GenelHaberlerMobil

HarmonyOS: iOS ve Android ‘e Rakip Yeni Sistem!

Geçtiğimiz yıllarda duyurulan ve uzun sürelerdir Huawei tarafından geliştirilen HarmonyOS bugün resmi olarak pandemi koşullarından ötürü online olarak gerçekleştirilen etkinlikte tanıtıldı. HarmonyOS işletim sistemi sayesinde Huawei cihazları için bir ev haline geldi. Bu işletim sistemi saatten televizyona kadar neredeyse tüm cihazlar tarafından kullanılacak.

Bir teknoloji devi olan Huawei, etkinliğin başlangıcında tanıttıkları HarmonyOS işletim sisteminin önünde uzun bir süre olduğunu ve kusursuz bir hale gelebilmesi için 20 yıla yakın süre olduğunu belirttiler.

Tüm Cihazlarda Kullanım Sağlanabilecek!

HarmonyOS işletim sistemi bilgisayar, telefon, televizyon gibi tüm akıllı cihazlar tarafından destekleniyor ve tüm platformlarda da görünüm/tasarım aynı. Bir cihazdan farklı bir cihaz platformuna geçtiğiniz taktirde kullanımda bu sayede zorluk çekilmeyecek.

HarmonyOS işletim sisteminin tasarımı Android ve iOS işletim sistemlerinden izler taşıyor. Uygulama kapatma, simgeler gibi çoğu tasarım iOS ve Android işletim sistemlerinden iz taşıyor.

HarmonyOS | Merter Elektronik

Huawei HarmonyOS ‘u Zorunlu Tutmuyor!

Huawei cihazına sahip olan kullanıcılar HarmonyOS işletim sistemine geçmek için zorlanmayacak. İsteyen kullanıcılar yeni işletim sistemi olan HarmonyOS‘a geçiş yapabilecekken tam tersi istemeyen kullanıcılar eski işletim sistemini kullanmaya devam edebilecek.

HarmonyOS ‘ta Düşük Sistem Gereksinimi!

Teknoloji devi olan Huawei, HarmonyOS işletim sisteminin diğer kullanımda olan rakip işletim sistemlerine kıyasla daha az depolama yeri işgal ettiğini ve daha düşük sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu