Kumanda Çeşitleri

Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?

Günümüzde pek çok elektronik cihazın çalıştırılmasında kullanılan akıllı kumanda nasıl sıfırlanır? Konusu merak edilmektedir. Son teknolojinin ürünü olarak uydu alıcısı veya TV gibi diğer elektronik cihazları kontrol etmek için sıklıkla tercih edilen akıllı uzaktan kumanda kullanımı son yıllarda daha da artmıştır.

Ancak akıllı kumanda nasıl ayarlanır, akıllı kumanda nasıl kodlanır ya da kodlanan akıllı kumandalar nasıl sıfırlanır gibi sorular da merak edilmektedir. Her cihazın, satın alındığında kutusundan çıkacak olan orijinal bir uzaktan kumandası vardır ancak daha işlevsel, daha kullanışlı ve aynı anda birden fazla cihazı kontrol etmeye yarayan akıllı kumanda teknolojisi daha fazla tercih konusudur.

Akıllı Kumanda Nedir?

Günümüzün son teknoloji ürünlerinden olan ve aynı anda evinizdeki tüm elektronik cihazları kontrol etmeye yarayan akıllı kumanda teknolojisi büyük kolaylık sağlamaktadır. İnsanlar evlerinde televizyon, uydu cihazı, müzik seti ve DVD player gibi birden fazla elektronik cihazı kullanırlar ve her biri için ayrı ayrı kumandanın olması karmaşıklığa da neden olmaktadır.

Söz konusu bu orijinal cihaz kumandaları yerine tercih edilen akıllı kumanda tüm cihazların kontrolünü sağlarken büyük avantajlar da sunar. Bu cihaz kutularından çıkan orijinal kumandaların zarar görmesi veya kaybolması durumunda da tercih edilen akıllı uzaktan kumanda cihaz karmaşasını ve görüntü kirliliğini de önler.

Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?
Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?

Akıllı Uzaktan Kumandanın Kodlanması Nasıl Yapılır?

Akıllı uzaktan kumandayı sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için, kontrolü yapılacak olan cihazın kodlarının girilmesi ve ayarlarının tam olarak yapılması gerekmektedir. Örneğin televizyon için kullanılacaksa televizyonunuzun markasına göre uygun olan kod numaralarının cihaza tanıtılması gerekir.

Aynı anda birden fazla cihazı da tanıtarak kullanma imkanı veren akıllı kumandaların ayarlanması için söz konusu her cihazın bir kod numarası bulunmaktadır. Bu numaraları cihazın kitapçığından ya da markasının internet sitesinden de bulabilirsiniz.

Akıllı kumandada kodlama yaparken, öncelikle kumanda ayarından ilgili cihazı seçmeniz gerekecek. Cihaz seçimini yaptıktan sonra kumanda üzerinde bulunan kod ekleme tuşuna basacaksınız ve kumanda üzerinde kırmızı ışığın yandığını göreceksiniz. Kumandanın kırmızı ikaz lambası yandıktan sonra seçtiğiniz cihazın kod numarasını tuşlayarak ok tuşuna basacaksınız. Kodu onayladıktan sonra kırmızı ikaz ışığının sönmesi gerekiyor.

Akıllı kumandanın ayarını yaparken seçtiğiniz cihazı yüklemek için şu işlemlerin sırasıyla yapılması gerekiyor;

  • Akıllı uzaktan kumandadan cihaz seçimini yapın ve kodunu girin
  • Girilen kod numarasını onaylayın ve kırmızı ışığın sönmesini bekleyin
  • Cihaz ayarlarını dikkatli şekilde tamamlayın

Bu işlem basamaklarının tamamlanmasının ardından cihazın yeni akıllı kumandası kullanıma hazır hale gelecektir.

Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?
Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?

Akıllı Kumandanın Sıfırlanması Nasıl Yapılır?

Akıllı kumanda ile kullandığınız televizyonu değiştirdiğinizi ve yeni bir televizyon aldığınızı düşünün, bu yeni televizyonda da aynı kumandayı kullanmanız mümkün. Ancak yeni televizyonda aynı kumandayı kullanabilmek için eski televizyon için girilen kod numarasının sıfırlanması ve yeniden ayar yapılması gerekmektedir.

Akıllı kumandanıza daha önce girilen kodları sıfırlamak için, geri yüklemek istediğiniz düğmeyi sürüklemeniz ve istediğiniz cihazı seçmeniz gerekir. Bu yöntem ile uzaktan kumandaya önceden kurulmuş olan tüm cihazları tamamen sıfırlayabilirsiniz.

Akıllı kumanda ayarlarını ve kodlarını tamamen sıfırlamak için KOD düğmesine yaklaşık 2 saniye basılı tuttuğunuzda kırmızı ışığın yanıp söndüğünü göreceksiniz. Kırmızı ikaz ışığı yanıp söner haldeyken dört tane sıfırı tuşlamanız gerekiyor. Yapacağınız 0000 tuşlamasının ardından yanıp sönen ışık tamamen sönecektir. Kırmızı ikaz ışığının sönmesi kumandanın sıfırlanması anlamına gelir. Artık yeni cihazınız için yeniden kod yükleyebilir ve ayarlarını tamamlayabilirsiniz.

Akıllı Kumanda Ne İşe Yarar?

Akıllı uzaktan kumanda teknolojisi evlerde ve iş yerlerinde birden fazla kumanda kullanımı yerine tek bir kumanda ile birden fazla cihazı kontrol etmenizi sağlar. Çok fonksiyonel olarak bir çok avantajı sağlayan akıllı kumanda teknolojisi uygun ayarlama ve kod girme işlemi ile evinizdeki kumanda kalabalığından sizi kurtarır. Ayrıca cihazlarınızın orijinal kumandalarının yıpranmasını, kırılmasını ve kaybolmasını, onları saklayarak önleyebilirsiniz.

Akıllı Kumandanın Teknik Özellikleri Nelerdir?

Adından da anlaşılacağı gibi, akıllı kumanda teknolojisi, akılı olarak çalışır ve birçok cihazı tanıyarak kontrol edilmesini sağlar. Bu cihazlara akıllı kumanda denir çünkü tek bir cihaz için değil aynı anda dilediğiniz kadar cihazın kontrolü için ideal olarak kullanılır.

Günümüz teknolojisi bir süredir insanlar için yenilikler geliştirmekte ve bu yenilikleri insanlara açık hale getirmiştir. Amaç, kullanıcıların kolaylık, güven ve değişim taleplerini karşılamaktı. Otomasyon sistemleri ve otomatik kapı açma kapama sistemlerinin yaygınlaşması nedeniyle günümüzde bu uzaktan kumanda sistemlerini birçok alanda kullanıyor.

Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?
Akıllı Kumanda Nasıl Sıfırlanır?

Akıllı Uzaktan Kumanda Nasıl Kurulur?

Akıllı kumandanın istediğiniz cihazın kontrolünün yapılması için öncelikle kumanda kurulumunun yapılması gerekmektedir. Kumandanın hafızasına gerekli cihaz kod numarasını girip doğruladıktan sonra artık kumanda kullanıma hazır hale gelecektir. Kumanda kurulumu için kumandanın üzerinde bulunan numerik tuşlarını kullanarak dört tane 1 tuşuna basılmalıdır.

Sayı tuşlarını kullanarak 1111’i aradığınızda kırmızı ışık yanıp sönmeye başlar bunun ardından akıllı uzaktan kumandayı yapılandırmak istediğiniz cihaza doğrultmanız gerekecek. Bunun ardından da CODE butonuna 2 saniye süreyle basılı tutulduğunda kırmızı ışık söner ve kumanda kullanıma hazır hale gelir.

Akıllı Kumanda Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Akıllı Uzaktan Kumandayı kullanmak için yukarıda bahsedildiği gibi ayarlamanın yapılması ve istenilen cihazın kod numarasının girilerek tanıtılması gerekmektedir. Ancak her ne kadar doğru ayarlar yapılsa bile kumandadan istenilen performansın alınabilmesi için, kumanda satın alırken dikkat edilmesi gereken konular vardır.

Ev ya da iş yerlerinizde kullanmak için bir akıllı kumanda almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken konuların başında şunlar gelir;

  • Aldığınız kumandanın TV ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmelisiniz
  • Alacağınız kumandanın kullandığınız marka ve modelleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmelisiniz
  • Satın aldığınız kumandanın uygun olan tuş kombinasyonuna sahip olduğundan emin olmalısınız
  • Kumandanın birden fazla cihazı çalıştırma özelliği, marka uyumu ve teknik özelliklerine dikkat etmelisiniz

Tüm bu detaylar dikkatlice düşünüldükten ve TV’nin tüm özellikleri belirlendikten sonra, ihtiyaç ve ihtiyaçlarınıza uygun bir TV kumandası bulmanız mümkün.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu