Oto Ses ve Görüntü

Araç İçi Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?

Arabanızla seyir halindeyken karşınıza çıkabilecek her türlü ayrıntıyı kaydedebilir ve birçok özel görüntü yakalayabilirsiniz. Trafik kazaları da araç içi kameralarla kaydedilebilir ve delil olarak da kullanılabilir. Ancak pek çok kullanıcı araç içi kamera ayarları nasıl yapılır? Konusunda yeterli bilgiye sahip olmak istiyor.

Yaşayabileceğiniz trafik kazaları, trafikte yaşanan diğer olaylar da en iyi şekilde ayarlanmış olan kameralarla kaydedilebilir ve trafik raporlarında da delil olarak kullanılabilir. Ayrıca, yol boyunca kameralar çekim yaparken, gezi anılarınızı yakalayabilir ve çekimler sırasında meydana gelen olağanüstü olayları da kaydedebilirsiniz.

Araç İçi Kamera Nedir?

Araç aksesuarlarından biri olan araç içi kameraları, seyir halindeyken bir aracın fotoğrafını çeken ve hatta uzaktan izleme sağlayan bir kamera türüdür. Bu kameralar ayrıca bir SD kart veya uzaktan erişim seçeneğine sahiptir. Resim kalitesini artıran kamera özellikleri sayesinde resimler daha net çekilir. Depolama alanından tasarruf etmek için eski fotoğrafları silen bir döngüdür. Ayrıca kamerada bulunan şok sensörü sayesinde kaza görüntüsü silinmez.

Araç İçi Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?
Araç İçi Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?

Araç İçi Kameraların Özellikleri

Araçlardaki kamera sistemleri, günümüzde araç güvenliğini sağlamak ve filo takibini sağlamak için çok sık kullanılmaktadır. Araç kamera sistemleri otomobil, otobüs ve kamyon gibi farklı türdeki araçlarda kullanılmakta ve araçlar takip edilebilmektedir. Araç içerisinde küçük işletmeler, orta ve büyük işletmeler için kamera sistemleri bulunmaktadır.

Araç takip sistemlerinden farklı olan araç kamera sistemleri, sürücüyü, yardımcı sürücüyü ve yolu izleyebilir ve olası olumsuz durumları izleyebilir. Aracın konumu hakkında bilgi verir. Üstün hafıza gücü, görüntü kalitesi ve hatta ses kaydı ile birçok ayrıntıyı yakalayabilen araç kameraları son yıllarda oldukça popüler hale geldi.

Araç Kamera Sistemleri Nasıl Çalışır?

Son yıllarda çok daha fazla kullanılır hale gelen araç kameralarının nasıl çalıştığı ve ayarlarının nasıl yapılacağı merak konusudur. Trafikte seyir halindeyken başınıza gelebilecek her türlü tehlike ve olumsuzluk kameralar sayesinde kaydedilir ve yasal olarak da delil olarak kullanılabilir. Ancak nasıl çalıştığı konusunda teknik bilgi sahibi de olmak gerekir.

Araçların kontak anahtarı ile paralel çalışan araç kameraları aracınızı çalıştırdığınız anda devreye girer ve kaydetmeye başlar. Kontak kapatıldığında kayıt işlemi de durur bu aynı zamanda akünün bitmesine de engel olur. Araç kameraları ile yapılan kayıtları harici bir belleğe almak, işlemek ve hatta montaj yapmak da mümkündür. Araç kameralarının belirli bir kayıt kapasiteleri vardır ve kapasitelerine göre yüksek çözünürlüklü olarak kayıt yapılabilir.

Araç Kameraları Neden Kullanılır?

Araç kamerası sistemlerini kullananların temel nedeni kendi güvenliklerini sağlamak istemeleridir. Söz konusu araç kameraları araç çalıştığı sürece kaydeder bunun için illaki hareket halinde olmanıza gerek kalmaz.

Ancak daha üstün teknolojiler ile onarılan kameralar araçlar çalışmazken de park halindeyken kayıt yapma şansına sahiptir. Bu durum araç hırsızlıklarının da önüne geçen özel bir sistemdir. Özel görüntüler elde etmek, ilginç ayrıntıları yakalamak, trafik kazalarına karşı delil oluşturmak gibi pek çok amaçla araç kameraları kullanılmaktadır.

Araç Kamerası Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araç kameraları da tıptı yerleşik halde kullanılan güvenlik kameraları gibi oldukça önemli ve popülaritesi artan bir aksesuardır.

Ancak etkili ve kaliteli bir kayıt için araç kameraları satın alırken dikkat edilmesi gereken konular şunlardır;

  • Kayıt alanı dolduktan sonra eski görüntüleri tarih sırasına göre silerek yeniden kayıt edebilme özelliği olan döngüsel kameralar tercih edilmelidir.
  • Geniş açılı, yüksek çözünürlüklü ve kaliteli bir kamera satın alınmalıdır
  • Kamera kayıtlarının Full HD özelliğinde olmasına dikkat edilmeli ve daha kaliteli görüntüler elde edilmelidir.
  • Kurulumu kolay, kullanılması ve ayarlanması kolay olan kamaralar tercih edilmelidir.

Araç kamerası satın alırken kalıcı şarj özelliği, kamera tutucunun kalitesi, görüntü kalitesi gibi tüm konulara da dikkat edilmelidir.

Araç Kameralarının Kayıt Özelliği

Kaliteli bir görüntü elde ederken aynı zamanda araç kameralarının üstün kayıt özelliği de son derece önemlidir. Yüksek hafızası ile uzun süre kayırt yapabilen kameralar bu açıdan çok daha fazla tercih edilir. Araç kameraları ile hafıza özelliklerine göre 12 saatten 35 saate kadar görüntü elde etmek ve sorunsuz kayıt yapmak mümkündür. Bu durum için alacağınız kameranın GB yönünden hafızasının yeterli olduğundan emin olmalısınız. Örneğin en az 128 GB bir araç kamerası oldukça işinizi görecektir.

Araçlarda Kamera Nereye Kurulur

Araç kamerasının kalitesi sahip olduğu diğer özellikleri ve aksesuarlarıyla da önemlidir. Araç içinde kalabalık görüntü oluşturmaması, kabloların ortada görünmemesi, kamera tutucunun kaliteli ve sarsılmaz olması oldukça önemsenir. Araçların içine kameralar kurulurken en geniş görüntü olasılığı hesap edilmelidir. Bu açıdan ön camın ortasına ve alt kısmına monte edilmelidir. Ayrıca araçların arkadan da görüntü alabilmesi için arka cama ya da tampona takılan kameralar da mevcuttur.

Araç İçi Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?
Araç İçi Kamera Ayarları Nasıl Yapılır?

Araç Kameralarında Olması Gereken Özellikler Nelerdir?

Araç kamerası kullanan herkes en iyi ve kaliteli görüntüye sahip olmak ister. Bu nedenle araç kameralarının sahip olması gereken özellikler de sıralanıyor. Aracın kamerasında verimlilik elde etmek isteyenler bu araçların bazı özelliklerini göz önünde bulundurmalı.

Araba kamerası alacaklar için kameralarda araması gereken özelliklerden bazıları şunlardır;

  • Tarih sırasına göre döngüsel kayıt özelliği bulunmalıdır
  • Geniş ve net bir görüntü açısına sahip olmalıdır
  • Yüksek piksel çözünürlüğüne sahip olmalıdır
  • Kablosuz internete bağlanabilme özelliği olmalıdır
  • Araç takip mesafesi izleme özelliği bulunmalıdır

Bu özelliklere sahip olan bir araç kamerası her zaman rahat ve sorunsuz bir kullanım imkanı sağlar ve daha net ve geniş görüntü alınmasına olanak verir.

Araç Kameralarında Hareket Sensörü

Hareket sensörleri de araç kameraları için oldukça önemli bir ayrıntıdır. Yüksek teknoloji ürünü olan araç kameralarında bulunan hareket sensörleri, hareket halindeki aracın daha kaliteli ve net bir görüntü almasını sağlar.

Her türlü yol koşullarında alınan görüntülerin sarsılmadan elde edilmesi net ve izlenebilir bir görüntü sunar. Araç kullanıcılarına daha kaliteli görüntü ve ses hizmeti veren hareket sensörlü kameralar, hareketleri anında kaydeder. Mesaj veya e-posta yoluyla algıladığı hareketi anında size iletir. Bu sayede hırsızlık olaylarına karşı da son derece etkilidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu