Yazılar

Ledli Lnb Nedir? Gerçekten Faydalımı?

Bugün Lnb çeşitlerinde ele alacağımız konu ledli lnb çeşitleri olacak. Daha önce Roket Lnb Nedir? Avantajları Nelerdir? Başlıklı yazımızda roket lnb çeşitlerine değinmiştik. Öncelikle standart Lnb nedir? Konusuna tekrardan değinecek olursak.

Açıklayalım; açılımı Low Noise Block, türkçesi Düşük Gürültü Kütlesidir.  Uydudan gelen yayınları alabilmek için  antenin odak noktasına gelen yüksek frekanslı sinyallerin üzerinde işlem yapan ilk donanım birimidir. Uyduya gelen ilk sinyaller çanakta toplanır odak noktasında topladıktan sonra lnb ye yansıtır. Lnb odak noktasından ne kadar iyi bağlantı alırsa, o kadar iyi sinyaller toplar ve Lnb sinyalleri uydu alıcısına aktarır. Lnb teknolojileri ikiye ayrılmaktadır. Bunlar Dro VE Pll teknolojileridir.

Lnb lerde DRO VE PLL Teknolojisi Nedir? başlıklı yazımızı okuyarak, detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Lnb Çeşitleri

Son yıllarda universal lnb modelleri kullanıcıların tercihinde oldu. Universal lnb standartlardan hariç santraller de kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra Türkiye’de ilk Merter Elektronik tarafından satışa sunulan ledli lnb çeşitleri tercih edilmeye başladı. Mag markası ile satışta olan lnb’ler tekli, çiftli ve dörtlü olarak satılmaktadır.

Mag Ledli Lnb Nedir?

Standart lnb çeşitlerinden farkı üzerinden led gösterge bulunması. Bu led gösterge sayesinde uydu cihazı ile lnb bağlantısının sağlam bir halde olduğunu anlayabilirsiniz. Aksi bir temassızlık da, anten kablosu kopukluğunda veya olası bir paslanma arızasında bilgi verir. Bu özelliği ile uydu sistemleri kurulumu yapan kişilere hızlı bir şekilde sorun kaynağı tespit etmesine fayda sağlar. Ayrıca ledli lnb çeşitlerinde 3D ve 4K uyumu da vardır. Örnek olarak mag tekli ledli lnb modelinin teknik özellikleri aşağıdadır.

  • Tek Çıkışlı Universal LNB
  • Giriş: 10,7 ~ 12,75 Ghz
  • Çıkış: 950-2150 Mhz
  • L.O.Low Band : 9,75 Ghz
  • L.O.High Band : 10,6 Ghz
  • Dönüşüm Kazancı :65 dB
  • Gürültü Seviyesi : 0.1 dB

Tüm ledli lnb fiyatlarına ve çeşitlerine Merterelektronik.com üzerinden ulaşabilir. Aşağıdaki bağlantıya da direk giderek hesaplı fiyatlarla hemen satın alabilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/lnb-cesitleri

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu