Cami Ses SistemleriProfesyonel Ses SistemleriYazılar

En Uygun Kablosuz Telsiz Mikrofon Tavsiye ve Fiyatları

Merhabalar,

Bugün ele alacağımız başlık kablosuz telsiz mikrofonlar. Daha önce telsiz mikrofon modelleri başlığında bir yazı paylaşmıştık. Bugün tavsiye niteliğinde ve çeşitlerine ve genel özelliklerine değineceğiz. Son yıllarda teknolojinin de gelişmesi ile birlikte kablosuz telsiz mikrofon kullanımı yaygınlaştı. Artık mikrofon kabloları ortadan kalktı yerini kablosuz frekanslar ile iletim sağlayan mikrofonlar yer aldı. Günlük yaşamda, konferanslarda, camilerde, düğünlerde, konserlerde, eğitim merkezlerinde kullanılan telsiz mikrofonlarda kendi alanında çeşitlere ayrılmaktadır. Bunlar el, yaka, headset olarak değişmektedir. Kullanım alanına ve amacına göre tek olarak veya set olarak alınabilmektedir.

Kablosuz mikrofon çeşitleri

Kablosuz telsiz mikrofon önerisi bulunmadan önce kısaca alınırken dikkat edilmesi gerekilen özelliklerinden bahsedelim. Telsiz mikrofon çeşitlerine bakarken mutlaka karşımıza UHF-VHF, Frekans aralığı – tepkisi, hassasiyet, wifi çekim kapasitesi gibi özellikler çıkar. Bunlardan başlıca değinmemiz gerekeni Uhf ve Vhf mikrofon çeşitleridir. VHF telsiz mikrofonlar avantajı  kısa ve orta frekans dalgalarında dışarıdan gelen gürültüleri azaltmasıdır. Çok performanslı bir ürüne ihtiyacınız yoksa ekonomik fiyatlara sahip olan VHF telsiz mikrofon satın alabilirsiniz. UHF açılımı (Ultra High Frequency) band tipi, VHF frekans aralığının bittiği yerde devreye giriyor yani 300MHz ila 3GHz frekans aralığını kapsar. UHF telsiz mikrofonlar hassas işlerinizde kullanmak için oldukça uygun bir üründür. VHF modeline göre oldukça performanslı, ses yalıtımı iyi, çekim mesafesi yüksek bir telsiz mikrofon tipidir. Örneğin cami için telsiz mikrofon almaya karar verdiğinizde tercih edebilirsiniz.

Kablosuz Telsiz Mikrofon Tavsiye

Son yıllarda birçok markanın farklı modelleri satışa sunması ile birlikte tercih edilebilir ürün çeşitliliği arttı. Telsiz mikrofonlar, el için, yakaya takılan modeli ve kafa bandı şeklinde headset vb. modellere ayrılmaktadır. Bu ürünlerin bir arada toplandığı kablosuz telsiz mikrofon seti de yaygın olarak satılmaktadır. Aşağıda listelediğimiz çeşitlerden özelliklerine ve kullanım alanlarına göre tercih edebilirsiniz.

  1. Magicvoice MV-1200YE Çift Tunerli Kablosuz 1 El-1 Yaka Telsiz UHF Mikrofon

Çift tunerli olan kablosuz telsiz mikrofon, 685-700 MHz frekans aralığı, 100 metre Wifi çekim kapasitesi ve Uhf özelliğine sahip. 1 yaka 1 el olan telsiz mikrofon seti rakiplerine kıyasla hesaplı fiyatı ve üstün özellikleri ile öne çıkıyor. Set, camilerde, eğitim merkezlerinde ve açık alan kullanımlarında rahatlıkla tercih edilebilir.

Magicvoice MV-1200YE Çift Tunerli Kablosuz 1 El-1 Yaka Telsiz UHF Mikrofon

2. Magicvoice MV-1303Y Kablosuz 1 Yaka+1 Headset Telsiz Mikrofon

1 Yaka – 1 Headset ile oluşan telsiz mikrofon seti, parazitsiz ses teknolojisi ile 677-686 Ghz frekans aralığında çalışıyor. Alıcı üzerindeki lcd ekran ile frekans değerleri görülebiliyor. Konferanslarda, Cafe vb. mekanlarda kullanım için tercih edilebilir.

Magicvoice MV-1303Y Kablosuz 1 Yaka+1 Headset Telsiz Mikrofon

3. Magicvoice MV-1301E Kablosuz 1 El Mikrofon

Uhf özelliğine sahip kablosuz mikrofon 500-980MHz frekans aralığında PLL teknolojisi ile çalışmaktadır. Yaklaşık 1 saatlik şarj ile 6 saat kullanım sunmaktadır.

Magicvoice MV-1301E Kablosuz 1 El Mikrofon

Kablosuz Telsiz Mikrofon Fiyatları

Tıpkı telefon, bilgisayar ürünlerinde olduğu gibi kablosuz telsiz mikrofon fiyatları özelliklerine ve setlerde bulunan ürünlere göre değişkenlik göstermektedir. Piyasada 200 – 5000 lira arası modeller bulunmaktadır. Yukarıda tavsiye verdiğimiz fiyat/performans telsiz mikrofon çeşitlerini kullanım alanınıza göre hesaplı fiyatları ile tercih edebilirsiniz. Tavsiye verdiğimiz tüm çeşitlerin uygun fiyatlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilir, hemen satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/telsiz-mikrofonlar

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu