Ev ElektroniğiGenelYaşam

Eskimeyen Nostaljik Radyolar

Keyif veren, bizleri geçmiş anılarımıza götüren bir deneyimin dışında, iyi bir dekoratif ürün olan nostaljik radyolar, kısa zamanda hayatımızın güzel bir parçası oldular. Yediden yetmişe her yaştan insan tarafından yoğun talep gören diğer adıyla eskitme radyo modelleri, uygun fiyat ve çeşitliliğiyle tercih ediliyor. Boyut, renk, tasarım ve içerdiği özelikler bakımında farklılar gösteren nostaljik radyolar, zevk sahibi insanların vazgeçilmezi durumunda.

Peki nostalji nedir? Neden son zamanlarda bu trendin içindeyiz? Bugün yazımızda nostaljik radyolar, nostaljik radyolar model ve markalar ve nostaljik radyo fiyatlarıyla ilgili bilgiler vereceğiz.

Nostalji Nedir?

Dilimize Fransızca’dan geçen nostalji kelimesi, Fransızca nostalgie “Sıla hasreti, eskiye duyulan özlem” sözcüğünden alıntıdır. Tdk’ya göre ise; ”Geçmişte kalan güzelliklere olan özlem duygusu ve bu duygunun baskın bir duruma gelmesi, geçmişseverlik, gündedün” diğer anlamı ise ”Değişime karşı duyulan korku sonucu geçmişe sığınma duygusu, geçmişseverlik, gündedün” demektir.

Nostaljiyi Neden Sever İnsanlar ?

Yukarıda belirtildiği gibi eskiye ve geçmiş güzel günlere özlem duymanın yanında bir melankolinin ürünüdür bu durum. İnsanların bir kısmının anlayamayacağı bu hal bazıları için vazgeçilmezdir, yaşam demektir. Geleceğin ütopyasını kurarken, elinde kalan geçmişin odalarında kalmak ve sınırsız düşüncenin ardında bıraktığın bir andan haz almak,
belki de insanın nostaljiyi sevmesinin onun içinde yaşamı bulmasının sebebi budur.


“Keder ve mutluluk gibi, nostalji de evrensel bir duygudur. Bu hissi tüm ırklardan, tüm kültürlerden ve tüm yaştan insanlar paylaşır. Her ne kadar aynı geçmişi paylaşıyor olmasak da, hepimiz geçmişe yönelik karşı konulmaz bir nostalji hissederiz.” 

Lauren Martin


İnsanlar düşünce ve özlemlerini genel anlamda yüreklerinde ve aklında hissetseler de bu durumları anımsatacak bir obje ararlar. Kimi hayatında önemli birinin bir eşyasını, kimi ona söylediği bir sözü kimisi ise bir anın görüntüsünü saklar. Kimisi ise bunu fiziksel bir objeye bağlar. Genel anlamda taşınabilen fiziksel özellikli objelere baktığımızda ”Nostaljik Radyoların” açık ara önde olduğunu görüyoruz. Geçmişi yaşayan, televizyon ve benzeri ürünlerin çok yaygın olmadığı dönemlerde, radyo başında haber dinlemenin, maç ve benzeri organizasyonları dinlerken heyecan içinde kalmanın, sevdiği biriyle bu radyolarda en güzel şarkıları dinlemenin tadını alan insanlar için bilinen bir şeydir. Bu durumu büyüklerinden dinleyen, tv filmlerinde öğrenen yeni nesiler için ise merak edilen bir şey.

Gelin bu açıklamalardan sonra nostaljik radyoların özelliklerine ve fiyatlarına gelelim. 🙂

Nostaljik Radyo Teknik Özellikleri

Dayanıklı malzeme ve günümüz teknolojik imkanlarıyla donatılan nostaljik radyolar, pilli olmasının yanı sıra şarj olma özelliğiyle uzun süre kullanım sağlar. Piknik ve benzeri organizasyonlarınızda taşıyabilir, gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Uzun süreli pil ömrü ile sizi yarı yolda bırakmaz. Kesintisiz müzik keyfinin tadını çıkarttırır. Değerli anlarınızın keyfine keyif katar.

Nostaljik radyonuzun uzaktan kumandası ile konforunuzu bozmadan radyonuzu ayarlayabilir, dilediğiniz program ve müziği dinleyebilirsiniz. Nostalji Radyo modelinizin fm / am ayarlarını kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca mp3, sd, usb, aux, bluetooth teknolojileriyle de deneyiminize keyif katarsınız. Belirtilen özellikleri sayesinde geçmiş ve geleceğin harmanı olan bu ürünler gençler tarafından da yoğun ilgi ile karşılaşıyor.

Nostaljik Radyo Tercihleri

Farklı renk ve tasarım çeşitliliğiyle bulunduğunuz yere yeni bir soluk verebilirsiniz. Nostaljik radyo renklerinizi Pembe, mavi, kahverengi ve daha fazla renk seçeneklerimizle zenginleştirip, dekorasyonunuza uygun uyarlayıp evinizi, ofisinizi daha farklı bir ahenke sokabilirsiniz. Antika Radyonun ahşap görüntüsünün ardında yatan doğalık ve eski zamanların büyüsü sizi ve misafirlerinizi geçmişe götürürken, kırk yılık hatırın dili kahvelerinizi keyifle yudumlayabilirsiniz.

Sayfamızda yer alan, Nostaljik Radyolar kategorisinde ; Magicvoice, Everton, Meier, Technomax nostaljik radyo marka ve modellere erişebilirsiniz. Kolay ve eğlenceli bu deneyimden sonra sevdiklerinize nostaljik radyo ürünlerimizi hediye edebilir ve gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirisiniz.

Nostaljik Radyo Fiyatları

Farklı marka ve modeller, ürünlerin boyut, tasarım ve özelliklerine göre nostaljik radyoların fiyatlarında değişim göstermektedir. Herkesin bütçesine uygun alternatif nostaljik radyo modelleri merterelektronik.com online satış sayfamızda yer almaktadır.

https://www.merterelektronik.com/kategori/nostaljik-radyo

>Radyolu solar aydınlatma cihazları yazımıza da göz gezdirebilirsiniz.

https://blog.merterelektronik.com/solar-aydinlatma-sistemleri-hakkinda-powermaster/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu