Güvenlik Kameraları

Güvenlik Sistemleri

Ev veya iş yerlerinin olası hırsızlık, sabotaj olaylarında korumak amacıyla güvenlik sistemleri kurdurulması gerekir. Kurulan bu sistemler ile hırsızların eylemlerinin gerçekleştirilmesinin önüne geçilir. Teknolojide gerçekleşen yeniliklerle birlikte yüksek çözünürlükte görüntü aktarımı yapan güvenlik kameraları suçluların eşkâl tespitinin yapılması ve adli süreçte kullanılarak cezalandırılmasını sağlamda büyük rol alır.

Güvenlik sistemleri sadece kameralardan oluşan sistemler değildir. Kapı alarm sistemleri, oto alarm sistemleri, yangın alarm sistemleri ve otomatik kilitleme sistemleri de güvenlik sistemleri arasında yer alır.

Güvenlik Sistemlerinin Caydırıcı Etkisi

Hırsızlık veya yasa dışı eylemler gerçekleştirmek amacıyla iş yeri veya konutlara girmek isteyenlerin ilk dikkat ettiği husus girmeyi planladıkları yerde kamera olup olmadığıdır. Kamera varlığını gören suç işleme eylemindeki kişiler ya bu eylemlerinden vazgeçiyor ya da kameraya yakalanmamak için kendilerini kamufle etmek için özel bir çaba gösteriyor. Görüldüğü özere kameranın varlığı bile tek başına hırsızları caydırmaya yetiyor.

Neden Güvenlik Kamerası Taktırmam Gerekir?

Bugün bir iş yerine hırsız girmesi ve hırsızlık eylemini gerçekleştirmesi milyarlarca zarar anlamına gelir. Yine evde bulunan değerli eşyaların çalınması aile bütçesini sarsan bir durum olarak karşımıza çıkar. En önemlisi güvenlik sisteminin olmadığı ve aile bireylerinin evde olduğu zamanda eve giren hırsız yakalanma korkusuyla aile bireylerine zarar verebilir.

Başta hırsızlığın önlenmesi veya hırsızların yakalanması amacıyla kamera taktırılması elzem bir durumdur. Diğer taraftan işlenen suçların aydınlatılması ve genel güvenliğin sağlanması içinde güvenlik kamerası takılması gereklidir.

Güvenlik Sistemleri

Güvenlik Sistemlerinden Alınan Görüntü Mahkemede Kullanılır Mı?

Güvenlik kamera uygulaması yapılan yerlere “burası güvenlik kamerası ile 7/24 denetlenmektedir” şeklinde uyarı yazısı yazılması, hem caydırıcı olması hem de görüntülerin sorunsuz şekilde adli süreçte kullanılması açısından önemlidir. Alınan görüntülerde şahısların kimlikleri tespit edileceği gibi hırsızlık eylemini nasıl gerçekleştirdikleri de açıkça görülebilir ve dava dosyasına eklenebilir.

Kamera Çeşitleri Nelerdir?

Kamera Çeşitlerini şöyle sırlayabiliriz;

  •  AHD kameralar
  •  Ip kameralar
  •  HD-TV kameralar
  •  Araç kameraları
  •  Fotokapan kameralar-
  •  Bebek Wifi kameralar
  •  Vida tipi mini kameralar
  •  Dome kameralar
  •  Mobese kameralar

Kameralar kullanım yerine göre dış mekan ve iç mekan olmak üzere iki ana sınıfta gruplandırılır. Dış mekân kameralar dışarıda kullanıldığından olumsuz hava koşullarına dayanıklı olması beklenirken, iç mekan kameralarında iç ortamda kullanıldığında daha estetik yapıda olması tercih edilir.

Kameralar görüntüyü alma ve kayıt cihazına aktarma görevini üstlenen güvenlik sistemlerinde yer alan en önemli ekipmanlar arasında yer alır. Bu itibarla kameranın kaliteli ve gece görüşlü özellikte olması son derece önemlidir.

Güvenlik Sisteminin Bileşenleri Nelerdir?

Güvenlik sistemlerinde yer alan bileşenleri şöyle sıralayabiliriz;

  •  Güvenlik kamerası
  •  Görüntülerin kaydedildiği kayıt cihazı
  •  Güç kaynağı
  •  Erkek dişi konnektörler
  •  Power kablo
  •  CCTV kamera kablosu
  •  İp kameralar için Ethernet kablosu
  •  Kamera ayakları
  •  Kamera mikrofonları
  •  Dış mekan kamera montaj kutuları

Kamera sistemlerinin sağlıklı çalışabilmesi için bu bileşenlerin işin uzmanı kişilerce montajının yapılması son derece önemlidir. Doğru konumlandırılamayan kamera veya eksik bileşen ile sağlıklı görüntü almak pek mümkün değildir.

Suç eylemi gerçekleştikten sonra ilk arayış içerisine girilen durum güvenlik sisteminin olup olmadığı konusudur. Burada suçu kimin ve nasıl işlendiğine ilişkin veri elde etme profesyonel ekipler tarafından montajı yapılan güvenlik sistemleri incelenerek sağlanır.

Fotokapan Nedir?

Gerek güvenlik sistemlerinde gerekse girilemeyen tehlikeli safari alanlarında üzerinde bulunan PIR hareket sensörü sayesinde sabitlendiği noktada hareket olması durumunda fotoğraf veya video kaydına başlayan aynı zaman kamufle olma özelliğindeki görüntü alma ekipmanları fotokapan olarak tanımlanır.

Güvenlik Sistemleri

Fotokapan Ne Amaçla Kullanılır?

Özellik ormanlık alanlarda canlı hareketini izlemek ve kaydetmek için tasarlanan bu kameralar, evlerde veya iş yerlerinde de hareket oluğunda, çekime başlama veya anlık olarak arama yaparak bildirimde bulunma özelliği ile güvenliği sağlamda kullanılan kameralardır.

Fotokapan Çeşitleri Nelerdir?

Bu kamera çeşitleri şöyle;

  •  HH-632V2 16 MP 1080P 42 Ledli 120° Fotokapan PIR Sensörlü Kamuflaj Kamera V2​​​​​​​
  •  2.36” 16 MP 1080P 38 Led PIR Sensörlü Fotokapan Kamuflaj Kamera
  •  KH-765 30 MP 1080P 4 Led PIR Sensörlü 4G Kamuflaj Kamera
  •  KH-753 48 MP 1080P 40 Led PIR Sensörlü Wifi Kamuflaj Kamera
  •  HH-666 2.31” 48 MP 1080P 45 Led Pır Sensörlü Kamuflaj Kamera
  •  HH-632 Fotokapan 16 MP 1080P 42 Ledli 120° PIR Sensörlü Kamuflaj Kamera

Bu kameralar genellikle zorlu şartlarda profesyonel çekimler amacıyla kullanılır. Ayrıca bu kameralar hareket dayalı uyarı ve görüntü elde etmede kullanım yeri bulur.

Güvenlik Sistemi Fiyatları Ne Kadardır?

Kamera sistemlerinin fiyatları sistemde kullanılacak kamara miktarı ve kullanılacak kayıt cihazsının kapasitesine göre değişiklik gösterir. Piyasada ekonomik olarak satılan birçok kamera modeli bulunur. Bu kameralar net görün alamayan gece görüşsüz basit kameralardır.

Basit kameralarla alınan görüntülerde kişi kimliğini tespit etmek nerdeyse imkansızdır. Araç plakası veya modeli okunamaz. Güvenlik işi hata kabul etmeyen ve telafisi olmayan bir iştir. Bu nedenle güvenliği zafiyete uğratacak kalitesiz malzeme ve işçilik kullanımından kaçınılmalı bu iş profesyonel kuruluşlara bırakılmalıdır.

Güvenlik Sistemlerinin Kurulumunda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Güvenlik sistemleri asayişi sağlamada önemli görevler üstelenen ekipmanlardır. İşlenen birçok asayiş olayları güvenlik sistemleri tarafından alınan görüntüler sayesinde açığa kavuşturulur. Olaylar sonrası delillerin toplanması suç işleyen şahısların eşkâlinin tespitinin yapılması ve bu şahısların cezalandırılması elde edilecek sağlam verilere göre yapılabilir.

Bu nedenle güvenlik sistemlerin kurulumunda bilinen yerden kaliteli malzeme satın almak son derece önemlidir. Sistemin doğru ve düzgün çalışması da önemli bir ayrıntıdır. Doğru ekipmanlar kullanılarak yerinde yapılacak keşifle uygulama yapıldığında güvenlik sistemlerinin sorusuz şekilde çalışması sağlanır. Bu itibarla kamera sistemlerinin kurulması asla şansa bırakılmamalı işin uzmanı kurumsal yapıdaki kuruluşlara yaptırılması gerekir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu