çeşitler 90 – 120 Cm arası Ofset olan modellerdir. Sizlere tavsiyemiz Hd yayın izliyorsanız minimum 85 Cm ve üstü bir anten tercih etmelisiniz. Eğer ki Sd kalitesinde yayın alıyorsanız 70 Cm de yeterli olacaktır. Gelelim çanak anten tavsiyesi konusuna, tavsiye vereceğimiz marka ”MAG” kaliteli gövde yapısı, özellikleri ve delikli çeşitleri ile kullanıcıların rahatlıkla tercih edebileceği bir marka oldu son yıllarda.

  1. Mag 90 Cm Ofset Delikli Çanak Anten

Ofset tipinde olan Mag çanak anten dayanıklı gövde yapısı ile
0.55-0.60 mm sac kalınlığına sahip. Delikli yapıya sahip olan anten Hd yayınlar için rahatlıkla tercih edilebilir.

Mag 90 Cm Ofset Delikli Çanak Anten

2. Mag 70 Cm Ofset Çanak Anten

70 Cm boyutundaki çanak anten dayanıklı 0.5 mm sac kalınlığına sahip.
40 mm Lnb tutucu çapı ve 20 x 20 mm odaklama ile >%81 verim ile çalışmaktadır.

3. Mag 120 Cm Ofset Çanak Anten

120 Cm galvaniz ofset çanak, 0.7 mm sac kalınlığı ile 190Km/h rüzgara dayanıklı bir yapıya sahip. Paslanmaz gövdesi ile uzun yıllar gövdesini koruyabilir. Anten kazancı ise 41.5 dB. Aynı özelliklerde çanağın delikli modeli de bulunmaktadır.

Tavsiye verdiğimiz tüm çanak anten fiyatlarına ve daha fazla modele aşağıdaki bağlantıdan hemen ulaşabilir, hesaplı fiyatlar ile Merterelektronik.com üzerinden satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/canak-antenler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu